Trae Lyx Naturel Ultra Mat Complete set Bekijk groter

Trae Lyx Naturel Ultra Mat Complete set

502677

Met Trae Lyx Naturel Ultra Mat als toplaag op muren krijgt u een mooi mat resultaat. Voor het beste resultaat hebben we nu deze set zodat je de juiste roller en kwast krijgt meegeleverd en direct aan de slag kunt.

1 x Trae Lyx Naturel Ultra Mat 750ml
1 x Anza Maxiroller Vilt 18 cm
1 x Goudhaantje Futura platte kwast 680-1
1 x Copa Beugel 18cm
1 x Copa verfbakje 24x32cm
1 x Expert tape beige 25mm x 50 mtr
 

Meer details

€ 59,95 incl. BTW

Meer informatie

TRAE LYX Naturel geeft hout een ultra matte onbehandelde uitstraling.
TRAE LYX Naturel is een watergedragen, oplosmiddelvrije 2-componenten lak van projectkwaliteit op polyurethaanbasis. Het is uitermate geschikt voor parket, plankenvloeren en meubelen in woonruimten en openbare ruimten, zoals b.v. winkels en restaurants, die blootstaan aan een zeer intensieve belasting. De lak is reukarm, soepel te verwerken, zeer strak vloeiend en snel drogend. De droge laag is niet vergelend. Biedt weerstand tegen slijtage, huishoudchemicaliën, schoenstrepen en (micro-) krassen.Trae-lyx Naturel is opmerkelijk duurzaam en onderhoudsvriendelijk. TRAE LYX Naturel is bijzonder geschikt voor eiken, teak en diverse andere houtsoorten. Trae-lyx Naturel kan op donkere houtsoorten wanneer deze in dikke lagen word aangebracht een witte waas geven. Voor donkere houtsoorten wordt TRAE LYX Naturel Extreme aanbevolen.

Toepassing
Trae-lyx Naturel kan o.a worden toegepast op parket- en plankenvloeren, in woonruimten, winkels, restaurants en openbare ruimten.
Eigenschappen bij 20°C en 65% R.V.
Glansgraad: Ultra mat < 5%
Kleur: Blank
Slijtvastheid: SIS: 60 mg volgens SIS-92.35.09 1 kg/2000 omw, CS 17: 30 mg ASTM D4060/1kg/1000 omw
Vaste stofgehalte: Ca. 32 %
Dichtheid: 1.08 kg/l
Vlampunt: n.v.t.
pH-waarde: 8
Theoretisch verbruik: 10 – 12 m²/l, sterk afhankelijk van de houtsoort.
Verwerkingstijd: 2 – 3 uur (potlife)
Stofdroog: 30 min. – 1 uur
Overschilderbaar: 5 – 6 uur
Licht belastbaar: 12 – 16 uur
Volledig belastbaar: 7 dagen
V.O.S.: 4%
Opslag: Droog, koel en vorstvrij
Houdbaarheid in de bus; Tenminste 2 jaar na productie datum, mits koel En droog in onaangebroken verpakking bewaart. Na opening beperkt houdbaar.

Applicatie gegevens
Verwerkingsmethode: Kwast of kortharige niet pluizende vachtroller. Voor industriële applicatie met giet-, rol- of spuitapparatuur kunt u advies inwinnen
bij onze specialisten.

Voorhandeling ondergrond
De ondergrond dient schoon, droog, was- en vetvrij te zijn. Oude, intact zijnde lagen goed ontvetten, polishlagen verwijderen met Trae-lyx Polishverwijderaar en daarna aanschuren. Niet aanbrengen op vochtuithardende PU laklagen. Op onbekende ondergronden een proefopstreek maken. Op houtsoorten met wateroplosbare inhoudstoffen en/of pH-gevoeligheid is het toepassen van Trae-lyx Grondlak Naturel noodzakelijk.

Verdunnen
Trae-lyx Naturel is gebruiksklaar. niet verdunnen, omdat dan de nauwkeurig afgestemde balans van eigenschappen nadelig beïnvloed wordt.

Verwerking
Verharder voor gebruik goed schudden(harder moet dun vloeibaar zijn). Voeg de verharder toe aan de naturellak basis. Meng direct goed door. Wacht circa 10 minuten en roer nogmaals goed door alvorens te verwerken.Door het melkachtige uiterlijk van naturel ontstaan tijdens het rollen wittige waasplekken, die tijdens het drogen geheel verdwijnen. Naturel gelijkmatig verdelen en geen plasjes achterlaten. Verwerkingstijd is 2 – 3 uur bij 20 graden Celsius. Bij een lagere tempratuur en/of hogere rlv vertraagt de droogtijd.Altijd pas een volgende laag aanbrengen als de vorige volledig droog is. Maak nooit meer aan dan in verwerkingstijd verwerkt
kan worden Niet verwerken bij (vloer) temperatuur lager dan 10° C en/of een relatieve lucht- vochtigheid hoger dan 80 %. Zorg voor voldoende ventilatie (géén tocht !!) tijdens het aanbrengen en drogen van de lak.Altijd volle lagen aanbrengen. Laagopbouw: Een slijtvast laksysteem bestaat uit minimaal 3 volle lagen van elk 10 – 12 m²/l. LET OP! Alle 2 componenten lakken van Traelyx dienen 1 : 1 (verf : verharder) gemengd te worden. De bijgeleverde verharder dient dus in zijn geheel toegevoegd te worden bij het blik verf. Het delen van verf/verharder wordt door ons niet geadviseerd en is geheel op eigen risico !

Applicatie condities
Minimaal 10° C en maximaal 80% relatieve luchtvochtigheid.
Schoonmaken gereedschap: Met ruim water.
Onderhoud: Trae-lyx naturel lak dient te worden onderhouden met de Trae-lyx onderhoudsmiddel Naturel.
Bijzonderheden: Niet aanbrengen op vocht en zuur uithardende PU laklagen.