Haal het voorjaar in huis met deze kleuren

Published : 11-03-2020 14:52:31
Categories : Algemeen

Haal het voorjaar in huis met deze kleuren

Haal het voorjaar in huis met deze kleuren

De lente begint! Dan is het natuurlijk tijd om afscheid te nemen van die grauwe wintermaanden. Tevens de beste tijd om uw muren eens een nieuwe lik verf te geven. Wilt u licht in uw woning creëren, dan kunt u uiteraard meer lampen neerzetten, maar ook met een nieuwe kleur op uw muren haalt u licht en ruimte uw huis binnen. Tijd voor een verfrissende look in uw interieur. In dit blog geven wij u graag enkele praktische tips en adviezen bij het kiezen van een kleur!

Strakke witte muren

De lente is natuurlijk het jaargetijde bij uitstek om uw wanden een fris kleurtje te geven of sowieso op te frissen. Voor veel mensen is de strakke, witte wand nog altijd een populaire kleuroptie. Niet zo gek, want wit is een nette en neutrale kleur. De kleur past dan ook zowel in een modern als klassiek interieur. Wat betreft witte muurverf voor binnen vindt u dan ook een groot aanbod soorten verf en schakeringen wit. Laat u eventueel adviseren voor de kleur wit die bij uw interieur past.

Pastel

Pasteltinten staan bekend om hun neutrale, maar toch frisse kleur. Lichtroze, geel of mintgroen zijn goede voorbeelden. Ze brengen rust in de ruimte, maar brengen tegelijkertijd ook warmte in uw woning. Anderzijds kan ook een hemelsblauwe muur juist voor een uniek effect zorgen. Kleuren die we afraden zijn donkere kleuren. (donker)grijs of zwart maken een interieur vaak een stuk kleiner, tenzij dit natuurlijk de bedoeling is.

Doseer felle kleuren

Echt felle kleuren zoals geel, oranje of rood doen het natuurlijk fantastisch. Maar let op: ze geven uw kamer al snel een druk aanzicht. Beter is het dus om te doseren met hele felle kleuren. Kies er bijvoorbeeld voor om hooguit een of twee wanden met een felle kleur te schilderen en de andere wanden met een neutrale kleur zoals wit, beige of lichtgrijs. Hierdoor creëert u een goede balans. Pas met felle kleuren sowieso op in combinatie met contrasterende kleuren: oranje en paars of geel en blauw zijn erg riskant.

Waar moet ik op letten bij lichte kleuren?

Een risico bij lichte kleuren is natuurlijk dat vocht, vuil of stof gemakkelijk op uw wanden te zien is. Tegenwoordig is de meeste muurverf of lak watervast, wat betekent dat u de lichte muur gemakkelijk met een doekje schoon kunt maken. Sowieso kan het nooit kwaad om uw muren een paar keer per jaar schoon te boenen. Het voorjaar is daar dan ook de perfecte tijd voor!

Hulp nodig bij uw kleurkeuze? Schakel Verfsuper in!

De juiste kleur voor een muur, plafond of schutting kiezen is dus een precies karweitje. Het is mogelijk om verf zelf in een juiste kleur te mengen, al vraagt dit wel enige voorkennis. Heeft u die niet? Dan kunnen wij de verf voor u mengen en samenstellen. Niet voor niets zijn wij uw Verfspecialist. Neem contact met ons op en vraag naar de verschillende mogelijkheden op het gebied van advies of het mengen van verf. Wij staan graag voor u klaar. En denken met u mee voor het beste resultaat!