Trae Lyx Naturel Grondlak

Trae Lyx Grondlak Naturel 

Met Trae Lyx Grondlak Naturel behoudt uw vloer een natuurlijke uitstraling doordat deze het hout minder aankleurt. Trae Lyx Grondlak Naturel is een watergedragen, 1-componenten blanke primer voor parket, planken vloeren en meubelen. Het is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van inhoudsstoffen, die voorkomen in o.a. eiken- en beukenhout. Trae Lyx Grondlak Naturel voorkomt verkleuringen en doorslag van noesten en kwasten in de laklaag. Het is watergedragen en vrijwel reukloos. 

Meer details

Trae Lyx Naturel Grondlak

Levertijd 3-4 werkdagen

€ 30,45 incl. BTW

Verwante artikelen

Meer informatie

Trae Lyx Grondlak Naturel is te gebuiken op

Trae-Lyx Grondlak Naturel is uitsluitend geschikt om op kaal hout binnen aan te brengen zowel op hard als zachthouten vloeren.
Trae-Lyx Grondlak Naturel heeft een hoog vaste stofgehalte, een hoge viscositeit en goede bevochtigende eigenschappen. Het hout en eventueel kleine naden en kieren worden met Trae-Lyx Grondlak naturel goed opgevuld met als gevolg een gladde ondergrond voor de volgende lagen parketlak. Het opwerken van de houtvezels wordt tot een minimum beperkt. Isoleert de in sommige houtsoorten voorkomende inhoudsstoffen (bijv. looizuur) waardoor minder fraaie strepen of verkleuringen voorkomen worden.

 

Trae Lyx Grondlak Naturel aanbrengen

Trae Lyx Grondlak Naturel kun je het beste met een roller aanbrengen die geschikt is voor lak (niet pluizend). De ondergrond dient schoon, droog en vet(was)vrij te zijn. Eventuele oude lakresten geheel verwijderen. De lak kan niet verwerkt worden bij een lagere temperatuur dan dan 5°C. Een goede ventilatie (geen tocht) bevordert de droging. De laag Trae Lyx Grondlak Naturel mag niet geschuurd worden. Op de laag Grondlak Naturel wordt direct een aflak product gebruikt zoals Trae-Lyx Parket-, Vloer-, Projectlak of Naturel(extreme) aan te brengen in drie lagen. Na de eerste laag aflak dient men wel te schuren. Men kan volstaan met één laag Trae-Lyx Grondlak. Het aanbrengen van meerdere lagen wordt ontraden.
Houd rekening met de zeer snelle droogtijd van dit product.

 

Eigenschappen Trae Lyx Grondlak Naturel 

Glansgraad: Mat
Kleur: Transparant blank. In vloeibare vorm bleekwit melkachtig.
Theoretisch verbruik: Ca. 8 - 10 m²/ltr afhankelijk van de houtsoort
Stofdroog: Na ca. 30 min bij 20°C en 65% R.V.
Overschilderbaar: Na ca. 2 uur bij 20°C en 65% R.V.
Uitgehard: Na ca. 7 dagen bij 20°C en 65% R.V.
Verpakking: 750 ml, en 2.5 liter
Opslag: Droog en vorstvrij
Houdbaarheid in de bus: 2 jaar bij een temperatuur tussen 5 en 25°C, in originele onaangebroken verpakking.