Nee Bekijk groter

Coatright Aqua Isocorr Plus Wit

Coatright Aqua Isocorr Plus Wit is een unieke watergedragen, sneldrogende 1 component, sterk hechtende en isolerende coating op basis van PU-hybride bindmiddelen.

De vernieuwende combinatie van eigenschappen maakt COATRIGHT® Aqua Isocorr Plus Wit een product dat daadwerkelijk tegemoet komt aan de wens van de professionele schilder om met één product te kunnen werken op uiteenlopende ondergronden. COATRIGHT® Aqua Isocorr Plus biedt de zekerheid dat risico’s van veel voorkomende problemen zijn afgedekt; Isocorr Plus is isolerend, hecht zeer sterk, heeft een zeer hoge dekkracht, is corrosiewerend en eenvoudig te verwerken. Geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. 

Meer details

Productinformatie Veiligheidsinformatie

Uitlopend product, informeer voor beschikbaarheid

€ 36,20 incl. BTW

Meer informatie

Eigenschappen
ISOLEREND | Dringt diep in de poriën en vormt een sterke isolerende barrière die doorslag/doorbloeden van wateroplosbare inhoudsstoffen uit hout en noesten in de eindlaag voorkomt. 
SUPER HECHTING | Uitstekende hechting op vrijwel alle ondergronden, zoals: oude verflagen, hout, ijzer, verzinkt staal, aluminium, koper, hard-PVC, beton etc. (zie ook ‘Ondergronden’).
CORROSIEWERING | Anti-corrosieve eigenschappen die roestvorming van ijzer en staal krachtig tegengaat.
HOGE DEKKRACHT | Een zeer hoog pigmentgehalte staat garant voor onovertroffen dekkracht en vulkracht.
PERFECTE VLOEI | Eenvoudig verwerkbaar met kwast, verfroller of spuit, mooie vloei en een lange opentijd.

COATRIGHT® Aqua Isocorr Plus is elastisch, heeft een uitstekende weerbestendigheid (krijtvastheid en glansbehoud), is kras- en stootvast en bestand tegen huishoudelijke reinigingsmiddelen. Geurarm en probleemloos te verwerken (lange opentijd).

Toepassing
Geschikt voor zeer uiteenlopende toepassingen, zowel binnen als buiten, nieuwbouw of renovatie: (hard)hout, kozijnen, deuren, ramen, panelen, wand- en plafond-elementen, gevelbetimmeringen, tuinhuisjes, etc. maar ook op ijzer, vele non-ferro metalen, hard PVC en toepasbaar op oude verflagen (mits draagkrachtig). Voor meer informatie neemt u contact op met de technische dienst van COATRIGHT®.

Technische gegevens (aangemaakt product, kleur wit bij 20°C)
Glansgraad : zijdeglans (ca. 40 GU) Soortelijk gewicht : 1.25 kg/ltr.
Kleur : wit (standaard) Rendement (theoretisch) : ca. 8 - 10 m²/ltr
Houdbaarheid : 12 maanden (zie ‘Opslag’) Vaste stof gehalte : 53%

Voorbehandeling
Het oppervlak moet altijd volkomen schoon, droog en vetvrij zijn. De ondergrond (of oude verflaag, mits draagkrachtig) altijd eerst egaal matschuren om voldoende oppervlakteverruwing te verkrijgen. Daarna stof verwijderen en opnieuw ontvetten. Ter voorkoming van nieuwe vervuiling, etc. dient u na de voorbehandeling zo snel mogelijk de eerste laag aan te brengen. Afhankelijk van de omstandigheden kan een (andere) primer noodzakelijk zijn. Zie ook ‘Ondergronden’. De voorbehandeling dient altijd zodanig te worden verricht dat voor schilderwerk een goede ondergrond ontstaat.

Applicatie
Tijdens applicatie en droging is een minimale temperatuur van +5°C vereist en een maximale relatieve vochtigheid van 80%. Applicatie van de lak moet veiligheidshalve plaatsvinden bij een ondergrondtemperatuur tenminste 3°C boven het dauwpunt. Zie de dauwpunttabel op de downloadpagina van onze website (http://www.biccs.nl/download>‘Overige’). Zie ook ‘Droging’.

Applicatie : rollen en kwasten (of Airless/Airmix spuiten). Wordt doorgaans gebruiksklaar geleverd. Afhankelijk van de omstandigheden kan men voor kwast- en rolapplicatie tot 2% leidingwater toevoegen (voor spuitapplicatie kan tot 5% leidingwater gebruikt worden).
Verdunning : leidingwater
Aanbevolen laagdikte : 55-80 µm droge laagdikte (= ca. 100-150 µm nat, voor optimale isolatie).
Droging (bij 20°C, RV 65 %, DFT 40µm) : stofdroog na 1 uur, overschilderbaar na 12 tot 18 uur, uitgehard na 24 uur. (*)
Schoonmaken gereedschap : direct na gebruik reinigen met leidingwater
(*) Bij hogere laagdiktes en/of andere applicatieomstandigheden kan de droogtijd afwijken. Rendement in overeenstemming met laagdikte. Voor een optimale isolerende werking minstens 8 tot 10 uur droogtijd aanhouden

Ondergronden en systeemopbouw
Hout
Hout mag maximaal 15% vocht bevatten (normaal is 7 tot 12%). Ondergrond eerst reinigen om te voorkomen dat u vuil in de ondergrond schuurt. Ruw en verweerd hout voorschuren met korrel P60/P80 tot een draagkrachtige ondergrond. (Na)Schuren met korrel P150/P180, stofvrij maken en eerste laag COATRIGHT® Aqua Isocorr Plus Wit aanbrengen. Afhankelijk van zuigende werking meerdere lagen primer aanbrengen, maar minimaal 2 lagen.

