Met deze kleuren breng je warmte in je woning

Published : 12-12-2019 10:55:02
Categories : Algemeen

Met deze kleuren breng je warmte in je woning

Met de koude wintermaanden op komst wilt u natuurlijk een warme, comfortabele woning. Al heeft u nog zo’n goed geïsoleerd huis en loeit de verwarming op standje maximaal: toch kan het zijn dat u nog altijd een onbehaaglijk en koud gevoel heeft. Hoe komt dat toch? Wellicht is het niet het eerste waar u aan denkt, maar kleuren zijn erg belangrijk om een gevoel van gezelligheid, warmte en sfeer in uw woning te creëren. En laat dat nu net iets zijn wat we allemaal belangrijk vinden tijdens de feestdagen. Verfsuper geeft u alvast kleurtips om warmte in uw woning te brengen.

 

Alle tinten rood

Om maar meteen met de meest knusse kleur te brengen: rood is voor velen een kleur die voor warmte, knusheid en gezelligheid staat. Dit komt doordat we het associëren met de feestdagen, vuur, maar ook geestelijke warmte en luxe (denk maar aan een rode loper of bioscoopstoelen). Dat betekent niet dat u meteen uw binnenmuren rood moet schilderen, maar u kunt eens denken om muurvlakken of een of twee muren in uw woonkamer of slaapkamer rood te schilderen. Rood doet het goed in een modern, maar ook klassiek interieur.

 

Onze verftips voor muurverf voor binnen of verschillende soorten verf van Veveo. Bovendien zijn veel verschillende verfsoorten in een door u gewenste kleur te mengen.

 

Geel: van fel tot oker en oranje

Dan is er ook nog geel. Geel is een stralende kleur die warmte geeft. Niet voor niets denken we bij geel aan de zon, stralen en verlichting. Tussen geel en oranje zijn veel verschillende kleurgradaties die allen een warme uitstraling hebben. Bent u van plan om een muur in een gele kleur te schilderen? Dan raden wij het echter wel af om álle muren geel te schilderen. Dit kan al snel als druk worden ervaren, helemaal in grotere ruimtes zoals kantoren of bedrijfsruimtes. Probeer dus te letten dat het geel, oranje of okergeel op een muur nooit te overheersend wordt.

 

Onze verftips: Ook voor geel kunt u doorgaans de verschillende verfsoorten van Veveo en Trimetal in een door u gewenste kleur mengen.

 

Verrassend pastel

Pastelkleuren geven een warme, matte look aan uw muren. In tegenstelling tot een harde warme kleur zoals geel of oranje is pastel het tegenovergestelde: de zachte tinten kunnen juist prima over een gehele muur gebruikt worden. Qua pastelkleuren zijn de hierboven genoemde kleuren warm van toon, maar ook andere kleuren als bruin of lichtroze kunnen verrassend werken.  

 

Verfsuper: voor al uw advies bij schilder- en stucwerk

Bij Verfsuper kunt u verschillende soorten verf laten mengen in een door u gewenste kleur. Niet alleen voor allerlei soorten verf, maar ook voor een uitgebreid advies voor al uw schilderwerk, materiaal en andere tips kunt u de hulp van Verfsuper inschakelen. Wij geven bovendien nog passend kleur- en verfadvies dat speciaal op uw wensen, woning en leefomgeving is afgesteld. Neem vandaag nog contact op en vraag naar de mogelijkheden.