Nee Bekijk groter

Trimetal Permacryl PU Satin Spray Lichte Kleuren

 • Hoog laagdiktebereik, wat zorgt voor een zeer goede dekking
 • Kras –en stootvast
 • Huidvetresistent
 • Beste in vloei
 • Niet vergelend
 • Perfect verspuitbaar met Airless en Airmix
 • Verspuitbaar met zowel Graco als Wagner machines 

Meer details

Productinformatie

€ 117,10 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Verwante artikelen

Meer informatie

Productomschrijving
Permacryl PU Satin Spray is een verspuitbare, huidvetresistente, watergedragen, zijdeglanzende aflak voor binnen. Het product is op basis van een polyurethaanacrylaat bindmiddel en heeft een hoge laagdiktevrijheid.

Eigenschappen

 • Hoog laagdiktebereik, wat zorgt voor een zeer goede dekking
 • Kras- en stootvast
 • Huidvetresistent
 • Uitstekende vloei
 • Niet vergelend

Gebruik/toepassing
Permacryl PU Satin Spray is speciaal geschikt voor het afwerken van ramen, deuren en kozijnen in nieuwbouwsituaties en renovatiewerk, daar waar de situatie dit vereist en toelaat. Het product is speciaal geschikt voor verwerking met behulp van airless of airmix spuitapparatuur. Permacryl PU Satin Spray is tevens geschikt voor het afwerken van metalen en kunststof onderdelen waarop eerst een geschikte primer is aangebracht.

Technische eigenschappen
Kleur, waarvoor de genoemde gegevens gelden : wit
Dichtheid : 1,24 kg/dm³
Volumepercentage vaste stof : 32%
Glans : zijdeglans
Aanbevolen droge laagdikte : 60-80 micrometer = nat 150-200 micrometer
Leverbaar in de kleuren : wit en lichte tinten aan te kleuren via het Trimetal kleurenmengsysteem

Verwerking van het product
Verwerkingscondities
Bij verwerking dient de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven het dauwpunt te zijn. Het product niet verwerken bij een temperatuur lager dan 10°C en/of een relatieve vochtigheid hoger dan 85%.

Technische productinformatie
Airless spuitapparatuur
Typ nozzle : Low pressure airless tips
Spuitdruk/-tips : Graco: 20-40 bar, FFLP 210/410
Wagner: 60-80 bar, FF 210/310
Spuithoek : kozijnen 20° / deuren 40°

Luchtondersteunde airless spuitapparatuur (Airmix)
Spuittips : Graco: 208/408
Wagner: 11/20-11/40
Druk : 20-40 bar
Luchtondersteuning (Airmix) : 1,5-3 bar
Spuithoek : kozijnen 20° / deuren 40°

Alle hierboven vermelde gegevens gelden als basisinstellingen en geven een indicatie. Afhankelijk van het type spuitinstallatie en omstandigheden ter plaatse kan het noodzakelijk zijn de instellingen in het werk bij te stellen.

Reinigen gereedschap
Direct na gebruik met handwarm water

Droogtijden bij 20°C en 65% R.V.
Stofdroog : ca. 30 min.
Droog : ca. 6 uur

Theoretisch rendement
4-6 m²/liter = 150 μm - 200 μm
Het praktisch rendement is afhankelijk van de applicatiemethode, de kwaliteit van de ondergrond en de vorm van het object.
Opmerking: Bij toepassing van watergedragen producten c.q. systemen kan doorbloeden van inhoudsstoffen optreden, zoals bij Merbau, Meranti, Red Cedar e.d.. Watergedragen producten zijn gevoelig voor de weekmakers in de raamrubbers. Deze kunnen een negatieve invloed hebben op de verffilm, de verflaag kan gaan verkleven. In geval van tocht- en beglazingsprofielen in combinatie met bovengenoemde afwerking, dienen profielen van weekmakervrije rubbers te worden toegepast, bijv. EPDM rubber. 

Systeeminformatie
Nieuw werk
Het vochtgehalte van het hout dient overeen te komen met de in de K.V.T. aangegeven waarden. Alvorens het product wordt aangebracht, dient de ondergrond droog, schoon en vetvrij te zijn. Het product kan aangebracht worden op een geschikte timmerindustrie grondlaag, bijvoorbeeld Permacryl Multiprimer Airless, volgens de in de K.V.T. aangegeven normen en richtlijnen. Op nieuw, onbehandeld hout of kaal gemaakte delen is voorbehandeling met één laag Permacryl Multiprimer Airless aan te bevelen en daarover de afwerking van één laag Permacryl PU Satin Spray.

Onderhoud bestaand werk
De intacte ondergrond moet schoon, vetvrij en droog zijn. Schuren met schuurpapier van grofte P320 of fijner dan wel een schuurspons van vergelijkbare fijnheid om een egaal mat geschuurd oppervlak te verkrijgen. Altijd dient te worden vermeden dat er diepe schuurkrassen ontstaan. Eventuele voorgaande lagen moeten daarbij goed hechten aan de ondergrond. Als grondlaag wordt geadviseerd om plaatselijk de laagdikte te herstellen met Permacryl PU Primer en daarover de afwerking van één laag Permacryl PU Satin Spray.

Houdbaarheid
In onaangebroken verpakking tenminste 12 maanden. Vorstvrij bewaren.
Verpakking : 2,5 en 5 liter