Coatright Aqua Roestwerende Hechtprimer Bekijk groter

Coatright Aqua Roestwerende Hechtprimer

Coatright Aqua Roestwerende Hechtprimer [CR 120] is een watergedragen sneldrogende 1 component actief roestwerende primer, eenvoudig te verwerken en hecht uitstekend op vele ondergronden. Deze minder milieubelastende hechtprimer fungeert tevens als primer-en-aflak-inéén (zijdeglans finish) met een hoge buitenduurzaamheid.

Geschikt voor applicatie met de kwast, verfroller of spuit. 

Meer details

Productinformatie Veiligheidsinformatie

Uitlopend product, informeer voor beschikbaarheid

€ 44,70 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Meer informatie

Eigenschappen
Eenvoudig te verwerken, breed inzetbaar, sneldrogend en roestwerend éénpot-systeem. COATRIGHT® Aqua Roestwerende Hechtprimer kan zowel met de kwast, verfroller als spuit verwerkt worden. Het optimale vloeigedrag resulteert in een egaal zijdeglanzende en zeer buitenduurzame finishing met een uitstekende hechting en duurzame bescherming tegen corrosie.

Toepassing
Als hechtprimer op ijzer/staal (actief roestwerend), verweerde verzinkte objecten (minimaal 1 jaar oud), oude intacte verflagen, damwandprofiel/gevelplaat, plastisol en polyester. Geschikt voor uiteenlopende toepassingen zoals metaalconstructies, containers en silo’s, leidingwerk, bruggen, installaties, etc. Tevens zeer geschikt als primer-en-aflak-inéén voor de behandeling van damwandprofiel/gevelplaat. Zie ook ‘Ondergronden’.
Voor meer informatie neemt u contact op met de technische dienst van COATRIGHT®.

Technische gegevens (aangemaakt product, kleur wit bij 20°C)
Afwerking : zijdemat/zijdeglans 
Soortelijk gewicht : 1.3 kg/ltr.
Glansgraad : ca. 40 % 
Viscositeit : visceus
Kleur : kleuren vlgs COATRIGHT® KMM 
VOS-gehalte : ca. 60 gr/ltr.
Rendement (theoretisch) : ca. 5,6 m²/ltr (DFT 65 μm) 
Vaste stof gehalte : 57% gewicht / 51% volume
Houdbaarheid : 12 maanden (in gesloten verpakking) Vlampunt : > 60°C

Voorbehandeling
Het oppervlak moet altijd volkomen schoon, droog en vrij van roest, corrosie, etc. te zijn. De ondergrond (of oude verflaag, mits draagkrachtig) altijd eerst egaal matschuren om voldoende oppervlakteverruwing te verkrijgen. Daarna stof verwijderen en opnieuw ontvetten. Ter voorkoming van nieuwe roestvorming, vervuiling, etc. dient u het object na de voorbehandeling zo snel mogelijk te coaten. Afhankelijk van de omstandigheden kan een (andere) primer noodzakelijk zijn. Zie ook ‘Ondergronden’. De voorbehandeling dient altijd zodanig te worden verricht dat voor schilderwerk een goede ondergrond ontstaat.

Applicatie
Tijdens applicatie en droging is een minimale temperatuur van +5°C vereist en een maximale relatieve vochtigheid van 75%. Applicatie van de lak moet veiligheidshalve plaatsvinden bij een ondergrondtemperatuur die tenminste 3°C boven het dauwpunt ligt. Zie de dauwpunttabel op de downloadpagina van onze website (http://www.biccs.nl/download>‘Overige’). Zie ook ‘Droging’.

Applicatie : kwast en verfroller (verfspuit) 
COATRIGHT® Aqua Roestwerende Hechtprimer wordt gebruiksklaar geleverd. Afhankelijk van de omstandigheden tot 5% leidingwater toevoegen om de applicatie te vereenvoudigen.
Verdunning : leidingwater
Aanbevolen laagdikte : 120 µm nat (is ca. 65 µm droog)
Droging (bij 20°C, RV 65 %, DFT 40µm) : stofdroog na 45 minuten, overschilderbaar na 5 uur, volledig uitgehard na 5 dagen
Schoonmaken gereedschap : onmiddellijk na applicatie met water spoelen, gevolgd door een spoeling met Biqua reiniger,  hierna nogmaals zorgvuldig met leidingwater spoelen.

Droging
De droging van dit product is sterk afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en aangebrachte laagdikte. Een hoge luchtvochtigheid en een te lage temperatuur kunnen de droging negatief beïnvloeden. Een goede luchtventilatie langs het substraat kan zeer positief uitwerken op de aan- en doordroging van het product. Ideale omstandigheden worden verkregen bij 18°C - 23°C (objecttemperatuur 12°C - 25°C), en luchtvochtigheid van 45 - 65%.

Opslag
Vorstvrij bewaren. Bevriezing van het product leidt tot onherstelbare aantasting van de kwaliteit. Veiligheidshalve moet dan ook een minimum temperatuur van 5°C en een maximum temperatuur van 30°C worden gehanteerd.