Caparol ThermoSan-Nespri-TEC 12,5 Liter Bekijk groter

Caparol ThermoSan-Nespri-TEC 12,5 Liter

Matte buitenmuurverf op basis van siliconenhars, rationeel te verwerken
met het Caparol Nespri-TEC spuitsysteem.

  • vuilafstotend door toepassing van Nano-kwartstechnologie
  • kleurvast
  • voorkomt aangroei van micro-organisme
  • CO2 doorlatend
  • microporeus 

Meer details

Procutinformatie 1 Productinformatie 2 Veiligheidsinformatie

Levertijd 2 tot 3 weken

€ 464,40 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Verwante artikelen

Meer informatie

Toepassing
ThermoSan Nespri is, met het speciaal door Caparol Nespri-spuitsysteem, nevelvrij te verspuiten. Door de Nano-kwartsdeeltjes wordt een hard, mineraal en driedimensionaal kwartsnetwerk gevormd waardoor gevels langer schoon blijven. Door de speciaal ontwikkelde siliconenhars/bindmiddelcombinatie ontstaat een regendichte, waterdampdoorlatende verflaag en geeft een snelle droging van de ondergrond bij regen en condensvocht op pleisterlagen en minerale oppervlakken. Ook geschikt als renovatielaag op goed hechtende silicaat- en matte dispersieverflagen en -pleisters en gevelisolatiesystemen.

Materiaalbasis
Combinatie van siliconenharsemulsie en speciale kunststofdispersie.

Verpakking
12½ liter

Kleur

Wit
Op kleur te maken met ColorExpress. Bij afname van 100 liter en meer in één kleur is levering af fabriek mogelijk. De kleur voor verwerking controleren. Op grote oppervlakken altijd materiaal van hetzelfde chargenummer verwerken. ThermoSan Nespri wit is tevens basis 1 voor het ColorExpress-systeem. Heldere en intensieve kleuren hebben een matige dekkracht. Het aanbrengen van een grondlaag in ongeveer de eindkleur vanuit basis wit is aan te bevelen. Een tweede afwerklaag kan noodzakelijk zijn

Kleurstabiliteit conform BFS nr. 26
Klasse: A
Groep: 1

Glansgraad
Mat, G3

Opslag
Koel maar vorstvrij 12 maanden houdbaar.

Geschikte ondergronden
De ondergrond moet schoon, droog, draagkrachtig en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen. Voor de voorbehandeling van de ondergrond raadpleeg het technisch informatieblad nr. 650 "Ondergronden en hun voorbehandelingen".

Voorbereiding van de ondergrond
Bij oppervlakken met mos- en/of algenaangroei is vooraf reinigen door middel van natstralen noodzakelijk. Houdt rekening met plaatselijke verordeningen. Na droging het oppervlak behandelen met een toegelaten mos- en algendodend middel. Schilderen op gevelisolatie mag uitsluitend gebeuren op intacte systemen. Op gevelisolatiesystemen met polystyreen als isolatieplaat mogen geen oplosmiddelhoudende producten worden toegepast. AmphiSilan Putzfestiger mag wel worden toegepast. Moet in kleur worden afgewerkt dan een reflectiewaarde aanhouden van > 20. Bij een kleur met een reflectiewaarde < 20 Muresko CoolProtect toepassen.

Buitengevelisolatiesystemen die intact zijn met oppervlakken van dispersie-, silicaat-, siliconenhars- of kalkcementsierpleister (drukvastheid minimaal 1,0 N/mm2 conform DIN EN 998-1)
Pleister volgens een geschikte methode reinigen. Bij reinigen met stoomstralen op oude pleisters die intact zijn, is het van belang dat de temperatuur niet hoger dan 60 °C en de druk max. 60 bar. is.
Na het reinigen voldoende droogtijd aanhouden. Voordat de ThermoSan Nespri wordt aangebracht de onderstaande werkwijze, afhankelijk van de soort ondergrond, aanhouden.

