Caparol PremiumClean Bekijk groter

Caparol PremiumClean

Zeer goed te reinigen, matte binnenmuurverf voor oppervlakken die zwaar worden belast.

  • met water te verdunnen, milieusparend en reukarm
  • ongevoelig voor vuilaanhechting
  • zeer goed te reinigen
  • eenvoudig te verwerken
  • waterdampdoorlatend
  • bestand tegen met water te verdunnen desinfecteer- en huishoudreinigingsmiddelen 

 

Meer details

Productinformatie 1 Productinformatie 2 Veiligheidsinformatie

€ 67,00 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Verwante artikelen

Meer informatie

Toepassing
PremiumClean is uitermate geschikt op muren en plafonds die veelvuldig gereinigd moeten worden. Ondanks het matte oppervlak is de verflaag uitstekend te reinigen. PremiumClean is bestand tegen in water oplosbare desinfecteermiddelen en daardoor ook zeer geschikt voor toepassing in gezondheidscentra, bejaardencentra, ziekenhuizen, openbare ruimten, hotels, scholen, kinderdagverblijven en horeca.

Materiaalbasis
Kunstharsdispersie

Verpakking
2½ en 10 liter

Kleur
Wit.
PremiumClean is op kleur te brengen met maximaal 10% CaparolColor- of AmphiColor-mengkleuren. Benodigde hoeveelheid in éénkeer mengen. Bij afname vanaf 100 liter in één kleur is levering af fabriek mogelijk.
Volgens het ColorExpress-systeem op kleur te brengen in lichte en middenzware kleuren. Donkere kleuren. Kleur voor gebruik testen. Op één wand of aansluitende wanden steeds materiaal met hetzelfde chargenummer verwerken.

Glansgraad
Zeer mat (conform DIN EN 13 300). Afhankelijk van de kijkhoek kan het oppervlak zijdemat overkomen.

Opslag
Koel, maar vorstvrij bewaren.

Technische eigenschappen
volgens DIN EN 13 300: Bij materiaal op kleur kunnen de technische eigenschappen afwijken.

Natteslijtage
Klasse 1, is schrobvast conform DIN 53778

Dekking
Dekking klasse 2, bij een verbruik van 7 m2/l of 140 ml/m2

Tips voor het schoonmaken:
Geschikt voor het schoonmaken van de verflaag zijn vrijwel alle, met water te verdunnen, huishoudelijke reinigingsmiddelen die niet gekleurd zijn. Gebruik een zachte en schone microvezeldoek. Vooraf, op een onzichtbare plaats, de werking en verdraagzaamheid van het reinigingsmiddel testen. De aangegeven mengverhouding aanhouden. Geen schuurmiddel gebruiken. Afhankelijk van kleur en intensiviteit van het schoonmaken kan een licht poederen ontstaan. Het intensief reinigen mag pas na minimaal 14 dagen drogen van de verflaag plaatsvinden.

Geschikte ondergronden
Vrijwel alle voorkomende ondergronden binnen.
De ondergrond moet schoon, droog, draagkrachtig en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen.

Voorbereiding van de ondergrond
Minerale pleisterlagen
Draagkrachtige, normaal zuigende pleisterlagen zonder voorbehandeling schilderen. Poreuze, zanderige of zuigende pleisterlagen voorstrijken met CapaTex Fix.

Gips- en spuitpleisters
Voorstrijken met CapaSil Primer. Eventueel op gipspleister aanwezige sinterhuid en scharen afschuren. Het oppervlak stofvrij maken en voorstrijken met CapaTex Fix.

Gipsbouwplaten
Zuigende platen impregneren met CapaTex Fix. Op sterk verdichte, gladde platen een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer.

Gipskartonplaten
Eventueel aanwezige scharen afslijpen. Het oppervlak stofvrij maken. Gipsreparaties voorstrijken met CapaTex Fix. Voorstrijken met CapaSil Primer of CapaTex Fix. Platen met in water oplosbare bestanddelen die verkleuren impregneren met IsoGrund Ultra.

Beton
Eventueel aanwezige resten van ontkistingsmiddelen verwijderen.

Cellenbeton
Voorstrijken met CapaTex Fix.

Kalkzandsteen of baksteen
Zonder voorbehandeling schilderen.

Goed hechtende verflagen
Matte, matig zuigende oppervlakken zonder voorstrijken schilderen. Glanzende oppervlakken en laklagen opruwen, reinigen en voorstrijken met CapaSil Primer.

Niet goed hechtende verflagen
Niet goed hechtende lak-, dispersieverf- of kunstharssierpleisterlagen geheel verwijderen. Op zwak zuigende, gladde oppervlakken een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer. Op zuigende, zanderige of poreuze opper-vlakken een voorstrijklaag aanbrengen met CapaTex Fix. Niet goed hechtende minerale verflagen mechanisch verwijderen en het oppervlak stofvrij maken. Voorstrijken met CapaTex Fix.

Ongeschilderd rauhfaser-, reliëf- of ander behang van papier of glasvezelweefsel
Zonder voorbehandeling schilderen.

Niet goed hechtend behang
Behang volledig verwijderen. Lijm en resten van grondpapier wegwassen. Impregneren met CapaTex Fix.

Oppervlakken met nicotine, water, roet of vet
Oppervlak reinigen met water waaraan een gebruikelijk schoonmaakmiddel is toegevoegd. Voorstrijken met IsoGrund Ultra. Sterk vervuilde oppervlakken schilderen met IsoDeck of IsoDeck Ultra.

Hout en houtachtige oppervlakken
Ondergrond schilderen met de waterverdunbare Capalac Aqua- of Capacryl Aqua-producten. Raadpleeg de desbetreffende informatiebladen.

Kleine beschadigingen
Na de vereiste voorbehandeling kleine beschadigingen repareren met Caparol Akkordspachtel, volgens verwerkingsvoorschrift. Indien nodig nogmaals voorstrijken.

Verwerkingsmethode
Aanbrengen met kwast, roller of airless-spuitapparatuur.

Airless spuitapparatuur
spuithoek 40°- 50°
nozzle 0,017-0,019"
druk 140-160 bar
Gereedschap direct na gebruik reinigen met water.

Opbouw van het verfsysteem
Een volle, gelijkmatige laag PremiumClean aanbrengen, onverdund of verdund met maximaal 5% water. Op een contrastrijk en op een sterk of ongelijkmatig zuigend oppervlak eerst een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer. PremiumClean op een gladde ondergrond met een kortharige roller (vacht 13 mm) gelijkmatig aanbrengen en in één richting narollen.

Verbruik
Ca. 140 ml/m2 per laag op een gladde ondergrond. Op een ruwe ondergrond naar verhouding meer. Nauwkeurig verbruik vaststellen door een proef op het object.

Verwerkingsomstandigheden
Minimaal 5 °C voor omgeving en ondergrond tijdens verwerking en droogfase.

Droogtijd
Bij 20 °C en 65% relatieve luchtvochtigheid stofdroog en over te schilderen na ca. 4-6 uur. Volledig droog, te belasten en te reinigen na ca. 14 dagen. Lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid verlengen de droogtijd.

Attentie
Om aanzetten op grote oppervlakken te voorkomen voldoende personeel inzetten en nat-in-nat zonder onderbreking doorwerken. De verf bij de toepassing van airless spuitapparatuur goed doorroeren en zeven.
In combinatie met koperzouten kan PremiumClean tot bruinverkleuring leiden.