Kies de juiste verfroller

Published : 29-05-2020 11:55:19
Categories : Algemeen

Kies de juiste verfroller

Hoe kies je de juiste verfrol? Er is een groot aanbod in verfrollers en dat is niet voor niets zo. De keuze voor een verfrol wordt bepaald door de te verwerken verf, de ondergrond en het verwachte eindresultaat.
De volgende vuistregel kan de keuze vergemakkelijken:
• Voor een glad eindresultaat gebruik je een verfrol met een korte pool.
• Moet de verfrol veel verf opnemen dan kies je voor een langere pool.
• Hoe taaier (viscositeit) de verf hoe korter de pool, lakken verf je over het algemeen met een korte pool en muurverven met een langere pool.
• Bij muren met veel structuur kies je het beste een verfrol met een lange pool en met een “soft” kern in de rol, deze geeft mee tijdens het rollen.

 

 

De juiste verfrol voor het verven van muren

Niet elke muur is hetzelfde natuurlijk dus ook niet elke verfrol is geschikt voor alle ondergronden. Gaat u een mooie gladde muur verven dan kunt u het beste kiezen voor een verfroller die ervoor zorgt dat u muur ook mooi glad blijft. Met de Profingrey 16mm van Copagro krijg je een mooi glad resultaat. Heeft u bijvoorbeeld een muur waar spuitwerk op zit en dus niet helemaal glad is dan kunt u een roller gebruiken met een hogere poolhoogte. De Goudhaantje groene schilderstreep 21mm is dan een goede keuze.

 

De juiste verfrol voor binnen en buiten lakken

In tegenstelling tot kwasten kun je voor watergedragen en synthetische lakken over het algemeen dezelfde verfroller gebruiken. Je gebruikt hiervoor een roller met een korte pool hoogte. De meest verkochte verfroller hiervoor is de Goudhaantje Vilt Lak roller 5mm. Deze roller geeft een mooi resultaat. Belangrijk om te weten is dat je een verfroller voor gebruik eerst vochtig maakt met de verdunning die je voor je verf kunt gebruiken. Met andere woorden gebruik je verf op terpentine basis dan gebruik je terpentine en voor watergedragen verf gebruik je water. Maak de verfrol eerst nat en rol dan tot er geen vocht meer uit de roller komt. Hiermee verwijder je de kleine losse haartjes die er bij productie niet uit komen. Daarna is de roller klaar voor gebruik.

 

Streeploos rollen van gladde oppervlakken

Grote gladde oppervlakken streeploos rollen zoals deuren kan een hele lastige klus zijn. Door de druk die je zet bij het rollen krijg je vaak strepen. De eerste tip is om de roller het werk te laten doen en zo min mogelijk druk uit te oefenen. De tweede tip is om het vlak in delen te schilderen zodat je niet te grote banen hoeft te maken.

 

Meer weten? Schakel onze service in!

Verfsuper verkoopt niet alleen verf, non paint of andere producten, we geven u ook graag advies bij uw klussen. Zo kunt u een foto naar ons opsturen als u twijfelt over wat voor soort lak of verf u moet gebruiken. Aan de hand van de foto kunnen wij u adviseren voor de juiste keuze. Interesse? Mail dan naar info@verfsuper.com of bel met +31 (0)6-22 28 48 28.