Minerale pleisterlagen (drukvastheid minimaal 1,0 N/mm2 conform DIN EN 998-1)
Nieuwe pleisterlagen voldoende laten drogen, meestal 2 weken bij 20 °C en 65 % rlv. Bij ongunstig weer een langere droogtijd aanhouden. Door voor te strijken met CapaGrund Universal verminderd het risico van kalkuitbloeiïngen. Door voor te strijken met CapaGrund Universal verminderd het risico van kalkuitbloeiïngen.

Nieuwe silicaatsierpleister
Schilderen met Sylitol NQG Fassadenfarbe

Oude silicaatverflagen en sierpleister
Goed hechtende lagen mechanisch of door middel van hogedruk waterstralen reinigen. Niet goed hechten lagen geheel verwijderen en de ondergrond voorstrijken met AmphiSilan Putzfestiger.

Goed hechtende dispersie- en siliconenhars-sierpleisters
Oude pleisterlagen reinigen en goed laten drogen. Een voorstrijklaag aanbrengen met AmphiSilan Primer of AmphiSilan putzfestiger. Nieuw pleisterwerk kan zonder voorbehandeling geschilderd worden.

Goed hechtende dispersie- en siliconenharsverflagen
Vuile, krijtende verflagen reinigen door hogedruk stoomstralen. Na voldoende drogen de ondergrond testen: Gering zuigend: Voorstrijken met CapaGrund Universal, verdund met max 3 % water. Matig tot sterk zuigend: Voorstrijken met Caparol AmphiSilan Tiefgrund, onverdund. Poederend en krijtend: Voorstrijken met AmphiSilan Putzfestiger of Dupa-Grund.

Niet goed hechtende verf- of -sierpleisterlagen
Geheel verwijderen en de ondergrond goed laten drogen. Op matig zuigende en gladde ondergronden een voorstrijklaag aanbrengen met AmphiSilan-Primer. Poederende, zanderige of zuigende oppervlakken voorstrijken met AmphiSilan-Putzfestiger. Een tussenlaag aanbrengen met AmphiSilan Compact.Bakstenen metselwerk. Alleen stenen of klinkers van vorstbestendige kwaliteit en zonder inwendige verontreinigingen kunnen worden geschilderd. Het metselwerk moet vrij zijn van scheuren en zoutuitbloeiingen. Een voorstrijklaag aanbrengen met AmphiSilan Primer of Putzfestiger. Vertoont de tussenlaag met ThermoSan Nespri bruine verkleuringen, dan afwerken met Duparol.

Kalkzandstenen metselwerk
Alleen stenen van vorstbestendige kwaliteit en zonder inwendige verontreinigingen kunnen worden geschilderd. Het voegwerk moet gaaf zijn en zonder scheuren. Krijtende oppervlakken reinigen. Zoutuitbloeiingen droog afborstelen. Een voorstrijklaag aanbrengen met AmphiSilan-Tiefgrund LF.

Oppervlakken met zoutuitbloeiingen
Zoutuitbloeiingen verwijderen door droog afborstelen. Een voorstrijklaag aanbrengen met AmphiSilan Putzfestiger. Bij het schilderen van oppervlakken met zoutuitbloeiingen wordt geen garantie gegeven voor een duurzame hechting of voor het wegblijven van zoutuitbloeiingen.

Reparaties
Kleine oneffenheden in de ondergrond uitvlakken met Caparol Fassaden-Feinspachtel. Gaten tot 20 mm met Histolith-Renovierspachtel repareren. De gerepareerde delen voorstrijken.

Verwerkingsmethode
Verwerken met de speciale Nespri-airless-spuitapparatuur.

Spuiten met de speciale Nespri-nozzle voor buitenmuren (spuiten en narollen)
20° dubbele nozzle 215 voor "besnijden"
30° dubbele nozzle 317 voor gladde ondergronden
30° dubbele nozzle 319 voor ruwe ondergronden

De temperatuur van het materiaal wordt door de spuitinstallatie automatisch ingesteld bij. De druk bij een geopend spuitpistool bij Nespri-spuitapparatuur moet in het groene vlak van de meter ingesteld worden. Bij de NespriKIT-slanghaspel op eigen verantwoording de spuitdruk op de airlesspomp instellen.

