Voordelen watergedragen verf

Published : 12-12-2019 11:31:52
Categories : Algemeen

Voordelen watergedragen verf

Verf is er in allerlei soorten en wordt gemaakt van verschillende materialen op basis van water, acryl of natuurlijke kunststoffen. Zo is er al geruime tijd watergedragen verf. Ondanks dat er tot een aantal jaar geleden de kwaliteit van watergedragen verf erg betwist werd, is het dankzij verbeterde productietechnieken inmiddels een geliefd verfsoort voor professionele schilders en particulieren. Bent u benieuwd naar de voordelen van watergedragen verf? In ons nieuwe blog vertellen wij u meer over de voordelen die dit type verf heeft ten opzichte van andere soorten verf. Tevens vertellen wij u meer over de eigenschappen van deze verfsoort.

 

Wat is watergedragen verf?

Alle vertrouwde merken zoals Sikkens, Trimetal en Caparol hebben tegenwoordig watergedragen verf in het assortiment. Watergedragen verf is de benaming voor verf die als verfbasis water heeft en bijvoorbeeld geen terpentine. Vroeger was deze verf van een lage kwaliteit en kon zelfs met water of een worden uitgeveegd. Tegenwoordig kan watergedragen verf echter beter tegen een stootje. Tijd om dat imago dus te voorzien van een nieuw likje verf!

 

1. Een snelle droogtijd

Watergedragen verf heeft een snellere droogtijd dan een verf op basis van acrylaten. Handig wanneer u in een korte tijd grotere oppervlaktes moet schilderen en een wand of woning in korte tijd moet opleveren. De gemiddelde droogtijd van watergedragen verf ligt tussen de twee en drie uur. Omdat de verf zo snel opdroogt, dient u de kwasten na een schilderklus wel zo snel mogelijk schoon te maken.

 

2. Geschikt voor buiten

Watergedragen verf kan ook voor buiten gebruikt worden. Onze merken Caparol, Trimetal of Sikkens hebben namelijk speciale verf op waterbasis die ook buiten gebruikt kan worden. Naast muren kunt u met deze verf ook schuttingen, overkappingen of buitendeuren schilderen. Pak in dat geval wel, zeker op een houten ondergrond, een hoogglans lak-variant.

 

3. Geen verflucht in huis!

Een groot voordeel: door het ontbreken van terpentine en andere middelen is watergedragen verf grotendeels geurloos. Na het schilderen ervaart u dus niet die bekende verflucht in uw woning, kantoor of ander soort pand.

 

4. Aanbrengen is eenvoudig

Het aanbrengen van verf op waterbasis is eenvoudig. Gebruikt u een kwast of roller? Let er dan op dat u geen kwast van natuurlijk of dierlijk materiaal gebruikt. Gebruik bij voorkeur een kwast of roller met synthetische haren, deze spreiden de verf zo optimaal mogelijk op uw muur.

 

5. Een milieuvriendelijke keuze

Verf op waterbasis is altijd beter voor het milieu dan verf die bestaat uit synthetische of chemische middelen. Dat neemt echter niet weg dat u na een schilderklus verf op waterbasis gewoon in de gootsteen weg mag gieten. Scheidt ook deze verf bij voorkeur en maak uw gereedschap schoon in een aparte ton, jerrycan of bak die u later naar de milieustraat kunt brengen.

 

Verfsuper: uw verfspecialist

Verfsuper is uw online verfspecialist voor verf voor binnen én voor buiten. Naast onze verf op acryl- of waterbasis hebben we nog veel meer keuze uit verf, lak, hoogglans lak en allerlei soorten materialen. Wilt u verfadvies of heeft u nog vragen over onze producten? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!