Caparol PremiumColor Bekijk groter

Caparol PremiumColor

Binnenmuurverf in heldere en intensieve kleuren, goed te reinigen. 

  • met water te verdunnen, reukarm en milieusparend
  • zeer goed bij te werken
  • minimale emissie en vrij van oplosmiddelen
  • voorkomt het zgn. schrijfeffect
  • geeft intensieve, briljante kleuren
  • gemakkelijk te verwerken
  • bestand tegen in water oplosbare desinfecteer- en reinigingsmiddelen 

Meer details

Productinformatie 1 Productinformatie 2 Veiligheidsinformatie

€ 70,10 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Verwante artikelen

Meer informatie

Toepassing
Voor schilderwerk in intensieve kleuren op alle binnenmuren en plafonds die zwaar worden belast. PremiumColor geeft een fraai mat oppervlak met een briljant uiterlijk. In donkere kleuren wordt het zgn. schrijfeffect tot een minimum beperkt.

Materiaalbasis
Kunststofdispersie

Verpakking
2½ en 10 liter

Kleur
PremiumColor wordt uitsluitend als basismateriaal geleverd en moet voor verwerking met ColorExpress op kleur gemaakt worden. Bij afname vanaf 100 liter in een kleur kan af fabriek op kleur geleverd worden.
De kleur vooraf controleren op juiste menging. Op grote oppervlakken altijd materiaal met een zelfde charge gebruiken. Bij toepassing van minder dekkende kleuren, zoals rood, oranje en geel, verdient het aanbeveling om een grondlaag aan te brengen met Indeko-plus in een op de eindkleur afgestemde grondkleur, conform het Caparol-Grondkleursysteem. Deze grondkleuren zijn met Color-Express op kleur te maken. Een tussen- en afwerklaag aanbrengen met PremiumColor is de gekozen kleur.

Glansgraad
Mat, conform DIN EN 13 300

Opslag
Koel, maar vorstvrij bewaren.

Natteslijtage
Klasse 1, is schrobvast conform DIN 53778

Geschikte ondergronden
De ondergrond moet schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting kunnen verminderen.

Voorbereiding van de ondergrond
Minerale pleisterlagen (drukvastheid minimaal 2 N/mm2 conform DIN EN 998-1)
Draagkrachtige, normaal zuigende pleister- lagen zonder voorbehandeling schilderen. Poreuze, zanderige of zuigende pleisterlagen voorstrijken met CapaTex Fix.

Gips- en spuitpleisters (drukvastheid minimaal 2 N/mm2 conform DIN EN 998-1)
Voorstrijken met CapaSil Primer. Eventueel op gipspleister aanwezige sinterhuid en scharen afschuren. Het oppervlak stofvrij maken en voorstrijken met CapaTex Fix.

Gipsbouwplaten
Zuigende platen impregneren met CapaTex Fix. Op sterk verdichte, gladde platen een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer.

Gipskartonplaten
Eventueel aanwezige scharen afslijpen. Het oppervlak stofvrij maken. Zachte gipsreparaties voorstrijken met CapaTex Fix. Voorstrijken met CapaSil Primer. Platen met in water oplosbare bestanddelen die
verkleuren impregneren met IsoGrund Ultra.

Beton
Eventueel aanwezige resten van ontkistingsmiddelen verwijderen.

Cellenbeton
Voorstrijken met CapaTex Fix.

Kalkzandstenen- of bakstenenmetselwerk
Zonder voorbehandeling schilderen.

Goed hechtende verflagen
Matte, matig zuigende oppervlakken zonder voorstrijken schilderen. Glanzende oppervlakken en laklagen opruwen, reinigen en voorstrijken met CapaSil Primer.

Niet goed hechtende verflagen
Niet goed hechtende lak-, dispersieverf- of kunstharssierpleisterlagen geheel verwijderen. Op zwak zuigende, gladde oppervlakken een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer. Op zuigende, zanderige of poreuze oppervlakken een voorstrijklaag aanbrengen met CapaTex Fix. Niet goed hechtende minerale verflagen mechanisch verwijderen en het oppervlak stofvrij maken. Voorstrijken met CapaTex Fix.

Lijmverflagen
Lijmverflagen volledig wegwassen. Voorstrijken met CapaTex Fix.

Ongeschilderd rauhfaser-, reliëf of ander behang van papier of glasvezel
Zonder voorbehandeling schilderen.

Niet goed hechtend behang
Volledig verwijderen. Lijm en resten van grondpapier wegwassen. Impregneren met CapaTex Fix.

Oppervlakken met schimmel
Reinigen met een schimmeldodend preparaat, toegelaten door het CTGB. Oppervlak laten drogen en schilderen met Indeko-W of Fungitex-W van Caparol.

Oppervlakken met nicotine, water, roet of vet
Oppervlak reinigen met water waaraan een gebruikelijk schoonmaakmiddel is toege voegd. Voorstrijken met IsoGrund Ultra. Sterk vervuilde oppervlakken schilderen met IsoDeck of IsoDeck Ultra.

Kleine beschadigingen
Na de vereiste voorbehandeling kleine beschadigingen repareren met Caparol Akkordspachtel, volgens verwerkingsvoorschrift. Indien nodig nogmaals voorstrijken.

Verwerkingsmethode
PremiumColor na goed doorroeren gelijkmatig aanbrengen met een roller (nylonroller 18) of kwast.
Gereedschap direct na gebruik reinigen met water.

Opbouw van het verfsysteem
Eeen tussen- en afwerklaag aanbrengen met PremiumColor, onverdund. Bij grote oppervlakken mag de PremiumColor met max. 3 % water worden verdund. Bij slecht dekkende kleuren eerst een grondlaag aanbrengen met CapaSil Primer in de kleur volgens het Caparol-grondkleursysteem.

Verwerking:
Materiaal voor gebruik goed doorroeren. Bij rollen wordt het beste resultaat verkregen door gebruik te maken van een nylonroller met een vachtlengte van 14 tot 18 mm. Let erop dat er geen opéénhoping van het materiaal plaatsvindt aan de zijkanten van de verfroller. PremiumClean gelijkmatig aanbrengen en in één richting narollen. Extra aandacht geven bij randen en hoeken.
Verbruik
Ca. 125 ml/m2 per laag op een gladde ondergrond. Op een ruwe ondergrond naar verhouding meer.
Nauwkeurig verbruik vaststellen door een proef op het object.
Verwerkingsomstandigheden
Minimaal 5 °C voor omgeving en ondergrond tijdens verwerking en droogfase.
Droogtijd
Bij 20 °C en 65 % relatieve luchtvochtigheid stofdroog en over te schilderen na ca. 4-6 uur. Volledig droog en na ca. 3 dagen. De verflaag is na ca. 14 dagen drogen volledig te reinigen.
Lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid verlengen de droogtijd.
Attentie
Om aanzetten op grote oppervlakken te voorkomen voldoende personeel inzetten en nat-in-nat zonder onderbreking doorwerken en in één richting narollen. Reparaties kunnen zichtbaar blijven.
Vanwege de speciale producteigenschappen PremiumColor niet met andere producten mengen.
Bij toepassing van zelfklevende sjablonen, tape of plakband kan op de PremiumClean een verminderde hechting optreden. Neem vooaf een test.