Caparol Capalac TriMaXX Gloss Bekijk groter

Caparol Capalac TriMaXX Gloss

Hoogglanzende extra duurzame lakverf op basis van gesiliconiseerde alkydhars voor hoogwaardig schilderwerk buiten.

  • met aromaatvrije oplosmiddelen
  • zeer goed kleur- en glansstabiel
  • hoogglanzend (ca. 85 G.U.)
  • dekt en vloeit uitstekend
  • eenvoudig te verwerken
  • goede kantendekking
  • bestand tegen huishoudelijke reinigingsmiddelen en kortstondig tegen verdunde zuren 

Meer details

Productinformatie 1 Productinformatie 2 Veiligheidsinformatie

€ 32,00 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Meer informatie

Toepassing
TriMaXX Gloss biedt maximale bescherming van de ondergrond en behoudt maximaal glans en kleur. Het is bijzonder geschikt als hoogwaardige eindafwerking op voorbehandeld hout zoals ramen, deuren, kozijnen, daklijsten etc.

Materiaalbasis
Gesiliconiseerde alkydhars. Oplosmiddelhoudend maar aromaatvrij.

Verpakking
0,5 l, 1 l en 2½ l

Kleur
Wit en kleur
Op kleur te brengen volgens het ColorExpress-systeem naar kleuren uit de Caparol 3D- en vele andere kleurenwaaiers. Bij toepassing van minder dekkende kleuren, zoals rood, oranje en geel, verdient het aanbeveling om een grondlaag aan te brengen in een op de eindkleur afgestemde grondkleur, conform het Caparol grondkleursysteem.
Bij lichte kleuren en wit kan door het ontbreken van licht (UV-stralen), warmte en chemische invloeden (bijv. ammonia vanuit een schoonmaakmiddel, lijm of kit) de verflaag vergelen. Deze vergeling is normaal bij dit type lak en is geen fout in de productie.

Bindmiddel
klasse A

Pigment
groep 1 tot 3 (afhankelijk van de kleur)

Glansgraad
Hoogglans, ca. 85 G.U.

Opslag
Koel en goed gesloten bewaren. In de originele gesloten verpakking ca. 12 maanden houdbaar.

Soortelijke massa
ca. 0,9–1,1 g/cm3, afhankelijk van de kleur.

Vlampunt
> 60 °C conform ISO 1523

Vastestofgehalte
ca. 75 %

Drogelaagdikte
ca. 70 µm bij een verbruik van 100 ml/m2

Geschikte ondergronden
De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen. Gegrond of voorbewerkt hout, metaal en hard–PVC. Het vochtpercentage in maatvast houtwerk mag niet meer dan 13% bedragen.

Voorbereiding van de ondergrond
Voorbehandeling hout
Het oppervlak in de richting van de houtnerf schuren, scherpe kanten afronden, harsuitbloedingen en harswellen verwijderen.

Hout, ongeschilderd
Nieuw hout goed reinigen. Bij oud hout de verweerde lagen tot op het gezonde hout verwijderen. Een primerlaag aanbrengen met TriMaXX Primer of TriMaXX Primer-plus. Vette tropische houtsoorten goed ontvetten.

Geschilderde oppervlakken
Het oppervlak goed reinigen. Laklagen grondig opschuren (korrelgrootte 180 of fijner). Niet goed hechtende verflagen volledig verwijderen. Verweerd hout tot op het gezonde hout afschuren.

Zink en Hard-PVC
Reinigen met alkalisch reinigingsmiddel en opschuren (korrelgrootte 180 of fijner). Een primerlaag aanbrengen met Capalac AllGrund of Disbon 481 EP-Uniprimer.

Aluminium (niet geëloxeerd)
Met nitroverdunner of fosforzuur reinigen, schuren en met schoon water nawassen. Een primerlaag aanbrengen met Capalac AllGrund.

IJzer en staal
IJzerhoudende metalen goed reinigen, indien nodig ontroesten SA 2½ (stralen) of ST 3 (handmatig). Twee primerlagen aanbrengen met Capalac AllGrund.
Let op! Kitvoegen, ook beglazingskit, bij voorkeur niet schilderen. Indien dit toch gewenst is de kitvoegen eerst primeren met Capalac AllGrund of TriMaXX SpeedPrimer.
Bij het schilderen van houten oppervlakken met grove poriën kunnen in de TriMaXX Gloss laklaag tijdens het drogen blaasjes ontstaan.

Verwerking
TriMaXX Gloss aanbrengen met de kwast, lakroller of geschikte spuitapparatuur. Voor gebruik goed roeren. Spuiten in de geleverde consistentie is door het verwarmen van het materiaal (TempSpray) mogelijk.

Verbruik
De verbruikswaarden zijn richtgetallen en kunnen door verschillen in de ondergrond afwijken. Nauwkeurig verbruik vaststellen door een proef op het object.

Verwerkingsomstandigheden
Materiaal-, omgeving- en ondergrondtemperatuur: Vanaf 0 °C.
Toe te passen tot een relatieve luchtvochtigheid van 85 %.

Droogtijd
Lagere temperaturen, hogere luchtvochtigheid en te grote laagdikten vertragen de droging.

Reinigen gereedschap
Na gebruik met terpentine.