Caparol Capatex IsoMat 10 Liter Bekijk groter

Caparol Capatex Isomat

Met water te verdunnen, snel drogende en goed dekkende binnenmuurverf. CapaTex IsoMat geeft een mat oppervlak. Bijzonder goed geschikt als isolerende muurverf in ruimten die snel weer in gebruik genomen moeten worden. Isoleert optimaal stoffen die doorslaan zoals: nicotine, roet, lignine en opgedroogde watervlekken. Onder bepaalde voorwaarden ook als renovatiemuurverf op akoestische ondergronden toe te passen.

 • bijzonder goed isolerend
 • vergeelt niet
 • extreem wit
 • dekt uitstekend
 • eenvoudig te verwerken
 • als grond- en afwerklaag toe te passen
 • geeft dunne lagen
 • de structuur van de ondergrond blijft behouden
 • spanningsarm
 • waterdampdoorlatend
 • µd-waarde < 0,14 m 

Meer details

€ 67,15 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Verwante artikelen

Datasheet

AfwasbaarheidGoed
AfwerkingMat
Geschikt voor spuitenJa
Geschikt voor binnenJa
Geschikt voor buitenNee
Overschilderbaar6 uur

Meer informatie

Geschikte ondergronden
De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen.

Voor de voorbehandeling van de ondergrond raadpleeg het technisch informatieblad nr. 650 "Ondergronden en voorbehandelingen".

Voorbereiding van de ondergrond
Attentie
Houd bij gebruik van oplosmiddelhoudende producten binnen rekening met Arbo-wetgeving.

Algemeen
Vaste, draagkrachtige, niet zuigende oppervlakken en goed hechtende oude verflagen kunnen zonder voorbehandeling geschilderd worden. Grof poreuze, zanderige of sterk zuigende oppervlakken en zachte, geschuurde gipspleisters
voorstrijken met CapaTex Fix THIX, zonodig tot max. 20 % met water verdund.

Oppervlakken met nicotine- of roetvlekken
Schoonmaken met een geschikt reinigingsmiddel en goed laten drogen. Zonder voorbehandeling schilderen.

Opgedroogde watervlekken
In een enkel geval kan het voorkomen dat het isolerend vermogen van CapaTex IsoMat niet toereikend is. In voorkomende gevallen een proefvlak maken met IsoGrund Ultra of Disbon 481 2K-EP Universalprimer, afhankelijk van de  plaatselijke omstandigheden en verkleuring. Opgedroogde watervlekken droog afborstelen.

Lignine-verkleuring op gipskartonplaten
Oppervlakken zonder voorbehandeling direct schilderen met CapaTex IsoMat.

Akoestische pleisters of plafondplaten
Om het afdichten van de poriën te voorkomen mag CapaTex IsoMat op geluidabsorberende oppervlakken uitsluitend verspoten worden. CapaTex IsoMat verdunnen met 30 % water. CapaTex IsoMat moet met geschikte spuitapparatuur verwerkt worden, zoals Airmix van o.a. Wagner met luchttoevoer. Altijd zeer dunne lagen aanbrengen met een verbruik van maximaal 70 ml/m2 per laag. De juiste verwerking en het gewenste eindresultaat door een proef vaststellen.
Laat in voorkomende gevallen de accountmanager van Caparol in uw regio u adviseren.

Overschilderen
CapaTex IsoMat kan in meerdere lagen worden aangebracht. Indien behangen wordt, moet eerst een tussenlaag met CapaSil Primer of IsoGrund Ultra worden aangebracht.

Kleine beschadigingen
Na de vereiste voorbehandeling repareren met Caparol Akkordspachtel of Akkord Leichtspachtel, volgens verwerkings- voorschrift. Eventueel nogmaals voorstrijken.

Let op!
Bij dunne (< 0,5 mm), hydraulisch drogende en gipshoudende pleisterlagen met een egaliteitsklasse Q2 en Q3 adviseren wij een waterverdunbaar en transparant voorstrijkmiddel toe te passen.

