AVIS SILICONEN VERWIJDERAAR 150ML Bekijk groter

Avis Siliconen Verwijderaar 150ML

000659

Vloeibare oplossing die verhard en niet-verhard dichtingproduct veilig en doeltreffend verwijdert en een ruim aantal oppervlakten siliconenvrij maakt. Verwijdert eveneens waterbestendigmakende siliconencomponenten (penetranten) en butyl dichtingproducten. Voor gebruik op glas en diens kaderwerk, u-pvc, metalen en hout. Eveneens uiterst geschikt voor het schoonmaken van industriële-werkoppervlakten en gereedschappen.

Meer details

Productinformatie

€ 42,75 incl. BTW

Meer informatie

Beschrijving
Vloeibare oplossing die verhard en niet-verhard dichtingproduct veilig en doeltreffend verwijdert en een ruim aantal oppervlakten siliconenvrij maakt.
Verwijdert eveneens waterbestendigmakende siliconencomponenten (penetranten) en butyl dichtingproducten.
Voor gebruik op glas en diens kaderwerk, u-pvc, metalen en hout. Eveneens uiterst geschikt voor het schoonmaken van industriële-werkoppervlakten en gereedschappen.

Toepassing
AVIS Siliconen Verwijderaar is oorspronkelijk ontwikkeld voor het verwijderen van siliconen en butyl dichtingsproducten van glas. Deze vraag is geïnitieerd door een bedrijf dat glas veredeld door het aanbrengen van coatings. Deze coating voorkomt dat glas ‘slijt’ door erosie en UV en snel vervuild enz. Omdat de coating een chemische interactie aangaan met het silicium in het glas moet het “chemisch rein zijn” waardoor het een wordt met het glas en hechting ontstaat. Omdat deze coating een dusdanig hoge oppervlaktespanning creeert dat niets, dus ook siliconen of andere kitten, meer hecht wordt het veelal in het werk en lokaal in een bestaande situatie aangebracht (bouw, cruisschepen, off-shore) Door het afmessen van kitten is er vaak siliconenbesmetting waardoor hechting van de coating niet mogelijk is.
Een andere toepassing is voor het verlijmen van glas middels UV verlijming Hier is een schoon oppervlak van het zelfde niveau vereist. Siliconen Verwijderaar verwijdert dus siliconen en Butyl dichtingsproducten tot op ‘chemisch-rein’ niveau.

Gebruiksaanwijzing
1.Maak oppervlak met te verwijderen siliconen grondig schoon. Contact met water bij het aanbrengen neutraliseert Silicone verwijderaar.
2.Verwijder opgehoopte siliconenaanslag met behulp van een schraper. Breng aan op droog oppervlak en wrijf met lapjes.
3.Laat gedurende 1 tot 2 minuten inwerken. De verwijderings-snelheid zal voornamelijk afhangen van de dikte van de siliconen- of butyllaag op het oppervlak.
4.Spoel het oppervlak grondig met zuiver water teneinde resterende aanslag te verwijderen en het oppervlak te neutraliseren. Herhaal de procedure voor zwaardere en meer hardnekkige vormen van aanslag. 

Verschil met ‘concurrerende’producten:
Diverse andere fabrikanten brengen een siliconenverwijderaar op de markt die prima werkt wanneer je heeeeel veel tijd hebt en het niet heel erg schoon hoeft te ziin.’hobbysfeer dus. Er is geen enkel vergelijkbaar product dat met de snelheid van AVIS SV (< 1 minuut) de kitbesmetting verwijdert en reinigt op dit niveau. Daarbij kan het na afloop gewoon met water worden weggespoeld. 

Toepassingsgebieden:
Glasveredeling
Glasverlijming
(Auto) spuiterijen
Verpakking : 150 ml