Trimetal Permacryl XR Brillant Bekijk groter

Trimetal Permacryl XR Brillant

Permacryl XR Brillant is een watergedragen, hoogglans binnenlak die extreem resistent is tegen krassen en huidvet.

  • Extreem resistent tegen krassen en huidvetten 
  • Slijtvast
  • Beste in vloei
  • Goede dekkracht
  • Goede aan- en doordroging 

Meer details

Productinformatie

€ 48,35 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Datasheet

Rendement12 m²/l
AfwerkingHoogglans
Geschikt voor spuitenNee
Geschikt voor binnenJa
Geschikt voor buitenNee
Overschilderbaar16 uur
Droogtijd (stofdroog)1 uur
Op waterbasisJa

Meer informatie

Gebruik/toepassing
Permacryl XR Brillant is geschikt als afwerklaag op hout, kunststof en metaal voor binnen, o.a. ramen, deuren en geveltimmerwerk, met uitstekende duurzame eigenschappen zoals kleur- en glansbehoud. De verwerking is prettig mede door de goede open tijd. Ook oude alkydharslagen kunnen na grondig reinigen en schuren overgeschilderd worden met Permacryl XR Brillant.

Technische eigenschappen
Kleur, waarvoor de genoemde gegevens gelden : wit
Dichtheid : 1,2 kg/dm³
Volumepercentage vaste stof : 34%
Glans : Hoogglanzend ca 50GU bij 20˚ / ca 85GU bij 60˚
Aanbevolen droge laagdikte : 30 micrometer
Leverbaar in de kleuren : wit en aan te kleuren via het Trimetal kleurenmengsysteem

Verwerking van het product
Verwerkingscondities
Bij verwerking dient de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven het dauwpunt te zijn. Het product niet verwerken bij een temperatuur lager dan 10°C en/of een relatieve vochtigheid hoger dan 85%.
Kwast en roller
Type verdunning : water
Volumepercentage verdunning : Gebruiksklaar
Reinigingsmiddel : direct na gebruik met handwarm water

Droogtijden bij aanbevolen laagdikte, 20°C en 65 % R.V.
Stofdroog : ca. 1 uur
Kleefvrij : ca. 2,5 uur
Overschilderbaar : ca. 16 uur

Theoretisch rendement
12 – 14 m²/liter, afhankelijk van de structuur van de ondergrond

Opmerkingen
Bij het aanbrengen van twee lagen dient de eerste laag altijd voldoende gematteerd te worden. Dit is noodzakelijk om `cissing´ te voorkomen. Cissing is de onvoldoende benatting van de ondergrond waardoor de verf wegtrekt of gaat kralen. Bij toepassing van waterverdunbare producten c.q. systemen kan doorbloeden van inhoudsstoffen optreden, zoals bij Merbau, Meranti, Red Cedar e.d. Isoleer deze inhoudsstoffen met Permacryl Multiprimer Prestige. Dit product heeft een aandeel alkydhars en hierdoor enigszins gevoelig voor donkervergeling. Als gereedschap wordt aanbevolen speciale kwasten en rollers voor waterverdunbare lakverven te gebruiken. Waterverdunbare producten zijn gevoelig voor de weekmakers in de raamrubbers. Deze kunnen een negatieve invloed hebben op de verffilm, de verflaag kan gaan verkleven. In geval van tocht- en beglazingsprofielen in combinatie met bovengenoemde afwerking, dienen profielen van weekmakervrije rubbers te worden toegepast, bijv. EPDM rubber.

Systeeminformatie
Nieuw werk
Het vochtgehalte van het hout dient overeen te komen met de in de K.V.T. aangegeven waarden. Alvorens het product wordt aangebracht, dient de ondergrond droog, schoon en vetvrij te zijn. Het product kan aangebracht worden op een geschikte timmerindustrie grondlaag, volgens de in de K.V.T. aangegeven normen en richtlijnen. Op nieuw ongeschilderd hout of kaal gemaakte delen is voorbehandeling met twee lagen Permacryl XR Primer aan te bevelen en  daarover de afwerking van één of twee lagen Permacryl XR Brillant.

Onderhoud bestaand werk
De intacte ondergrond moet schoon, vetvrij en droog zijn. Schuren met schuurpapier van grofte P320 of fijner dan wel een schuurspons van vergelijkbare fijnheid om een egaal mat geschuurd oppervlak te verkrijgen. Altijd dient te worden vermeden dat er diepe schuurkrassen ontstaan. Eventuele voorgaande lagen moeten daarbij goed hechten aan de ondergrond. Als grondlaag wordt geadviseerd Permacryl XR Primer toe te passen en daarover de afwerking van één of twee lagen Permacryl XR Brillant. 

Voor staal
Voor binnentoepassing wordt geadviseerd na het roestvrij maken en/of zinkzouten verwijderen een roestwerende grondlaag Steloxine Decor Acryl Satin of Steloxine Protect Universal toe te passen. Deze roestwerende grondlaag voorlakken of overgronden met Permacryl XR Primer en vervolgens aflakken met één of twee lagen Permacryl XR Brillant.

Veiligheid/hygiëne
Kleur, waarvoor de genoemde gegevens gelden : wit
Vlampunt, bepaald volgens ISO 1516 : > 100°C

Artikelgegevens
Houdbaarheid : In onaangebroken verpakking tenminste 12 maanden.
Vorstvrij bewaren.
Verpakking : 1 liter en 2,5 liter