Caparol Isodeck 10 Liter Bekijk groter

Caparol Isodeck 10 Liter

Oplosmiddelvrije binnenmuurverf met isolerende werking tegen nicotinevervuiling.

  • Met water te verdunnen
  • Milieusparend
  • Oplosmiddel- en weekmakervrij
  • Reukarm
  • Goede isolerende werking
  • Waterdampdoorlatend μd <0,1
     

Meer details

Productinformatie 1 Productinformatie 2 Veiligheidsinformatie

€ 199,05 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Verwante artikelen

Datasheet

AfwasbaarheidRedelijk
AfwerkingMat
Geschikt voor spuitenJa
Geschikt voor binnenJa
Geschikt voor buitenNee
Overschilderbaar6 uur

Meer informatie

Toepassing
IsoDeck is een binnenmuurverf om snel en op milieuvriendelijke wijze wanden en plafonds met nicotineverkleuringen op te knappen.
Bij gebruik van normale, met water te verdunnen binnenmuurverven worden nicotineverkleuringen opgelost en zijn als vlekken zichtbaar.
IsoDeck is vrij van oplosmiddelen en droogt zeer snel. Daarom is IsoDeck vooral geschikt voor woonruimten, kantoren, restaurants, hotels, etc. Bovendien is IsoDeck reukvrij en dus nauwelijks belastend voor wie in de zojuist behandelde ruimte moet verblijven.
In combinatie met IsoGrund Ultra gaat IsoDeck ook de moeilijk te isoleren ondergronden milieusparend te lijf, zoals een ondergrond met zware nicotine-aanslag of met droge water-, roet- of vetvlekken.

Materiaalbasis
Kunstharsdispersie.

Verpakking
10 liter

Kleur
Wit.
Op kleur te brengen met maximaal 10% amphiColor- of CaparolColor-mengkleuren.
Om kleurverschillen te voorkomen de totaal benodigde hoeveelheid in één keer mengen. Bij het eigenhandig op kleur brengen de totaal benodigde hoeveelheid in één keer mengen om kleurverschilen te voorkomen.

Glansgraad
Mat

Opslag
Koel, maar vorstvrij bewaren.

Natteslijtage
Klasse 2

Dekking
Klasse 1, 125 ml/m2

Geschikte ondergronden
De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen.
Nicotine- roet- of vetvlekken met water en een vetoplossend reinigingsmiddel verwijderen en goed laten drogen. Droge watervlekken afborstelen zonder gebruik van water.

Voorbereiding van de ondergrond
Nicotine-, roet- of vetvlekken reinigen met water en een vetoplossend schoonmaakmiddel en goed laten drogen. Opgedroogde watervlekken droog afborstelen.

Verwerkingsmethode
IsoDeck aanbrengen met kwast, roller of spuitapparatuur.

Airless spuitapparatuur
spuithoek 50°
nozzle 0,021-0,025&CloseCurlyDoubleQuote;
druk 150-180 bar
Gereedschap na gebruik reinigen met water.

Opbouw van het verfsysteem
Op oppervlakken met gewone nicotinevervuiling
Een volle, gelijkmatige laag IsoDeck aanbrengen, verdund met maximaal 5% met water. Op een ondergrond met kleurcontrast eerst een grondlaag IsoDeck aanbrengen, verdund met 5-10% water. Poreuze, zanderige of sterk zuigende ondergronden voorstrijken met OptiGrund E.L.F. of CapaSol LF. Ongelijkmatig zuigende ondergronden voorstrijken met CapaSil Primer.

Op oppervlakken met sterke nicotine- en/ of water-, roet- of vetvlekken
Eerst een voorstrijklaag aanbrengen met IsoGrund Ultra. Na voldoende drogen (minimaal 12 uur) één of twee lagen Isodeck aanbrengen, verdund met maximaal 5% water.

Verbruik
Ca. 125 ml/m2 per laag op een gladde ondergrond voor IsoGrund Ultra of IsoDeck. Op een ruwe ondergrond naar verhouding meer. Nauwkeurig verbruik vaststellen door een proef op het object.

Verwerkingsomstandigheden
Minimaal 5 °C voor omgeving en ondergrond.

Droogtijd
Bij 20 °C en 65% relatieve luchtvochtigheid is IsoGrund Ultra na ca. 12 uur en IsoDeck na 4-6 uur over te schilderen. Lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid verlengen de droogtijd.

Attentie
Om aanzetten op grote oppervlakken te voorkomen moet voldoende personeel zonder onderbreking nat-in-nat doorwerken. Op oppervlakken die extreem vervuild of verontreinigd zijn, ruimten die binnen een dag gerenoveerd en in gebruik genomen moeten worden Dupa-inn No.1 toepassen. Bij spuiten met Airless-apparatuur de verf goed doorroeren en zeven. Reparaties kunnen zichtbaar blijven.