Trae Lyx Mineral Finish Grondlak Bekijk groter

Trae Lyx Mineral Finish Grondlak

Ultramatte afwerking van minerale ondergronden.
• Behoud van originele kleur en matheid
• Geschikt voor natte ruimtes

Toepasbaar op wanden, vloeren, aanrechtbladen en meubels als afwerklaag op o.a.:
• Beton
• Betonlook
• Ciré
• Stuc
• Tadelakt
• Micro topping
• Andere minerale materialen 

Meer details

Productinformatie Brochure

Levertijd 5-7 werkdagen

€ 35,30 incl. BTW

Verwante artikelen

Meer informatie

Trae-Lyx Mineral Grondlak is een watergedragen grondlak voor het gronden van de ondergrond om de zuigende werking en opkleuring van de ondergrond te voorkomen.
Bedoelt als grondlak voor de Trae-Lyx Mineral Finish 2K.

Ondergrond
Beton(look), stuc, tadelakt, microtopping en diverse andere minerale afwerkingen. Tevens geschikt om muren en/ of objecten die behandelt zijn met latex af te werken.

Toepassingsgebied
Wanden, aanrechtbladen, meubels afgewerkt met minerale materialen.

Voorbereiding
De ondergrond moet schoon, droog, poreus, was- en vetvrij zijn. De temperatuur van de lucht en de ondergrond moet boven de 10°C zijn tijdens het opbrengen en het drogen. Vermijd gebruik bij een te hoge relatieve luchtvochtigheidsgraad (>85% RLV), bij dreigende regen of temperaturen boven 25°C. Goed ventileren bevordert de droging. Laat nieuw beton 4-6 weken drogen alvorens het te behandelen. Voor een optimale hechting is het wenselijk dat de ondergrond licht geschuurd wordt en dat de uitgetreden zouten aan het oppervlak worden verwijderd. Maak op onbekende ondergronden altijd eerst een proefstuk. Op gepolierde (gevlinderde) betonvloeren is het noodzakelijk om deze poreus te maken door te etsen, zandstralen of zeer fijn kogelstralen.

Verwerkingsvoorwaarden
Wij adviseren voor een optimaal resultaat minimaal één laag Trae-Lyx Mineral Grondlak aan te brengen. Bij zeer poreuze ondergronden 2 lagen Trae-Lyx Mineral Grondlak aanbrengen. Dit voorkomt verkleuring van de ondergrond en neemt de zuiging van de ondergrond weg. Bij een donkere ondergrond altijd de Trae-Lyx Mineral Grondlak gebruiken. Roer de lak goed door. Te verwerken met kwast of kortharige nylonroller. Benodigde minimum laagdikte is 100 micron nat (max. 120 micron nat). Bij verwerking met roller volle lagen aanbrengen en goed en gelijkmatig verdelen, vermijd verschillen in laagdikte en plasvorming. Bij het besnijden langs de plint, zorgdragen voor nat-in-nat verwerking met de aansluitende rolapplicatie. Bij spuitapplicatie kan het product nat-in-nat verwerkt worden (max. 120 micron nat).

Advies
Plaats eventuele kitten na de laatste laag Trae-Lyx Mineral Finish die minstens 24 uur gedroogd heeft.

Droogtijd (20°C / 65% RLV)
Stofdroog na 30 minuten, overlakbaar na 16 uur, volledig uitgehard na 7 dagen.

Belangrijk
Bescherm behandelde ondergronden minimaal 48 uur tegen vocht/ condensatie.

Theoretisch rendement
8-10 m² per laag

Houdbaarheid
Maximaal 2 jaar in gesloten verpakking mits in een koele, vorstvrije omgeving bewaard.

Gereedschap
Borstel, roller, pistool