Ciranova Vintage 1 Ltr

Watergedragen reactiebeits om eiken een verweerde "vintage" en gekalkte uitstraling te geven en dit in slechts één laag. Een volledig gamma kleuren is beschikbaar voor een unieke afwerking : dune, snow, ice, taupe, cemento en vintage "F".

Dit artikel wordt speciaal voor u besteld en mag niet retour.

 

Meer details

Productinformatie

Levertijd 2 tot 7 werkdagen

€ 35,35 incl. BTW

Verwante artikelen

Meer informatie

Productbeschrijving
Ciranova Vintage is een watergedragen reactiebeits om tannine houdende houtsoorten een verweerde ‘vintage’ uitstraling te geven.

Voorbehandeling
Het hout vooraf schuren met korrel 100 tot 120. Na het schuren dient men het schuurstof zorgvuldig te verwijderen. Het mooiste resultaat en effect verkrijgt men op geborsteld hout.

Gebruiksaanwijzing
VOOR GEBRUIK GOED OPROEREN. Het is aan te raden om de gekozen kleur eerst te testen alvorens het volledige oppervlak te behandelen. Tijdens het gebruik dient men de Vintage regelmatig op te roeren. Breng de Vintage royaal en egaal aan met een loogbestendige borstel in de richting van de houtnerf. Egaliseer de Vintage nadien met een droge borstel.

Droogtijd
Droog- en reactietijd: +/- 8 uur, afhankelijk van de aangebrachte hoeveelheid, de omgevingstemperatuur, de luchtvochtigheid en ventilatie.

Uitstrijkvermogen
+/- 15-20 m²/liter

Nabehandeling
Na het drogen dient men de opstaande vezel en het overtollige pigment te verwijderen door het oppervlak machinaal met een groene pad op te wrijven.
Nadien dient men de oppervlakte stofvrij te maken en kan men de Vintage afwerken met een olie uit het Ciranova gamma. Voor afwerking met een vernis dient men de Vintage eerst te fixeren met UN1CO.

Productinformatie
Houdbaarheid: 1 jaar in gesloten originele verpakking.

Bijzondere meldingen
Vintage is niet vorstbestendig, daarom niet onder de 5°c gebruiken en vervoeren. Het product is corrosief. Geen materialen gebruiken die kunnen roesten. Het gebruik van handschoenen en veiligheidsbril is noodzakelijk Het uiteindelijke kleur hangt af van de houtsoort, het schuren, en de aangebrachte hoeveelheid. Daarom is het aangeraden om de kleur altijd eerst te testen!