Staal
Ondergrond reinigen/ontvetten. Roest handmatig/mechanisch verwijderen tot reinheidsgraad ST3/SA2,5 vlgs NEN-EN-ISO8501-1). Voorkom bij mechanisch borstelen een spiegelglad oppervlak, eventueel opruwen met korrel P150/P180. Reinigen/ontvetten en minimaal 2 lagen (80 µm droge laagdikte) aanbrengen. Voor staalconservering in de hogere corrosiecategorieën adviseren wij het gebruik van COATRIGHT® Aqua 2K Epoxy Primer [CR 220]. 

Non-ferro
Ondergrond reinigen/ontvetten. Zinkzouten op thermisch verzinkt staal, oxidelagen op aluminium en andere corrosieproducten (verzinkt staal, grondig verwijderen met Scotch-Brite/schuren tot een schoon en egaal opgeruwde ondergrond ontstaat. Gebruik eventueel een aluminium, koper) geschikt non-ferro reinigingsmiddel. Reinigen/ontvetten en naar gelang de belasting één of meerdere lagen COATRIGHT® Aqua
Isocorr Plus Wit aanbrengen. Bij zwaardere belastingen adviseren wij Coatright® Aqua 2K Epoxyprimer [CR220].

Kunststof
Ondergrond grondig reinigen/ontvetten en egaal matschuren met korrel P150/P180. Reinigen/ontvetten en een volle laag (hard PVC) COATRIGHT® Aqua Isocorr Plus aanbrengen. Op kunststoffen als bijvoorbeeld PP, PE is geen duurzame hechting te verkrijgen. 

Oude verflaag
Controleer zorgvuldig of de oude verflaag voldoende intact is en voldoende draagkrachtig om een nieuw verfsysteem op te bouwen. Bij twijfel adviseren wij de oude verflaag volledig te verwijderen en een volledig nieuw systeem aan te brengen. Ondergrond grondig reinigen/ontvetten en egaal matschuren met korrel P150/P180. Om de ondergrond glad te schuren gebruikt u korrel P100/P120. Stofvrij maken en ontvetten en één of twee lagen COATRIGHT® Aqua Isocorr Plus Wit aanbrengen. Let op! Met name bij het overschilderen van oude moffellak- en poedercoatlagen is de voorbehandeling (egale oppervlakteverruwing) van cruciaal belang om een zo groot mogelijk hechtoppervlak te verkrijgen.

Aanvullende opmerking(en):
COATRIGHT® Aqua Isocorr Plus Wit mag NIET doorgeschuurd worden (!) Bij sommige houtsoorten kan, door de vele soorten inhoudsstoffen die kunnen voorkomen in hout, toch een bepaalde verkleuring ontstaan. Bij twijfel dient men eerst een proef te nemen. COATRIGHT® Aqua Isocorr Plus Wit is een sneldrogende watergedragen isolerende coating. Voor het beste resultaat brengt u dit product snel aan en minimaal in de aanbevolen voldoende laagdikte. Om de verwerking van dit product op grotere vlakken, bij hogere temperaturen of bij luchtstroom te vereenvoudigen, adviseren wij het gebruik van het additief: Coatright® Aqua Drogingsvertrager [CR 710] (zie: www.coatright.nl). Gezien de diversiteit aan beschikbare materiaalsoorten, die afhankelijk van de gestelde eisen aan het materiaal op de markt worden gebracht, is een eenduidig (systeem)advies helaas niet mogelijk. Derhalve adviseren wij u ten alle tijden een proef te zetten wanneer u geen ervaring heeft met de ondergrond. Vervolg- en eindlaag altijd binnen 72 uur aanbrengen, anders eerst tussenschuren (P150/P180). Voorafgaand aan het aanbrengen van de (laatste) afwerklaag schuren met korrel P220/P240. 

Droging
De droging van dit product is sterk afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en aangebrachte laagdikte. Een hoge luchtvochtigheid en een te lage temperatuur zal de droging negatief beïnvloeden. Een goede luchtventilatie langs het substraat zal zeer positief uitwerken op de aan- en doordroging van het product. Ideale omstandigheden worden verkregen bij 18°C - 23°C (objecttemperatuur 12°C - 25°C), en luchtvochtigheid van 45 - 65%. Niet in de volle zon verwerken.

Opslag
In originele verpakking, droog en vorstvrij bewaren. Bevriezing van het product leidt tot onherstelbare aantasting van de kwaliteit. Veiligheidshalve moet dan ook een minimum temperatuur van 5°C en een maximum temperatuur van 30°C worden gehanteerd.