Ciranova Ecoprotector Bekijk groter

Ciranova Ecoprotector

Watergedragen bescherming voor buitenhout. Uiterst geschikt voor het behandelen van horizontale oppervlakken. Vormt geen film maar dringt in het hout door. Ecoprotector zorgt voor een voedende bescherming die niet afschilfert. Snelle droging. Beschikbaar in 8 kleuren. 

Dit artikel wordt speciaal voor u besteld en mag niet retour.

 

Meer details

Productinformatie Kleuren Ecoprotector

Levertijd 2 tot 7 werkdagen

€ 34,90 incl. BTW

Meer informatie

Voorbehandeling
Het te behandelen hout moet mooi en droog zijn. Alle sporen van vroegere beschermingslagen (lak, verf, lazuur) moeten worden verwijderd. Het wordt aangeraden om Ciranova woodcleaner te gebruiken om het hout eerst te reinigen en te ontvetten. Bij vergrijsd hout kan men het hout eerst behandelen met Ciranova Ontgrijzer. Na deze voorbereiding moet men het te behandelen oppervlak lichtjes schuren zodat de Ecoprotector gemakkelijk kan indringen.

Gebruiksaanwijzing
Ciranova Ecoprotector goed schudden voor en tijdens gebruik. Ecoprotector moet niet verdund worden. Het is aangeraden om de kleur eerst te testen vooraleer de Ecoprotector aan te brengen op het volledige oppervlak. De eerste laag aanbrengen met een rol, brede borstel of spuitpistool in de richting van de houtvezels. Ecoprotector +/- 30 minuten laten indringen. De tweede laag mag worden aangebracht voor de eerste laag volledig droog is. Na enkele minuten is het aan te raden om met een droge borstel het overmaat aan product weg te nemen om filmvorming en druipsporen te vermijden.

Droogtijd
Tussen 2 lagen: +/- 30 minuten
Stofdroog na 3 à 4 uur
Belastbaar na 12 uur

Uitstrijkvermogen
10 - 14 m²/L afhankelijk van de houtsoort nabehandeling. Door invloed van de weersomstandigheden en UV straling worden de schakeringen van het hout lichter. Men kan de Ecoprotector na ontstoffen opnieuw aanbrengen op de verweerde plaatsen. Enkel aanbrengen op de plaatsen waar de kleur lichter is geworden. Bij laattijdig onderhoud dient men het hout eerst lichtjes op te schuren. Daarna behandelen met Ciranova Woodcleaner of Ontgrijzer en Ecoprotector terug aanbrengen zoals hierboven beschreven.

Productinformatie
Vorstvrij bewaren. Ecoprotector is 12 maanden houdbaar in de originele gesloten verpakking.

Bijzondere meldingen
Het gereedschap na gebruik onmiddelijk reinigen met water. Het is aan te raden om het product eerst te testen alvorens het aan te brengen op het volledige oppervlak. De houtsoort, het schuren... kunnen de uiteindelijke kleur beïnvloeden. De kleur Natural is lichtjes blekend en minder geschikt voor donkerehoutsoorten!