Trimetal Globaxane Mat Bekijk groter

Trimetal Globaxane Mat

Buitenmuurverf met zeer mat mineraal aspect, zeer sterk waterdampdoorlatende acryllaat/polysiloxan.

  • Watergedragen muurverf met mineraal mat aspect
  • Zeer sterk waterdampdoorlatend en spanningsvrij
  • Slagregendicht en waterafparelend
  • Geschikt voor onbehandeld pleister- en metselwerk

       (niet leverbaar in Ral 9005 Diepzwart)

 

 

 

Meer details

Productinformatie Veiligheidsinformatie

€ 132,70 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Verwante artikelen

Datasheet

Rendement8 - 10 m²/l
AfwerkingMat
Geschikt voor spuitenNee
Geschikt voor binnenNee
Geschikt voor buitenJa
Overschilderbaar16 uur
Droogtijd (stofdroog)1 uur

Meer informatie

Productomschrijving
Globaxane Mat is een watergedragen, matte muurverf voor buiten, slagregendicht, maar met een zeer groot ademend vermogen op basis van een uniek polysiloxanacrylaat bindmiddel.

Gebruik/Toepassing
Globaxane Mat is speciaal ontwikkeld voor de renovatie en bescherming van gebouwen. Het kan worden toegepast op oude minerale verven en op de meeste watergedragen muurverven. Globaxane Mat kan worden toegepast op baksteen, beton (niet geschikt voor gewapend beton), hydraulische, cellenbeton en kalkrijke ondergronden waar een maximale waterdampdoorlaatbaarheid gewenst is. Door de speciale samenstelling van het polysiloxaanacrylaat bindmiddel heeft Globaxane Mat een zeer groot ademend vermogen voor zowel waterdamp als ook CO2.Het product is zeer geschikt op kalkachtige ondergronden die voor hun sterkte in evenwicht moeten blijven met CO2 uit de lucht. Dit betekent dat Globaxane Mat niet carbonatatieremmend is en daarom niet op gewapend beton mag worden toegepast. Globaxane Mat is spanningsvrij. Dit betekent dat het product geen spanning veroorzaakt met de onderliggende verflaag en niet door spanningsverschillen zal onthechten. 

Voorbehandeling van de ondergrond/Systeeminfo
Nieuw werk
Globaxane Mat wordt toegepast op elk schoon, droog, deugdelijk en stofvrij oppervlak. De voorbehandeling aanpassen aan de aard van de ondergrond om een goede hechting te verkrijgen. Beschadigde voegen: herstellen met cementmortel en de barsten vullen. Licht poreus, nieuw metselwerk: de zuiging verminderen door een eerste laag Globaxane Mat 5% verdund met water aan te brengen. Ondeugdelijk of poederend nieuw metselwerk of beton: losse deeltjes verwijderen door borstelen en vervolgens fixeren met Globaprim Fix. Ondergronden met alg- of groenaangroei: vooraf behandelen met Paramoss. Afwerking in één of twee volle lagen Globaxane Mat

Onderhoud bestaand werk  
Ondergrond dient schoon, droog, deugdelijk en vetvrij te zijn. Loszittende lagen verwijderen door middel van schuren, schrappen, borstelen of afbijten.
Loszittende delen verwijderen. Kaalgekomen plaatsen eventueel voorstrijken met Globaxane Mat 5% verdund met water. Afwerking in één of twee volle lagen Globaxane Mat. 

Verwerking van het product
Kwast en Rol
Type verdunning : water
Volumepercentage verdunning : 3%

Technische Product Informatie
Reinigingsmiddel : direct na gebruik met handwarm water
Droogtijden bij 20°C en aanbevolen laagdikte en 65% R.V.
Stofdroog : ca. 1 uur
Overschilderbaar : ca. 16 uur

Opmerking
Bij verwerking dient de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven het dauwpunt te zijn. Het product niet verwerken bij een temperatuur lager dan 10°C en/of een relatieve vochtigheid hoger dan 85%. 

Technische Eigenschappen
Kleur, waarvoor de genoemde gegevens gelden: wit
Volumepercentage vaste stof : 45%
Dichtheid : 1.55 kg/dm³
Glans : mat
Vlampunt volgens ISO 1516 : > 100°C
Waterdampdoorlatendheid Sd < 0.05 m
Rendement : Het rendement is sterk afhankelijk van de zuiging en structuur van de ondergrond. Op vlakke ondergronden 8-10 m²/l. Op grove ondergronden 4-5 m²/l.
Het is aan te raden om het rendement te bepalen d.m.v. het aanbrengen van een proefvlak.

Leverbaar in de kleuren
Wit en aan te kleuren via het Trimetal kleurenmengsysteem. (niet leverbaar in Ral 9005 Diepzwart)

Bijzonderheden
Alleen aan te kleuren met minerale pigmenten. Pasta´s op basis van organische pigmenten kunnen niet worden toegepast. Het wordt afgeraden Globaxane Mat op gewapend beton toe te passen. Het product is zeer open voor o.a. waterdamp en CO2.

Houdbaarheid
In onaangebroken verpakking tenminste 12 maanden. Vorstvrij bewaren.