De juiste soort verf kiezen

Published : 11-12-2019 15:26:17
Categories : Algemeen

De juiste soort verf kiezen

U kijkt al jaren naar een muur, plafond, trap of deur die wel een nieuwe kleur of opknapbeurt mag gebruiken. Om een schilder uit te sparen wilt u deze klus graag zelf uitvoeren, maar er is een probleem: Hoe kiest u de juiste binnenverf waarmee u aan de slag kunt? In dit nieuwe blog hopen we u daar in ieder geval meer over te vertellen en op de goede weg te helpen. Benieuwd? Lees dan hieronder onze tips of neem na het lezen contact met ons op.

 

Primers

Primer voor binnen gebruikt u in eerste instantie als primaire laag onder u allerhande schilder werkzaamheden die op een onbehandelde ondergrond worden aangebracht. Gaat u bijvoorbeeld uw muur voorzien van een kleur, laten we zeggen blauw, dan dient u onder de blauwe verflaag eerst een primer/voorstrijk of basislaag aan te brengen. Primers hebben doorgaans een witte, neutrale kleur.

 

Verschillende soorten verf

Daarna is het tijd om de verf op de oppervlakte aan te brengen. En zoals u wellicht kunt raden, zijn er veel verschillende soorten verf, types en uiteraard kleuren. Hieronder zetten we een aantal veelgebruikte soorten verf en hun doeleinden op een rij:

 

  •          Grondverf: Grondverf is geschikt op oppervlaktes die van hout zijn. Denk bijvoorbeeld aan plafonds, kozijnen en plinten, en dient als ondergrond voor lakverf.
  •          Zijdeglans: Een stuk minder glanzend dan hoogglans verf. Zijdeglans wordt gebruikt om houten of metalen oppervlaktes mee te beschilderen. Voornamelijk deuren en kozijnen, maar ook meubels bijvoorbeeld.
  •          Hoogglans verf: Verf van een hoge kwaliteit en glanzende eigenschap die de ondergrond een luxe uitstraling geven. Hoogglans is uitermate geschikt als lakverf voor kozijnen en plinten. Een verf voor de details in uw woning dus. Let wel op dat hoogglans verf of lak de beschadigingen in hout of kunststof accentueren.
  •          Matte verf: De matte variant van de hierboven genoemde verfsoorten voor binnen. Geeft de  oppervlakte een neutrale, rustige uitstraling.
  •          Muurverf (binnen): Om een muur te schilderen dient u altijd een daarvoor bestemde muurverf te gebruiken. Gelukkig vindt u in ons assortiment een groot aanbod kleuren, maar ook het uiterlijk (mat, extra mat of super dekkend). Ook indien u binnenmuren heeft die vaak gereinigd dienen te worden, is er een speciale verf zoals de Caparol Capatex Satin.

 

Professionele hulp inschakelen

Het kiezen van de juiste verf is dus een secuur klusje. Weet u niet zeker hoe u hier aan moet beginnen of wilt u liever de hulp van een professional inschakelen? Dan kan Verfsuper.com u ongetwijfeld verder helpen. Wist u bijvoorbeeld dat wij de door u gekozen kleur kunnen maken door de verf te laten mengen. Ook geven wij u graag advies bij allerhande schilderwerkzaamheden, kleurtips en tips hoe u uw schilderwerk netjes en verzorgd aanbrengt. Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze service? Neem dan vandaag nog contact met ons op.