Caparol Capalac TriMaXX Primer Bekijk groter

Caparol Capalac TriMaXX Primer

Grondlak voor houten oppervlakken buiten.

  • droogt snel
  • zeer goede dekkracht en kantendekking
  • hecht goed
  • goed vullend vermogen
  • zeer goed te schuren 

Meer details

Productinformatie 1 Productinformatie 2 Veiligheidsinformatie

€ 24,70 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Meer informatie

Toepassing
Gemakkelijk te verwerken en isolerende grondverf op houten oppervlakken buiten. Over te schilderen met zowel waterverdunbare als oplosmiddelhoudende lakken. Geschikt op maatvast en niet maatvast houtwerk.

Materiaalbasis
Alkydhars met aromaatvrije oplosmiddelen.

Verpakking
½, 1 en 2½ liter

Kleur
Wit en kleur
Op kleur te brengen volgens het ColorExpress-systeem naar kleuren uit de 3D- en vele andere kleurenwaaiers. Bij toepassing van minder dekkende kleuren, zoals rood, oranje en geel, verdient het aanbeveling om een grondlaag aan te brengen in een op de eindkleur afgestemde grondkleur, conform het Caparol-Grondkleursysteem.

Glansgraad
Mat

Opslag
Koel en goed gesloten bewaren.

Geschikte ondergronden
De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen. Het vochtpercentage van maatvast houtwerk mag niet meer dan 13% en niet maatvast houtwerk niet meer dan 15% bedragen. Niet gebruiken op horizontale oppervlakken waarop water blijft staan.

Voorbereiding van de ondergrond
Voorbehandeling hout
Het oppervlak in de richting van de houtnerf schuren, scherpe kanten afronden, harsuitbloedingen en harswellen verwijderen.

Hout, ongeschilderd
Nieuw hout goed reinigen. Bij oud hout de verweerde lagen tot op het gezonde hout verwijderen. Een grondlaag aanbrengen met TriMaXX Primer. Vette tropische houtsoorten goed ontvetten.

Hout, geschilderd
Het oppervlak goed reinigen. Laklagen grondig opschuren (korrelgrootte 180 of fijner). Niet goed hechtende verflagen volledig verwijderen. Verweerd hout tot op het gezonde hout afschuren.

Verwerkingsmethode
Verwerking:
Afhankelijk van de aard van de ondergrond de daarvoor geschikte voorbehandeling uitvoeren. Voor het gebruik TriMaXX Primer goed doorroeren.

Verbruik
Ca. 100 ml/m2  per laag. De verbruikswaarden zijn richtgetallen en kunnen door verschillen in de ondergrond afwijken. Nauwkeurig verbruik vaststellen door een proef op het object.

Verwerkingsomstandigheden
Materiaal-, omgeving- en ondergrondtemperatuur: Minimaal 5 °C.
Toe te passen tot een relatieve luchtvochtigheid van 85 %.

Droogtijd
Stofdroog: 2-3 uur
Handvast: 4-5 uur
Overschilderbaar: 12 uur
Lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid verlengen de droogtijd.
Bij gebruik van waterverdunbare lakken moet een droogtijd van 2 tot 3 dagen worden aangehouden omdat in de grondlaag nog oplosmiddel aanwezig kan zijn wat blaasvorming kan geven.

Reinigen gereedschap
Na gebruik met terpentine.