Andere materialen, zoals speciale voorstrijkmiddelen, kunnen worden verspoten met het Nespri-spuitapparatuur. Het overspray-vrije effect wordt dan niet bereikt. De materialen met de nodige voorzorgsmaatregelen verwerken.

Opbouw van het verfsysteem
Verontreinigingen vooraf verwijderen en de ondergrond voldoende laten drogen.
Een grond-, tussen- of afwerklaag aanbrengen met ThermoSan Nespri met de speciaal ontwikkelde Nespri-airless-spuitapparatuur. Direct narollen met een goede muurverfroller.
Indien in één laag kan worden afgewerkt altijd minimaal 350 ml/m2 aanbrengen.
Om voldoende bescherming te realiseren tegen mos- en algenaangroei altijd twee verflagen aanbrengen. Tussen de verschillende lagen een droogtijd aanhouden van minimaal 12 uur.

Verbruik
Ca. 250 ml/m2 per laag op een gladde ondergrond. Op een ruwe ondergrond naar verhouding meer. Nauwkeurig verbruik vaststellen door een proef op het object.
Voor een optimale bescherming zijn twee verflagen noodzakelijk met een totaal verbruik van minimaal 500 ml/m2 met een drogelaagdikte van minimaal 200 ­µm.
Elke verflaag extra verhoogt het verbruik met min. 250 ml/m2 en de laagdikte met ca. 100 µm.

Verwerkingsomstandigheden
Minimaal 5 °C en maximaal 30 °C voor omgeving en ondergrond tijdens verwerking en droogfase.

Droogtijd
Bij een temperatuur van 20 °C en een luchtvochtigheid van 65 % na 2 tot 3 uur oppervlakkig droog en na 12 uur over te schilderen. Doorgedroogd na 2 tot 3 dagen. Lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid verlengen de droogtijd.

Reinigen gereedschap
Direct na gebruik reinigen met water. Raadpleeg de wettelijke voorschriften.

Attentie
Om aanzetten op grote oppervlakken te voorkomen moet voldoende personeel zonder onderbreking nat-in-nat doorwerken. Niet verwerken bij een hoge luchtvochtigheid, directe bestraling door de zon, bij regen, mist of sterke wind. Voorzichtig bij kans op nachtvorst. Steigers afdekken met zeilen. Niet geschikt zijn ondergronden met zoutuitbloeiingen, lakverflagen, kunststof en hout. Niet geschikt voor horizontale vlakken waarop water blijft staan. Op vlakken met weinig afschot moet een goede waterafvoer aanwezig zijn.

ThermoSan Nespri bevat een filmconservering. De beschermende werking van de filmconservering is afhankelijk van objectomstandigheden zoals ligging en vochtbelasting.

Bij donkere kleuren kan door mechanische belasting (krassen) lichte strepen, zgn. "schrijfeffect" ontstaan. Dit komt voor bij alle matte muurverven en gaat door vocht, bijv. regen, weer weg.
Bij zeer dichte, koude oppervlakken of bij een trage droging van de verflaag door weersomstandigheden kunnen bij vochtbelasting (regen, mist, dauw) bepaalde hulpstoffen uit de verf aan het oppervlak een geel-transparant, licht glanzende en kleverige streepvorming geven. Deze afzetting van de hulpstoffen is in water oplosbaar en zal na enkele regenbuien vanzelf weer verdwijnen. De kwaliteit van de verflaag wordt hierdoor niet nadelig beïnvloed. Moet de verflaag met deze streepvorming geschilderd worden, dan deze geheel verwijderen met water en een spons. Een extra grondlaag met CapaGrund Universal is dan noodzakelijk. Onder normale (droog)omstandigheden zal deze streepvorming niet voorkomen.

Om de specifieke eigenschappen van ThermoSan Nespri te behouden, niet mengen met andere verfproducten.

Voorzorgsmaatregelen
Omgeving van de te behandelen oppervlakken zorgvuldig afdekken; vooral glas, keramiek, lakwerk, straatstenen, natuursteen en metalen. Spatten onmiddellijk afspoelen met veel water.
Bij sterke wind dekkleden aan de steiger bevestigen.