DisboPUR 309 2K-PU-Versiegelung 10 kg Bekijk groter

DisboPUR 309 2K-PU-Versiegelung 10 kg

504651

Zijdematte, blanke oplosmiddelhoudende 2K-PU afwerking voor vloeren 

Meer details

Levertijd 5-7 werkdagen

€ 436,90 incl. BTW

Meer informatie

Toepassing
Slijtvaste, blanke oplosmiddelhoudende 2K-PU-coating voor zijdematte afwerking van EP en PU coatings. Uitermate geschikt als afwerklaag op vloeren van balkons, terrassen en galerijen die behandeld zijn met DisboPUR 305 of Disbothan 449 PU-Deckschicht. 

Eigenschappen

  • verbetert de krasvastheid van PU en EP coatings
  • zeer goede UV- en chemicaliënbestendigheid
  • slijtvast
  • vermindert de lichtreflectie van glanzende oppervlakken 
  • beschermende afwerklaag voor met chips ingestrooide vloercoatings

Materiaalbasis
2K-Polyurethaanhars, oplosmiddelhoudend 

Verpakking
10 kg metalen combi-verpakking

Kleur
Transparant 

Organische kleurstoffen zoals in koffie, rode wijn of bladeren, verschillende chemicaliën (desinfecteermiddelen, zuren e.d.) en weekmakers (autobanden) kunnen tot kleurverandering leiden. Slepen met goederen kan krassen veroorzaken. Dit beïnvloedt de functie van de coating niet. 

Glansgraad
Zijdemat

Opslag
Koel, droog en vorstvrij.

In de goed gesloten, originele verpakking minimaal 12 maanden houdbaar. Bij opslag onder lagere temperaturen het materiaal voor gebruik geruime tijd bij 20 °C opslaan.

Soortelijke massa
ca. 1,05 g/cm3 

Drogelaagdikte
ca. 60 µm/100g/m2

Viscositeit
ca. 170 mPas

Geschikte ondergronden
Goed hechtende PU- en EP-coatings (eventueel ingestrooid met chips).
De ondergrond moet draagkrachtig, vormvast, schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting verminderen zoals: losse delen, stof, oliën, vetten, rubber en andere stoffen waarop geen hechting wordt verkregen.
Niet aanbrengen op zuigende ondergronden zoals bijv. beton, cementdeklagen of hout. 

Voorbereiding van de ondergrond
De ondergrond naar de gestelde eisen volgens een geschikte methode reinigen; in het bijzonder losse chips verwijderen. Opstaande chips voorzichtig schuren zodat een gladde laag ontstaat. Het vloeroppervlak goed stofvrij maken met een micro-verzeldoek. 

Nieuwe 2K-coatinglagen de volgende dag afwerken. Bij een langere wachttijd de lagen licht opschuren.

Oude lagen zodanig opruwen dat een mat oppervlak ontstaat. Gebruik geen grof schuurmiddel om krassen te voorkomen. Krassen en oneffenheden in de ondergrond blijven na het aanbrengen van de afwerklaag zichtbaar.

Gereedmaken van het materiaal
Verharder (B) toevoegen aan basismateriaal (A) en met een langzaamdraaiend roerwerk (max. 400 omw./min.) intensief mengen tot een homogene massa is bereikt. Daarna overgieten in een andere emmer en nog een keer grondig doorroeren. Nooit uit de geleverde verpakking werken.

Mengverhouding
Basismateriaal (comp. A) : verharder (comp. B) = 3 : 1 gewichtsdelen

Verwerkingsmethode
De coating kan worden aangebracht met de kwast of een polyamide roller. Om een gelijkmatig eindresultaat te verkrijgen altijd nat-in-nat werken. Bij verwerking met de roller erop letten dat in gelijkmatige banen wordt gewerkt om rolslagen te vermijden. De coating geeft een fijn gestructureerd eindresultaat.

Opbouw van het verfsysteem
Glad oppervlak
De coating gelijkmatig en in een kruislaag dun aanbrengen. Op grote oppervlakken voldoende personeel inzetten om aanzetten te vermijden.

Antislip oppervlak
Aan de coating 4 gew.-% Disbon 947 SlideStop Fine toevoegen, deze grondig mengen en verwerken als omschreven bij "Glad oppervlak". Materiaal in de verpakking regelmatig doorroeren.

Verbruik
Glad oppervlak (R9)
DisboPUR 309 120–150 g/m2
Antislip oppervlak (R10)
DisboPUR 309
Disbon 947 SlideStop Fine ca. 120 - 150 g/m2
ca. 5-6 g/m2
Nauwkeurig verbruik vaststellen door een proef op het object.

Verwerkingstijd
Bij 20 °C en 60% relatieve luchtvochtigheid ca. 60 minuten.
Hogere temperaturen verkorten, lagere verlengen de verwerkingstijd.

Verwerkingsomstandigheden
Coating niet beneden de 10 °C of onder dauwpunttemperatuur verwerken. Dit om witte verkleuring te voorkomen (deze is niet meer te verwijderen). Minimaal 10 °C en maximaal 30 °C voor materiaal, omgeving en ondergrond.
De relatieve luchtvochtigheid mag niet meer dan 75 % bedragen. De temperatuur van de ondergrond moet altijd minimaal 3 °C boven het dauwpunt liggen.

Droogtijd
Bij 20 °C en 60 % relatieve luchtvochtigheid te belopen en/of over te schilderen na ca. 18 uur, mechanisch en chemisch te belasten en volledig uitgehard na ca. 7 dagen.
Lagere tempertaturen verlengen de droogtijd. 

Reinigen gereedschap
Direct na gebruik en bij langere werkonderbrekingen met Disbocolor 499 Verdünner.