Buitenmuren een nieuwe kleur geven

Published : 18-05-2020 11:21:01
Categories : Algemeen

Buitenmuren een nieuwe kleur geven

In Nederland zien we geschilderde buitenmuren niet zo vaak als in landen rond de Middellandse Zee, maar het gebeurt ook in ons land. Met name het witten van buitenmuren is dan een populaire optie. Daarnaast zien we kleuren als lichtroze, geel of beige terugkomen. Bent u van plan om uw buitenmuren te kleuren? Lees uzelf dan eerst goed in over de mogelijkheden. Zeker als u dit karwei zelf uitvoert vraagt het om de nodige kennis van muurverf voor buiten, schildertechnieken en kennis van het schildermateriaal. In dit blog geven wij u praktische tips waar u op moet letten.

Muurverf voor buiten kiezen

In Nederland wordt muurverf het vaakst op metselwerk aangebracht. Muurverf voor buiten is, net als de variant voor binnen, beschikbaar in allerlei kleuren en soorten. Zoals gezegd wordt vaak voor een neutrale, natuurlijke kleur gekozen wanneer men de buitenmuren in de verf zet. Bij Verfsuper hebben we diverse professionele merken voor buiten. Denk bijvoorbeeld aan SikkensTrimetal of Caparol-muurverf voor buiten. Zo ben u verzekerd van een hoge kwaliteit verf.

Let op: reinig, voor u de verf aanbrengt, de muur. Dit kan met een hogedrukreiniger of met reinigingsmiddel. Let, in het geval van baksteen, ook op de voegen. Brokkelt het cement makkelijk af? Krab deze voegen dan weg. Vul hierna de voegen met wat snelcement of specie.

Goed om te weten voor u begint

Werk altijd met een voorstrijk voor buitengebruik. Dit zorgt voor een egale zuiging van de verschillende ondergronden, te weten de voegen en gevelstenen, en zorgt voor een betere hechting. Ben ook op de hoogte van de staat van uw muur. Is de spouwmuur bijvoorbeeld wel of niet geïsoleerd tijdens de bouwfase of is dit later gebeurd? Indien de muur later nog geïsoleerd is, moet u voor een lucht- en waterdoorlatende verfsoort kiezen. Zo niet: dan bestaat de kans dat de verf van uw muur loslaat onder alle weersinvloeden. Water, ongeacht de bescherming van uw muur, trekt altijd in steen. Als u niet voor deze soort verf kiest, verdampt het water waardoor de verf uitzet.

Aan de slag met het juiste materiaal

Vervolgens kunt u aan de slag. Daarbij is ook de materiaalkeuze belangrijk. Grote oppervlaktes zoals muren kunt u nog altijd het beste schilderen met een roller. Met een roller bestrijkt u namelijk een groter oppervlak dan met een kwast. Ook raden we het aan om op een stevige, makkelijk te verstellen ladder te werken. Werk bij voorkeur tijdens warme(re) dagen in de lente of zomer. Zo rond de 10 en 25 graden Celsius is een prima temperatuur. Schilderen in de volle zon valt af te raden.

Verfsuper inschakelen

Verfsuper staat graag voor u klaar. Zo vindt u in ons assortiment niet alleen allerlei soorten verf en schildermateriaal en gereedschap, wij geven u ook graag passend schilderadvies. Dit advies geven wij op basis van een foto die instuurt of door middel van telefonisch contact. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer informatie over onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u bij uw schilderklus!