Caparol Capalac Aqua Multiprimer 2,5 liter Wit

503861

Met water te verdunnen grondverf voor binnen en buiten, roestwerend op ijzer en staal, isoleert in water oplosbare bestanddelen van hout. 

  • grondverf
  • isoleert
  • roestwerend
  • in water geëmulgeerd
  • milieusparend
  • hecht uitstekend 

Meer details

Productinformatie 1 Productinformatie 2 Veiligheidsinformatie

€ 136,15 incl. BTW

Verwante artikelen

Meer informatie

Toepassing
Als hechtbrug op oude verf- en laklagen, hout, koper, aluminium, hard-pvc en vele andere soorten ondergronden na een hechtingsproef. Isoleert hout dat in wateroplosbare bestanddelen bevat. Als roestwerende grondlaag op ijzer en staal. Over te schilderen met Caparyl Aqua PU-Satin/Gloss, CapaWood Intact en CapaWood Carat

Materiaalbasis
Acrylaatdispersie

Verpakking
2½ liter

Kleur
Wit en RAL 7001 (Silbergrau)

Glansgraad
Zijdemat

Opslag
Koel, verpakking goed gesloten bewaren. In originele, goed gesloten verpakking ca. 12 maanden houdbaar.

Geschikte ondergronden
De ondergrond moet draagkrachtig, schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen. Goed hechtende oude verflagen, hout, ijzer, staal, aluminium, koper en hard-PVC. Niet geschikt op geanodiseerd aluminium, zink, RVS en voor toepassing op daken. Het vochtpercentage bij maatvast houtwerk mag niet meer zijn dan 13 % en bij niet maatvast houtwerk 15 %.

Het isoleren van inhoudsstoffen kan niet altijd worden gegarandeerd. In sommige gevallen kan bij grote hoeveelheden oplosbare inhoudsstoffen een tweede laag Capalac Aqua Multiprimer nodig zijn. Wij adviseren om een proefvlak op het werk aan te brengen.

Voorbereiding van de ondergrond
Hout, onbehandeld:
Een houten oppervlak in de richting van de houtnerf schuren, scherpe kanten afronden, harsuitbloedingen en harswellen verwijderen. Bij oud hout de verweerde lagen tot op het gezonde hout verwijderen.

Zink, hard PVC:
Reinigen met een speciaal reiniger en schuren.

Koper:
Met nitroverdunner of fosforzuur reinigen en schuren met een schuurmat.

IJzer, staal:
Ontroesten door stralen (SA 2½) volgens DIN EN ISO 12944 deel 4.

Verflagen:
Van goed hechtende verflagen het oppervlak goed reinigen en grondig schuren (korrelgrootte 180 of fijner). Slecht hechtende verflagen geheel verwijderen.

Verwerkingsmethode
Capalac Aqua Multiprimer onverdund met langharige kwast verwerken. Bij rollen op gladde oppervlakken een lakroller gebruiken.

Verbruik
Vanaf 100-130 ml/m2 per laag op een gladde ondergrond. Op ruwe oppervlakken naar verhouding meer. Nauwkeurig verbruik vaststellen door een proef op het object.

Verwerkingsomstandigheden
Materiaal-, omgeving- en ondergrondtemperatuur: min. 5 °C (de ideale temperatuur ligt tussen de 10 en 25 °C) Relatieve luchtvochtigheid: ≤ 80 %

Droogtijd bij 20 °C en 65 % relatieve luchtvochtigheid
Stofdroog: 1-2 uur
Handvast: 8-10 uur
Overschilderbaar: 12-16 uur
Lagere temperaturen, een hogere relatieve luchtvochtigheid en een grote laagdikte verlengen de droogtijd.

Reinigen gereedschap
Gereedschap direct na gebruik reinigen met water.