Trae Lyx Naturel Finish

Trae Lyx Naturel Finish beschermt de wand en geeft deze een ultra matte uitstraling. Trae Lyx Naturel Finish is een watergedragen, oplosmiddelvrije 2-componenten toplaag van projectkwaliteit op polyurethaanbasis. Het is geschikt voor wanden, die zijn afgewerkt met latex, stucwerk, spack, enz. Het is ook geschikt als afwerking van minerale ondergronden, zoals vloeren en wanden met betonlook. Trae Lyx Naturel Finish is ook te gebruiken als afwerklaag voor vloeren en wanden in een donkere kleur.

De 2,5 liter verpakking heeft een levertijd van 3-5 werkdagen.

Meer details

Productinformatie Brochure

€ 45,45 incl. BTW

Verwante artikelen

Meer informatie

Toepassing
TRAE LYX Naturel Finish kan o.a worden toegepast op wanden, die zijn afgewerkt met latex, stucwerk, spack, enz. Het is ook geschikt als afwerking van minerale ondergronden, zoals vloeren en wanden met betonlook.

Eigenschappen bij 20°C en 65% R.V.
Glansgraad: Ultra mat < 5%
Kleur: Blank
Theoretisch verbruik: 10 – 12 m²/l, sterk afhankelijk van de houtsoort.
Verwerkingstijd: 2 – 3 uur (potlife)
Stofdroog: 30 min. – 1 uur
Overschilderbaar: 5 – 6 uur
Licht belastbaar: 12 – 16 uur
Volledig belastbaar: 7 dagen

Verpakking
750 ml en 2,5

Opslag
Droog, koel en vorstvrij

Houdbaarheid in de bus
Tenminste 2 jaar na productie datum, mits koel en droog in onaangebroken verpakking bewaart. Na opening beperkt houdbaar.

Verwerkingsmethode
Kwast of kortharige niet pluizende vachtroller. In dunne lagen aanbrengen.

Voorhandeling ondergrond
De ondergrond dient schoon, droog, was- en vetvrij te zijn. Op onbekende ondergronden een proef opstreek maken. Nieuw aangebrachte lagen stucwerk, spack, latex enz volledig laten drogen en uitharden.

Verdunnen/Verdelen
Trae-lyx Naturel Finish is gebruiksklaar. niet verdunnen, omdat dan de nauwkeurig afgestemde balans van eigenschappen nadelig beïnvloed wordt.

Verwerking
Verharder voor gebruik goed schudden(harder moet dun vloeibaar zijn). Voeg de verharder toe aan de naturel Finish basis. Meng direct goed door. Wacht circa 10 minuten en roer nogmaals goed door alvorens te verwerken.Door het melkachtige uiterlijk van naturel finish ontstaan tijdens het rollen wittige waasplekken, die
tijdens het drogen geheel verdwijnen. Naturel finish gelijkmatig verdelen en geen plasjes achterlaten. Verwerkingstijd is 2 – 3 uur bij 20 graden Celsius. Bij een lagere tempratuur en/of hogere rlv vertraagt de droogtijd. Altijd pas een volgende laag aanbrengen als de vorige volledig droog is. Maak nooit meer aan dan in verwerkingstijd verwerkt kan worden. Niet verwerken bij (vloer/wand) temperatuur lager dan 10° C en/of een relatieve lucht- vochtigheid hoger dan 80 %. Zorg voor voldoende ventilatie (géén tocht !!) tijdens het aanbrengen en drogen van de lak. LET OP! Alle 2 componenten lakken van Traelyx dienen 1 : 1 (verf : verharder) gemengd te worden. De bijgeleverde verharder dient dus in zijn geheel toegevoegd te worden bij het blik verf. Het delen van verf/verharder wordt door ons niet geadviseerd en is geheel op eigen risico !

Laagopbouw
Een slijtvast laksysteem bestaat uit minimaal 3 volle lagen van elk 10 – 12 m²/l. 

Applicatie condities
Minimaal 10° C en maximaal 80% relatieve luchtvochtigheid.

Schoonmaken gereedschap
Met ruim water.

Onderhoud
Trae-lyx naturel Finish lak dient te worden onderhouden met het Trae-lyx onderhoudsmiddel Naturel.