Als alternatief voor de gipspleister (Q3) kan een pasteus, kant en klaar pleistermateriaal worden
gebruikt.
 

Materiaalbereiding
CapaTex IsoMat is klaar voor gebruik en moet zo mogelijk onverdund worden verwerkt. Aan CapaTex IsoMat mogen geen andere producten worden toegevoegd.

Verwerkingsmethode
CapaTex IsoMat aanbrengen met kwast, roller of geschikte spuitapparatuur.

Airless-spuitapparatuur:
Verdunnen max. 5 % met water
Airless-spuitapparatuur
Spuitdruk 150 - 180 bar
Spuithoek 40° - 50°
Nozzle in Inch 0,019 - 0,021"
Pistoolfilter ca. 0,31 mm
Spuit-rolsysteem voor toepassing binnen
Spuitdruk 80 - 120 bar
Pistoolfilter ca. 0,31 mm

Gereedschap na gebruik schoonmaken met water.

Spuiten van akoestische ondergronden
Het behandelen van akoestische ondergronden, zoals akoestisch pleisterwerk en plafondplaten, is onder bepaalde voorwaarden mogelijk. Bij een eerste sanering is veeal geen akoestisch verschil merkbaar.

Verwerkingsvoorschriften
Bij het behandelen van poreuze akoestische systemen erop letten dat de poriën niet gesloten (dicht) worden. Het oppervlak alleen benevelen zodanig dat er geen gesloten verflaag ontstaat. Belangrijk is dat de muurverf in een dunne laag en gelijkmatig wordt aangebracht.

Let op!
Door toevoeging van 30 % water aan de CapaTex IsoMat worden de eigenschappen volgens DIN EN 13300 zoals glans, natteslijtage en dekking, alsmede de isolerende eigenschappen beïnvloed. Hoe fijner de te behandelen ondergrond is hoe groter de verandering in de akoestische werking. Verkleuren van de verflaag, bijv. door inhoudsstoffen, alkaliteit, vocht en een ongelijkmatige zuiging van de ondergrond, blijft mogelijk. Verkleringen door verschil in warmtegeleiding van verschillende bouwmaterialen of condensvocht hebben een bouwfysische oorzaak en zijn een object gegeven.

Voorbehandeling
De ondergrond met een industriestofzuiger stofvrij maken en reinigen. De kleur van de CapaTex IsoMat afstemmen op de kleur van de ondergrond. Het kleurverschil tussen ondergrond en CapaTex IsoMat moet zo gering mogelijk zijn.
Waarnodig voor het spuiten afdekmaatregelen uitvoeren.

Verfsysteem
Verkleuringen die doorslaan, zoals bijv. droge watervlekken, vooraf plaatselijk isoleren met bijv. Capalac Isolierspray. Plaatselijke oppervlakken met te veel kleurcontrast voornevelen voor een beter eindresultaat. Bij een onvoldoende dekking een tweede verflaag aanbrengen. Beter is twee dunne lagen dan één dikke verflaag. Het verbruik (verdund materiaal) is max. 80 ml/m2 per laag. Een hoger verbruik beïnvloed de akoestische werking van de ondergrond.
De te gebruiken producten zijn CapaTex IsoMat of CapaSilan, afhankelijk van de soort vervuiling.
 

Opmerkingen
CapaTex IsoMat is niet geschikt voor ruimten waarin veel waterdamp aanwezig is. Om aanzetten op grote oppervlakken te voorkomen moet voldoende personeel zonder onderbreking nat-in-nat doorwerken. Bij vervuilde oppervlakken het gewenste resultaat door een proef testen. Bij spuitapplicatie materiaal goed doorroeren en zeven. Voor gebruik de kleur controleren. CapaTex IsoMat niet met andere producten mengen.