Trimetal Permacryl Decor Satin Exterior Bekijk groter

Trimetal Permacryl Decor Satin Exterior

Duurzame, watergedragen, niet vergelende, dekkende, zijdeglanzende lakverf. Kan zowel als primer, tussenlaag en als eindlaag in een één-pot-systeem worden toegepast.

  • Grond- en aflak ineen
  • Uitstekende hechting op geveltimmerwerk en tuinhout
  • Ook als primer inzetbaar
  • Buitentoepassing

( 2,5 liter verpakking alleen in lichte kleuren verkrijgbaar )

Meer details

Productinformatie Veiligheidsinformatie

€ 40,30 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Verwante artikelen

Datasheet

Rendement10 m²/l
AfwerkingZijdeglans
Geschikt voor spuitenNee
Geschikt voor binnenNee
Geschikt voor buitenJa
Overschilderbaar6 uur
Droogtijd (stofdroog)2 uur
Op waterbasisJa

Meer informatie

Productomschrijving
Permacryl Decor Satin Exterior is een duurzame niet vergelende, dekkende, zijdeglanzende verf voor buiten op basis van een watergedragen acrylaatharsbindmiddel. Kan zowel als primer, tussenlaag en als eindlaag in een éénpotsysteem worden toegepast.

Toepassing/ Gebruik
Permacryl Decor Satin Exterior is geschikt als 1 potsysteem op hout buiten, o.a. voor niet maatvast schilderwerk zoals rabat geveltimmerwerk, tuinhuisjes, schuttingen, etc., met uitstekende duurzame eigenschappen zoals kleur- en glansbehoud. Ook oude alkydharslagen kunnen na grondig reinigen en schuren overgeschilderd worden met Permacryl Decor Satin Exterior.

Voorbehandeling ondergrond/ systeeminfo
Nieuw werk
Het vochtgehalte van het hout dient overeen te komen met de in de K.V.T. aangegeven waarden. Alvorens het product wordt aangebracht, dient de ondergrond droog, schoon en vetvrij te zijn. Het product kan aangebracht worden op een geschikte timmerindustrie grondlaag, volgens de in de K.V.T. aangegeven normen en richtlijnen. Op nieuw ongeschilderd hout of kaalgemaakte delen is voorbehandeling met één laag Permacryl Decor Satin Exterior aan te bevelen en daarover de afwerking van één of twee lagen Permacryl Decor Satin Exterior.

Onderhoud bestaand werk
De intacte ondergrond moet schoon, vetvrij en droog zijn. Schuren met schuurpapier van grofte P320 of fijner, dan wel een schuurspons van vergelijkbare fijnheid.
Eventuele voorgaande lagen moeten daarbij goed hechten aan de ondergrond. Als afwerking twee lagen Permacryl Decor Satin Exterior. 

Verwerking van het product
kwast en rol 
Type verdunning : water
Volumepercentage verdunning : 0- 3%
Reinigingsmiddel : direct na gebruik met handwarm water
Droogtijden bij aanbevolen laagdikte, 20°C en 65 % R.V.
Stofdroog : ca. 1 - 2 uur
Kleefvrij : ca. 4 uur
Overschilderbaar : ca. 4 - 6 uur 

Opmerkingen
Bij verwerking dient de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven het dauwpunt te zijn. Het product niet verwerken bij een temperatuur lager dan 10°C en/
of een relatieve vochtigheid hoger dan 85 %. Bij toepassing van waterverdunbare producten c.q. verfsystemen kan doorbloeden van inhoudsstoffen optreden, zoals bij Merbau, Meranti, Red Cedar e.d. deze ondergronden vooraf gronden met Permacryl Multiprimer Prestige. Als gereedschap wordt aanbevolen speciale kwasten en rollers voor waterafdunbare lakverven te gebruiken. Waterverdunbare producten zijn gevoelig voor de weekmakers in de raamrubbers. Deze kunnen een negatieve invloed hebben op de verffilm. De verflaag kan gaan verkleven. In geval van tocht- en beglazingsprofielen in combinatie met bovengenoemde afwerking, dienen profielen van weekmakervrije rubbers te worden toegepast, bijv. EPDM rubber.

Technische Eigenschappen
Kleur, waarvoor de genoemde gegevens gelden: wit
Volumepercentage vaste stof : 33%
Dichtheid : 1,28 kg/ dm³
Glans : zijdeglanzend
Vlampunt, bepaald volgens ISO 1516 : >100°C
Aanbevolen droge laagdikte : 30 micrometer
Theoretisch rendement bij aanbevolen droge laagdikte: 10 m²/ liter

Leverbaar in de kleuren
Aan te kleuren via het Trimetal kleurenmengsysteem

Houdbaarheid
In gesloten verpakking tenminste 12 maanden. Vorstvrij bewaren.