De beste verf om binnenmuren te schilderen

Published : 13-11-2019 15:08:36
Categories : Algemeen

De beste verf om binnenmuren te schilderen

De beste verf om binnenmuren te schilderen

Gaat u een binnenmuur schilderen? Dan heeft u keuze uit een aantal verschillende soorten verf en ook bijhorende merken. Benieuwd wat de beste verf is om uw binnenmuur te schilderen of hoe u dit het beste kunt aanpakken? In dit nieuwe blog zetten wij een aantal tips voor u op een rijtje zodat u uw muren van een passende make-over te voorzien.

Begin met een basis

Voordat u een binnenmuur gaat schilderen kunt u het beste voor een neutrale basis zorgen waarop de verf wordt aangebracht. Bij behang dient u eerst het oude behang te verwijderen. Breng eerst wat water of afweekmiddel aan op de muur en werk vervolgens met een plamuurmes of behangafsteekmes de behangresten weg. Daarna de muur controleren op beschadigingen en eventueel deze repareren. Is de muur gereed? Dan kunt u deze het beste in een primer/voorstrijk zetten. Dit wordt ook wel “voorstrijken” genoemd. Hiermee heft u de zuiging van de ondergrond op en zal er een betere hechting van de muurverf ontstaan en creëert u een degelijke basis waar u de rest van de muurverf volledig op aan kunt brengen. Zorg wel dat u de muur eerst helemaal egaal maakt.

Wit of een kleur?

Verf voor binnenmuren is er zowel in wit, en wittinten, als in alle gangbare kleuren. Let wel op het prijsverschil tussen lichte en donkere kleuren muurverf. Op dit moment zijn bekende merken voor muurverf Sikkens Trimetal en Caparol. Dit zijn alle drie kwaliteitsmerken die bekend staan om hun hoge dekking, afwasbaarheid en goede prijs-kwaliteitverhouding. Want de dekking van de verf is misschien wel het belangrijkste waar u rekening mee moet houden. Heeft u goedkopere verf die niet goed dekkend is? Waarschijnlijk zult u dan meerdere lagen aan moeten brengen en bent u uiteindelijk meer tijd kwijt en hebt u méér muurverf nodig.

Afwerking

Wilt u niet alleen de wanden met muurverf schilderen, maar ook de plinten, deur- en raamkozijnen? Daar is een grote keuze uit een groot aantal soorten lak waarmee u voor de perfecte afwerking zorgt. Met hoogglansmat of zijdeglans kunt u al het houtwerk netjes afwerken. Lakverf of hoogglans verf doen het vooral goed op houten, metalen en kunststof oppervlaktes. Maak dus nooit de fout om de duurdere lakverf te gebruiken als verf om de stucwerk wanden mee te schilderen.

Hulp inschakelen

Op onze website vindt u een groot aanbod van soorten professionele verf, die u ook als doe-het-zelver kunt gebruiken. Wij hebben de perfecte kleuren die goed aansluiten bij uw interieur. Het is te begrijpen als u het moeilijk vindt om de juiste soort verf bij uw interieur uit te kiezen; wit, helderwit, cremewit of toch een kleur? Mat, zijdeglans of hoogglans? Daarom is er hulp! Wij voorzien u graag van advies om de juiste kleur te kiezen of welke soort verf het beste op welke muur past. Neem in dat geval contact met ons op.