Trimetal Permacryl PU Adelmat Bekijk groter

Trimetal Permacryl PU Adelmat

Krasvaste, watergedragen, niet vergelende, laag zijdeglanzende lakverf 

  • Zeer krasvast
  • Beste in vloei
  • Niet vergelend

Meer details

Productinformatie Veiligheidsinformatie

€ 49,55 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Verwante artikelen

Datasheet

Rendement11 m²/l
AfwerkingZijdeglans
Geschikt voor spuitenNee
Geschikt voor binnenJa
Geschikt voor buitenNee
Overschilderbaar6 uur
Droogtijd (stofdroog)1 uur
Op waterbasisJa

Meer informatie

Productomschrijving
Permacryl PU Adelmat is een krasvaste, niet vergelende, dekkende, zijdeglans lakverf voor binnen op basis van een watergedragen acrylaaturethaan bindmiddel.

Gebruik/Toepassing
Permacryl PU Adelmat is geschikt voor de afwerking van houten en kunststof ondergronden. Als grondlaag wordt hierbij Permacryl PU Primer toegepast. Ook oude alkydharslagen kunnen na grondig reinigen en schuren overgeschilderd worden met Permacryl PU Adelmat. Bij buitentoepassing dient altijd gegrond te worden met Permacryl PU Primer.

Voorbehandeling ondergrond/Systeeminfo
Nieuw werk
Het vochtgehalte van het hout dient overeen te komen met de in de K.V.T. aangegeven waarden. Alvorens het product wordt aangebracht, dient de ondergrond droog, schoon en vetvrij te zijn. Het product kan aangebracht worden op een geschikte timmerindustrie grondlaag, volgens de in de K.V.T. aangegeven normen en richtlijnen. Op nieuw ongeschilderd hout of kaalgemaakte delen is voorbehandeling met twee lagen Permacryl PU Primer aan te bevelen en daarover de afwerking van één of twee lagen Permacryl PU Adelmat.

Onderhoud bestaand werk
De intacte ondergrond (alkyd of acrylaat) moet schoon, vetvrij en droog zijn. Schuren met schuurpapier van P320 of fijner, dan wel een schuurspons van vergelijkbare fijnheid. Eventuele voorgaande lagen moeten daarbij goed gehecht zijn. Als grondlaag wordt geadviseerd Permacryl PU Primer toe te passen en daarover de afwerking van één of twee lagen Permacryl PU Adelmat.

Voor staal/verzinkt staal
Voor binnentoepassing wordt geadviseerd na het roestvrij maken en/of zinkzouten verwijderen een roestwerende grondlaag Steloxine Decor Acryl Satin toe te passen. Deze roestwerende grondlaag voorlakken of overgronden met Permacryl PU Primer en vervolgens aflakken met één of twee lagen Permacryl PU Adelmat. 

Verwerking van het product 
Kwast en rol
Type verdunning : water
Volumepercentage verdunning : 0-3%
Reinigingsmiddel : direct na gebruik met handwarm water

Technische Product Informatie
Droogtijden bij aanbevolen laagdikte, 20°C en 65 % R.V.
Stofdroog : ca. 1 uur
Kleefvrij : ca. 2 uur
Overschilderbaar : ca. 6 uur

Opmerkingen
Bij verwerking dient de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven het dauwpunt te zijn. Het product niet verwerken bij een temperatuur lager dan 10°C en/of een relatieve vochtigheid hoger dan 85%. Bij het aanbrengen van twee lagen dient de eerste laag altijd voldoende gematteerd te worden. Dit is noodzakelijk om `cissing´ te voorkomen. Cissing is de onvoldoende benatting van de ondergrond waardoor de verf wegtrekt of gaat kralen. Bij toepassing van waterverdunbare producten c.q. systemen kan doorbloeden van inhoudsstoffen optreden, zoals bij Merbau, Meranti, Red Cedar e.d. Als gereedschap wordt aanbevolen speciale kwasten en rollers voor waterverdunbare lakverven te gebruiken. Waterverdunbare producten zijn gevoelig voor de weekmakers in de raamrubbers. Deze kunnen een negatieve invloed kunnen hebben op de verffilm, de verflaag kan gaan verkleven. In geval van tocht- en beglazingsprofielen in combinatie met bovengenoemde afwerking, dienen profielen van weekmakervrije rubbers te worden toegepast, bijv. EPDM rubber.

Technische Eigenschappen
Kleur, waarvoor de genoemde gegevens gelden: wit
Volumepercentage vaste stof : 35%
Glans : zijdeglans ca. 25 GU/60° (ISO 2813)
Vlampunt, bepaald volgens ISO 1516 : > 100°C
Aanbevolen laagdikte per laag : droog: 25-30 µm = nat: 75-85 µm
Theoretisch rendement bij aanbevolen droge laagdikte: 11,7 m²/l
Leverbaar in de kleuren : aan te kleuren via het Trimetal kleurenmengsysteem

Houdbaarheid
In onaangebroken verpakking tenminste 12 maanden. Vorstvrij bewaren.