Nieuw Trimetal Permacryl XR Primer Bekijk groter

Trimetal Permacryl XR Primer

Permacryl XR Primer is een dekkende, sneldrogende, vochtregulerende grondlak, op basis van een watergedragen acrylaat-urethaan bindmiddel. 

  • Lange open tijd 
  • Sneldrogend met goede doorharding
  • Onverzeepbaar
  • Beste in vloei 

Meer details

Productinformatie

€ 33,00 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Meer informatie

Gebruik/toepassing
Permacryl XR Primer is geschikt als grondlak op hout voor binnen en buiten, o.a. geveltimmerwerk, trappen, betimmeringen, deuren en kozijnen.

Technische eigenschappen
Kleur, waarvoor de genoemde gegevens gelden : wit
Dichtheid : 1,32 kg/dm³
Volumepercentage vaste stof : 36%
Glans : mat
Aanbevolen droge laagdikte : 30 micrometer
Leverbaar in de kleuren : wit en aan te kleuren via het Trimetal kleurenmengsysteem

Verwerking van het product
Verwerkingscondities
Bij verwerking dient de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven het dauwpunt te zijn. Het product niet verwerken bij een temperatuur lager dan 10°C en/of een relatieve vochtigheid hoger dan 85%.
Kwast en roller
Type verdunning : water
Volumepercentage verdunning : gebruiksklaar
Reinigingsmiddel : direct na gebruik met handwarm water 

Droogtijden bij aanbevolen laagdikte, 20°C en 65% R.V.
Stofdroog : ca. 1 uur
Kleefvrij : ca. 2 uur
Overschilderbaar : ca. 4 uur 

Theoretisch rendement
12 - 14 m²/liter, afhankelijk van de zuiging en de structuur van de ondergrond
Opmerking:
Bij toepassing van waterverdunbare producten c.q. systemen kan doorbloeden van inhoudsstoffen optreden, zoals bij Merbau, Meranti, Red Cedar e.d. Isoleer deze inhoudsstoffen met Permacryl Multiprimer Prestige. Als gereedschap is het aan te bevelen om speciale kwasten en rollers voor waterverdunbare lakverven te gebruiken. Waterverdunbare producten zijn gevoelig voor de weekmakers in de raamrubbers. Deze kunnen een negatieve invloed kunnen hebben op de verffilm, de verflaag kan gaan verkleven. In geval van tocht- en beglazingsprofielen in combinatie met bovengenoemde afwerking, dienen profielen van weekmakervrije rubbers te worden toegepast, bijv. EPDM Rubber.

Systeeminformatie
Nieuw werk
Het vochtgehalte van het hout dient overeen te komen met de in de K.V.T. aangegeven waarden. Alvorens het product wordt aangebracht, dient de ondergrond droog, schoon en vetvrij te zijn. Het product kan aangebracht worden op een geschikte timmerindustrie grondlaag, volgens de in de K.V.T. aangegeven normen en richtlijnen. Op nieuw ongeschilderd hout of kaalgemaakte delen is voorbehandeling met twee lagen aan te bevelen. Permacryl XR Primer kan worden afgewerkt met één of twee lagen aflak uit het Permacryl XR assortiment.

Onderhoud bestaand werk
De intacte ondergrond moet schoon, vetvrij en droog zijn. Schuren met schuurpapier van grofte P320 of fijner, dan wel een schuurspons van vergelijkbare fijnheid. Eventuele voorgaande lagen moeten daarbij goed hechten aan de ondergrond. Als grondlaag wordt geadviseerd Permacryl XR Primer toe te passen en daarover de afwerking van één of twee lagen aflak uit het Permacryl XR assortiment.

Artikelgegevens
Houdbaarheid : In onaangebroken verpakking tenminste 12 maanden.
Vorstvrij bewaren.
Verpakking : 0,5 liter, 1 liter en 2,5 liter