Breng de herfst in huis met deze kleuren

Published : 23-09-2019 15:42:19
Categories : Algemeen

Breng de herfst in huis met deze kleuren

De herfst staat weer voor de deur. Normaal gesproken niet de tijd van het jaar om de buitenmuren of ander schilderwerk aan de buitenkant van uw woning eens onderhanden te nemen. Maar wellicht kunnen de wanden, deuren of plafond binnen wel een likje verf gebruiken. Uiteraard zeggen kleuren veel over een bepaald gevoel, sfeer en ook het interieur van een woning. Vooral in de herfst, waar de natuurlijke kleuren de boventoon voeren, zijn kleuren in alle soorten en uitvoeringen aanwezig. Wilt u de herfst in huis halen of bent u op zoek naar wat kleureninspiratie? Lees hieronder meer over de laatste trends.

Warme kleuren

Bent u op zoek naar kleuren die uw woning of interieur voorzien van net dat beetje warmte? Denk dan vooral aan de kleuren die u ook in de natuur tegen zult komen tijdens de herfstperiode. Oranje en rood zijn hier een goed voorbeeld van. Deze kleuren stralen warmte uit. Ook bruin, hoewel dat misschien voor sommigen niet voor de hand ligt, kan een bepaald gevoel van warmte en knusheid uitstralen. Bruine muren zijn dan ook, zeker gecombineerd met een industriële of moderne stijl, populair en kunnen een verrassende invulling aan uw interieur geven. Probeer ook eens om één wand in een bepaalde kleur te schilderen en de andere wanden in een neutralere kleur. Hiermee wordt de aandacht op dat punt van de kamer gefocust. Ideaal als u een zithoek, foto’s, kast of spiegels wil laten opvallen.   

 

Zachte kleuren

Een goed voorbeeld van een zachte kleur is okergeel. Dit zit net tussen het felle geel of knallend oranje in. Okergeel is een klassieke herfstkleur die kenmerkend is voor de bladeren aan de bomen, een warme sjaal of regenjas. Een andere zachte kleur, die ook prima als kleur op de wand kan dienen, is lichtroze. Door gebruik te maken van lichtere kleuren in je interieur creëer je een gevoel van ruimte. Een donkerrode muur of te felgeel geverfde muur kan al snel tot een overdaad aan kleuren leiden.

 

Houd het natuurlijk

Uiteraard is er ook de keuze uit meer blauwe, groene of grijstinten. Let hier wel mee op. Echte herfstkleuren hebben vooral dat warme gevoel. Blauw of groen kan al snel kil en koud overkomen. Hoewel groen daarentegen wel een natuurlijke kleur is die goed met lichtgeel of bruin te combineren is. Zorg er in ieder geval voor dat kleuren in uw woning (of dat nu de muurverf voor binnen of de meubels zijn) nooit vloeken met elkaar. Anders wordt uw interieur al snel een rommeltje of onoverzichtelijk.

 

Zelf een kleur kiezen

Bent u van plan om uw interieur onderhanden te nemen en in een bepaalde kleur te schilderen? Zorg er dan altijd voor dat u de juiste verf bij de hand heeft. Tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden om kleuren te kiezen en het mengen van verf. Benieuwd wat Verfsuper voor u kan betekenen? Neem dan altijd even contact met Verfsuper op. Wij helpen u graag met advies bij uw schilderwerken en kunnen vrijwel iedere kleur naar uw wens mengen.