Trae Lyx Mineral Finish 2K Bekijk groter

Trae Lyx Mineral Finish 2K

Trae Lyx Mineral Finish is een ultra matte watergedragen 2-componenten coating op basis van polyurethaan voor alle minerale ondergronden. Trae Lyx Mineral Finish 2K wordt toegepast voor de duurzame afwerking van minerale ondergronden. Het is nagenoeg onzichtbaar waardoor de ondergrond zijn originele kleur en matheid behoudt. 

Ultramatte afwerking van minerale ondergronden.
• Behoud van originele kleur en matheid
• Geschikt voor natte ruimtes

Toepasbaar op wanden, vloeren, aanrechtbladen en meubels als afwerklaag op o.a.:
• Beton
• Betonlook
• Ciré
• Stuc
• Tadelakt
• Micro topping
• Andere minerale materialen 

Meer details

Productinformatie Brochure

Levertijd 5-7 werkdagen

€ 89,70 incl. BTW

Verwante artikelen

Meer informatie

Beschrijving
Trae-Lyx Mineral Finish 2K wordt toegepast voor de duurzame afwerking van minerale ondergronden. Trae-Lyx Mineral Finish 2K is nagenoeg onzichtbaar waardoor de ondergrond zijn originele kleur en matheid behoud.

Ondergrond
Beton(look), stuc, tadelakt, microtopping en diverse andere minerale afwerkingen. Tevens geschikt om muren welke behandelt zijn met latex af te werken.

Toepassingsgebied
Wanden, aanrechtbladen, meubels afgewerkt met minerale materialen. Ook geschikt voor afwerking in natte ruimtes en douches.

Voorbereiding
Wij adviseren voor een optimaal resultaat eerst één laag Trae-Lyx Mineral Grondlak aan te brengen. Bij een donkere ondergrond altijd de Trae-Lyx Mineral Grondlak gebruiken. Bij zeer poreuze ondergronden 2 lagen Trae-Lyx Mineral Grondlak aanbrengen. Dit voorkomt verkleuring van de ondergrond en neemt de zuiging van de ondergrond weg. De ondergrond moet schoon, droog, poreus, was- en vetvrij zijn. De temperatuur van de lucht en de ondergrond moet boven de 10°C zijn tijdens het opbrengen en het drogen. Vermijd gebruik bij een te hoge relatieve luchtvochtigheidsgraad (>85% RLV), bij dreigende regen of temperaturen boven 25°C. Goed ventileren bevordert de droging. Maak op onbekende ondergronden altijd eerst een proefstuk. Op gepolierde betonvloeren is het noodzakelijk om deze poreus te maken door te etsen, zandstralen of zeer fijn kogelstralen.

Verwerkingsvoorwaarden
Roer de basislak goed door en voeg hierna de verharder al roerend bij. Goed (mechanisch) mengen. Product na menging direct gebruiken.
LET OP! Potlife van het gemengde product is 1 uur. Na het verstrijken van de potlife is het product niet meer te gebruiken!
Te verwerken met kwast of kortharige nylonroller. Minimaal 3 lagen aanbrengen. In natte ruimtes worden 4 lagen aanbevolen. Benodigde minimum laagdikte is 100 micron nat (max. 120 micron nat).
Bij verwerking met roller volle lagen aanbrengen en goed en gelijkmatig verdelen, vermijd verschillen in laagdikte en plasvorming. Bij het besnijden langs de plint, zorgdragen voor nat-in-nat verwerking met de aansluitende rolapplicatie. Bij spuitapplicatie kan het product nat-in-nat verwerkt worden (max. 120 micron nat).

Advies
Plaats eventuele kitten na de laatste laag Trae-Lyx Mineral Finish 2K die minstens 24 uur gedroogd heeft.

Droogtijd (bij 20°C / 65% RLV)
Stofdroog na 30 minuten, overlakbaar na 24 uur, volledig uitgehard na 7 dagen.

Belangrijk
Bescherm behandelde ondergronden minimaal 48 uur tegen vocht/ condensatie.

Theoretisch rendement
8-10 m² per laag

Houdbaarheid
Maximaal 1 jaar in gesloten verpakking mits bewaard in een koele, vorstvrije omgeving.

Gereedschap
Borstel, roller, pistool

Reiniging gereedschap
Water