Ciranova Fortico 2C 5 liter Bekijk groter

Ciranova Fortico 2C 5 liter

FORTICO 2C is een excellente, ANTI-SCRATCH, PU 2 componenten-parketlak, op waterbasis, voor parket en zwaar belaste houten vloeren. FORTICO 2C heeft een uitstekende chemische en mechanische bestendigheid en is ontwikkeld met de meest vernieuwde technologiëen. Dankzij de ingebouwde revolutionaire anti-scratch technologie is FORTICO 2C extreem krasbestendig en glimt niet op. FORTICO 2C heeft anti-slip eigenschappen en is heel gemakkelijk toepasbaar zonder overlappingen of rolmerken.

Dit artikel wordt speciaal voor u besteld en mag niet retour.

 

Meer details

Productinformatie Stappenplan

Levertijd 2 tot 7 werkdagen

€ 294,15 incl. BTW

Verwante artikelen

Meer informatie

Productbeschrijving
FORTICO 2C is een excellente, PU 2 componenten-parketlak, op waterbasis, voor parket en zwaar belaste houten vloeren. FORTICO 2C heeft een uitstekende chemische en mechanische bestendigheid en is ontwikkeld met de meest vernieuwde technologiëen. Dankzij de ingebouwde revolutionaire anti-scratch technologie is FORTICO 2C extreem krasbestendig en glimt niet op. FORTICO 2C heeft anti-slip eigenschappen en is heel gemakkelijk toepasbaar zonder overlappingen of rolmerken.

Aanwending
Speciaal ontwikkeld voor zwaar belaste oppervlaktes zoals multifunctionele zalen, winkels, restaurants, hotels... 

Glansgraad 

Naturel < 10

Mat 15-25

Satin 45- 50

Voorbehandeling
Ondergrond : massief hout, meerlaags hout of fineer.
Bereid de vloer voor volgens de regels van de kunst.
Schuur het hout met korrel 120 – 150 en verwijder nadien het schuurstof.

Gebruiksaanwijzing
1-pot systeem
FORTICO 2 C zowel als grond- en toplaag gebruiken. Meng de lak met de harder vóór gebruik in de verhouding 10 op 1 (10%). Het product 15 minuten laten rusten. Houdbaarheid na menging met harder is 3 uren, nadien is het product niet meer bruikbaar. Het product aanbrengen met kwast of rol in 3 lagen.

  • Eerste laag: 100-130g/m² aanbrengen en 2 tot 3 uren laten drogen.
  • Tweede laag: ca 100g/m² aanbrengen op dezelfde manier als de 1e laag en 5 tot 6 uren laten drogen.
  • Nadien tussenschuren met korrel 180-220, ontstoffen en de 3e laag - ca 100g/m² aanbrengen.

2- aangepaste grondlagen
Voor een extra bleke en naturelle afwerking wordt de eerste laag vervangen door ECOFIX WOODLOOK (zie Technische fiche). Bij vloerverwarming, exotische houtsoorten en kurk wordt er aangeraden om de eerste laag te vervangen door FORTICO SEALER. (zie Technische fiche)

Droogtijd
Licht belastbaar na 12 uur.
Volledig uitgehard na 8 à 10 dagen.
De droogtijden zijn sterk afhankelijk van de aangebrachte hoeveelheid, de omgevingstemperatuur, de luchtvochtigheid en ventilatie.

Nabehandeling
Regelmatig onderhouden met Hard Floor Fresh Ciranova®. Hard Floor Polish Ciranova® of UNICARE X-MATT gebruiken voor het periodiek onderhoud. Hard Floor Cleaner Ciranova® wordt gebruikt voor het reinigen van zwaar vervuilde vloeren en om oude polish lagen te verwijderen.

Productinformatie
Houdbaarheid 12 maanden in originele en ongeopende verpakking.
Transport en opslag tussen 5°C en 40°C.
FORTICO is niet vorstbestendig.

Bijzondere medingen
Alleen roestvrij materiaal gebruiken. Alle materiaal direct na gebruik met water reinigen. Dit product mag niet in de riolering gegoten worden.
Sommige beitsen kunnen uitbloeden na afwerking met FORTICO, doe daarom altijd een test voor gebruik. Producten op waterbasis kunnen velvorming vertonen bij contact met de lucht. Indien nodig vooraf filteren.