Merk uitgelicht: Ciranova

Published : 13-04-2020 17:33:57
Categories : Algemeen

Merk uitgelicht: Ciranova

Deze maand lichten we het Belgische merk Ciranova uit. Een merk dat zich met name focust op onderhoudsproducten voor houten vloeren zoals beitsen, waxen of oliën. Het merk kenmerkt zich door een hoge kwaliteit producten die ook door professionele schilders en vloerenleggers wordt gebruikt. De hoogwaardige afwerkingsopties in combinatie met de beschermende eigenschappen maken de Ciranova-producten ook bij de doe-het-zelver geliefd. Maar dat is nog niet alles. In dit blog maakt u kennis met de producten van Ciranova.

 

De producten van Ciranova uit onze collectie

Ciranova is geen verfmerk, maar een merk dat allerlei kwalitatieve producten verkoopt voor houtonderhoud voor zowel binnen als buiten. Naast producten die bescherming bieden aan een houten vloer of parket, vindt u ook onderhoudsproducten in het assortiment. Waaronder speciale parketzeep voor het reinigen van een parket of onderhoudsolie om een massief houten vloer een beschermende laag te geven. Als kenner van dit soort producten, raadt Verfsuper het altijd aan om deze te gebruiken als u een houten vloer legt of laat leggen. De uitstraling en natuurlijke look van het hout blijven zo beter zichtbaar.

 

Vloeronderhoud aanpakken met Ciranova

Een houten vloer vraagt nu eenmaal om onderhoud. Door een vloer op vaste tijden in de lak of olie te zetten, brengt u een beschermende laag op de vloer aan. Er zit wel een groot verschil tussen lak, olie of wax. De belangrijkste verschillen zijn:



  • Hardwaxolie: olie geeft vloeren een matte, natuurlijke look. Er zijn verschillende kleuren en dus ook afwerkingen beschikbaar. Zijn er kleine beschadigingen? Dan kunt u deze plaatselijk bijwerken. Wel moet men bij een geoliede vloer sneller oppassen voor vlekken en uitkijken met vocht of vuil.

  • Vernis: een gelakte vloer kan prima tegen gevallen vloeistoffen en is onderhoudsvrij tot een jaar of tien of vijftien. Krassen blijven wel in de lak staan en zijn niet plaatselijk bij te werken. Ook is lak maar in een natuurlijke kleur beschikbaar.

 

Voor iedere vloer een passende look

Ook kan men met de producten van Ciranova verschillende kanten op en de vloer een bepaalde uitstraling meegeven. Wilt u bijvoorbeeld een klassieke, vintage look aan uw vloer geven? Dan kunt u gaan voor de Ciranova Vintage of een robuuste Woodlook, geschikt voor meubels én parket. Wilt u een goede bescherming tegen vocht? Dan is de Aqua Vintage uit onze collectie aan te raden. Ook als u juist een afwerking van de vloer wilt verwijderen, hebben wij voor de meest gebruikte afwerkingen speciale verwijderaars van Ciranova.

 

Meer weten? Schakel onze service in!

Verfsuper verkoopt niet alleen verf, vloeronderhoudsmiddelen of andere producten, we geven u ook graag advies bij uw klussen. Zo kunt u een foto naar ons opsturen als u twijfelt over wat voor soort lax of olie u moet gebruiken. Aan de hand van de foto kunnen wij u adviseren voor de juiste keuze. Interesse? Mail dan naar info@verfsuper.com of bel met +31 (0)6-22 28 48 28.