Südwest Acryl All-Grund Spray 400ml Wit Bekijk groter

Südwest Acryl All-Grund Spray 400ml Wit

504503

Südwest acryl allgrund spray is een watergedragen sneldrogende hechtprimer in spuitbus voor o.a. staal, verzinkt staal, ijzer, aluminium, harde kunststoffen en hout. Deze watergedragen all-grund is een universele, roestwerende primer en overschilderbaar met alle typen lakken (synthetisch lakken, watergedragen lakken, één-component en twee-componenten lakken). De sudwest acryl allgrund Spray is naast een roestwerende primer ook hitte bestendig, tot ca. 100 graden Celsius. 

Meer details

Productinformatie Veiligheidsinformatie

€ 23,55 incl. BTW

Meer informatie

Toepassing

 • Binnen 
 • Roestwering voor ijzer en staal
 • Hechtgrond voor verzinkt staal, aluminium, geanodiseerd aluminium, RVS, koper, messing, PVC, polyester, melamine, geglazuurde tegels, oude laklagen enz.
 • Enkele kunststoffen zijn niet overschilderbaar, zoals PP en PE. Bij twijfel wordt een proef aanbevolen
 • Voor snelle reparaties en moeilijk bereikbare plaatsen

Eigenschappen

 • Zeer snelle droging
 • Snelle doorharding
 • Snelle aanhechting
 • Goede universele aanhechting
 • Universeel overschilderbaar
 • Roestwerend
 • Goed schuurbaar
 • Mooi spuitbeeld
 • Mooie vloeiing
 • Goede (kanten) dekking
 • Blokvast
 • Hitte bestendig tot 100°C
 • Bestand tegen alkaliteit
 • Aan te passen spuitbeeld door verschillende spuitips

Product
Bindmiddelbasis: Acrylaat
Kleuren: Wit 9110
Verpakking: 400 ml spuitbus
Verbruik: Ca. 1 m² per spuitbus, bij een dubbele kruislaag
Glansgraad: Mat
Opslag: Koel, goed afgesloten, vorstvrij en tegen zonlicht beschermd

Temperatuur
Niet gebruiken onder +10°C omgeving- en objecttemperatuur. Niet in de volle zon.
Max. relatieve luchtvochtigheid 85%. 

Droging (+20°C / 60% relatieve luchtvochtigheid)
Stofdroog: Na ca. 30 min
Overschilderbaar:
Na ca. 2 uur met watergedragen lakken
Na ca. 24 uur met oplosmiddelhoudende 1K lak
Na ca. 36 uur met 2-component lakken
Hogere laagdikte en lagere temperaturen kunnen de droging vertragen.

Verwerking
Voor gebruik minstens 2 minuten goed schudden nadat de kogel hoorbaar is geworden. Spuittip verwisselen voor de andere, meegeleverde tip om het gewenste spuitbeeld te verkrijgen. Südwest Acryl All-Grund Spray gelijkmatig in 1 of 2 kruislagen aanbrengen. 10 minuten laten drogen alvorens de tweede (kruis) laag aan te brengen. De sproeikop is zelfreinigend. De tip met een natte doek schoonmaken.

Ondergrond
De ondergrond moet schoon, droog, vet-, roest-, stof-, spanningsvrij en draagkrachtig zijn. Liggende delen dienen een goed afschot te bezitten en de hoeken moeten volgens de normen zijn afgerond.

Hout
Alleen maatvaste houtsoorten met een maximale vochtigheid van 9%. Hoe droger de ondergrond des te groter de penetratiediepte. Tropische houtsoorten met vette/olieachtige inhoudstoffen eerst ontvetten en een proefvlak aanbrengen.
Houtsoorten met inhoudstoffen
Bijv. merbau (doorbloeden) en eiken (looizuur) eerst isoleren met Vista Boscalit Aqua Isoleergrond. Laten drogen, deze laag niet schuren.
Oude laklagen
Alleen op goed hechtende lagen toepassen. Grondig reinigen en dofschuren, korrel P220. Vernissen en transparante kleurbeitsen in het geheel verwijderen.
IJzer en staal
Eventuele walshuid verwijderen. Ontroesten tot reinheidsgraad SA 2,5 of ST 3. Minimaal twee lagen Südwest Acryl All-Grund Spray aanbrengen, dit i.v.m.de roestwering.
Verzinkt
Alle typen verzinkt materiaal voorbehandelen met Südwest Zink- en Kunststofreiniger volgens het betreffende technisch merkblad. Dit is noodzakelijk om een goede hechting te verkrijgen. Als met een alkydharslak wordt afgewerkt eerst twee lagen Südwest Acryl All-Grund Spray aanbrengen i.v.m. het verzepen van de alkydhars.
Aluminium, Koper, Messing
Aluminium en legeringen met aluminium, koper en koperlegeringen, voorbehandelen met Südwest Koper- en Aluminiumreiniger volgens het betreffende technisch merkblad. Binnen een uur de laag Südwest Acryl All-Grund Spray aanbrengen om filiforme corrosie te voorkomen.
Kunststoffen
Harde kunststoffen als PVC, Polyester, Polyurethaan, Epoxy, Acrylaatplaat, Melamine, e.d. behandelen met Südwest Zink- en Kunststofreiniger volgens het betreffende technisch merkblad en dofschuren, korrel P220. Één laag Südwest Acryl All-Grund Spray aanbrengen. Op PE en PP is geen hechting te verkrijgen.
Minerale ondergronden (beton, cement, steen)
Maximale vochtigheid van de ondergrond 5%. Ondergrond moet dragend zijn en vrij van lossingslagen, cementslikhuid of curingcompound. Optrekkend vocht zal voor onthechting zorgen. Wanneer met een alkydharslak wordt afgewerkt
eerst twee lagen Südwest Acryl All-Grund Spray aanbrengen i.v.m. het verzepen van de alkydhars.

Bijzondere aanwijzingen 
In buitensituaties is een gesloten afwerklaag noodzakelijk. Alleen kunststoffen zijn buiten te behandelen. Bij overige ondergronden is het in buitensituaties raadzaam om de Südwest All-Grund Spray (oplosmiddelhoudend) toe te passen.

Beschermende maatregelen
Zie veiligheidsblad.