Ciranova Aqua Vintage 2C Color

Verouderingsbeits op waterbasis om het hout op een eenvoudige en snelle manier een verouderde look te geven. Ook voor houtsoorten die geen tannine bevatten. Alleen voor binnengebruik. Beschikbaar in 8 kleuren.

Dit artikel wordt speciaal voor u besteld en mag niet retour.

Meer details

Levertijd 2 tot 7 werkdagen

€ 77,95 incl. BTW

Verwante artikelen

Meer informatie

Productbeschrijving
Aquavintage 2C is een nieuwe watergedragen reactieve beits, speciaal geschikt voor de veroudering van hout op een eenvoudige en snelle manier. Aquavintage 2C is een positief beits die de houtnerf accentueert en diepte en een warme, unieke textuur aan het hout geeft. Verschillende kleuren zijn beschikbaar om het hout een authentiek aspect te geven.

Technische gegevens
Viscositeit zoals water
vaste stoffen kleurafhankelijk
densiteit +/- 1 kg/l
verdunning water
mengverhouding activator 1/1

Voorbehandeling
Schuur het te behandelen oppervlak met korrel 100-120 en maak daarna het oppervlak zorgvuldig stofvrij.

Gebruiksaanwijzing
Aquavintage 2C (A) mengen met Activator Aquavintage 2C (B) 1/1. Eenmaal gemengd, kan men het mengsel slechts enkele weken weken gebruiken. Tijdens de verwerking van de beits moet er regelmatig geroerd worden. Het product overvloedig aanbrengen met spuit, rol of kwast, daarna egaliseren met een borstel of rol.
Aquavintage 2C nadien 4 tot 6 uur laten reageren en eventueel de opkomende houtvezel lichtjes gladden.

Droogtijd
Aquavintage 2C kan afgewerkt worden na +/- 12 uur. Droog- en reactie tijden zijn sterk afhankelijk van de houtsoort, aangebrachte hoeveelheid en de omgevingsomstandigheden. (temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie...)

Uitstrijkvermogen
10-15 m²/liter

Nabehandeling
AQUAVINTAGE 2C is een beits en geeft geen bescherming. Daarom moet deze worden afgewerkt met een gepaste Hardwaxoil, vernis of was uit het Ciranova®. gamma. Voor gebruik van een vernis, gelieve de technische dienst te contacteren.

Productinformatie
Houdbaarheid : 1 jaar in originele en ongeopende verpakking.
Vorstvrij bewaren
Beschikbaar in 8 kleuren

Bijzondere meldingen
Aquavintage 2C is niet vorstbestendig, daarom niet onder de 5°c gebruiken en vervoeren. Alleen roestvrij materiaal gebruiken. Het uiteindelijke kleur hangt oa af van de houtsoort, het schuren, en de aangebrachte hoeveelheid. Daarom is het aangeraden om de kleur altijd eerst te testen!