CoatRight Aqua Dakrenovatie Coating 5 Liter Bekijk groter

CoatRight Aqua Dakrenovatie Coating 5 Liter

Aqua Dakrenovatie Coating is een unieke watergedragen 1 component coating die gebaseerd is op styreenacrylaatcopolymeren en anti-corrosie pigmenten. Het product heeft een bijzonder goede hechting op staal en fungeert als primer-en-aflak inéén. Door de opmerkelijke en blijvende elasticiteit, de hoge waterdichtheid en de actieve corrosiewering is dit product zeer buitenduurzaam en kent een zeer lange levensduur (> 10 jaar). COATRIGHT® Dakrenovatie Coating is het beste milieuvriendelijk anti-corrosiesysteem tegen roest. 

Meer details

Productinformatie Veiligheidsinformatie

Uitlopend product, informeer voor beschikbaarheid

€ 183,55 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Meer informatie

Eigenschappen
CoatRight Aqua Dakrenovatie Coating is geschikt om met de kwast of verfroller te verwerken en dus bij uitstek geschikt voor alle situaties waar de industriële schilder geen gebruik kan (of wil) maken van spuitapplicatie. CoatRight Aqua Dakrenovatie Coating is leverbaar in een aantal standaardkleuren welke ingezet worden onder de zwaarste belastingen. De coating is eenvoudig te verwerken en vormt een blijvend elastische laag (meer dan 200%!) met een extreme levensduur > 10 jaar.

Toepassingsvoorbeelden
CoatRight Aqua Dakrenovatie Coating is geschikt als anti-corrosiesysteem voor ijzer, staal en oude gegalvaniseerde ondergronden: gevel-/damwandbeplating, opslagtanks, pipelines, lantaarnpalen, hoogspanningsmasten, etc. CoatRight Aqua Dakrenovatie Coating kan tevens toegepast worden op oude bitumenlagen. Indien verdund met ca. 25% water, fungeert CoatRight Aqua Dakrenovatie Coating als een hechtprimer op vele moeilijke ondergronden, zoals bijvoorbeeld zink. Voor meer informatie neemt u contact op met de technische dienst van CoatRight.

Technische gegevens (aangemaakt product, kleur wit bij 20°C)
Afwerking : zijdeglans
Soortelijk gewicht : 1.2 kg/ltr. (kleurafhankelijk)
Kleur : kleuren vlgs COATRIGHT® KMM
Viscositeit : visceus
Rendement (theoretisch) : ca. 3 m²/ltr (DFT 350 μm)
VOS-gehalte : 8 gr/ltr.
Houdbaarheid : 12 maanden (in gesloten verpakking)
Vaste stof gehalte : 65% gewicht / 56% volume

Voorbehandeling
Het oppervlak moet altijd volkomen schoon, droog en vrij van roest, corrosie, etc. te zijn (SA2/ST2). De ondergrond (of oude verflaag, mits draagkrachtig) altijd eerst egaal matschuren om voldoende oppervlakteverruwing te verkrijgen. Daarna stof verwijderen en opnieuw ontvetten. Ter voorkoming van nieuwe roestvorming, vervuiling, etc. dient u het object na de voorbehandeling zo snel mogelijk te coaten. Afhankelijk van de omstandigheden kan een (andere) primer noodzakelijk zijn. Zie ook ‘Ondergronden’. De voorbehandeling dient altijd zodanig te worden verricht dat voor schilderwerk een goede ondergrond ontstaat.

Applicatie
Tijdens applicatie en droging is een minimale temperatuur van +5°C vereist en een maximale relatieve vochtigheid van 80%. Applicatie van de lak moet veiligheidshalve plaatsvinden bij een ondergrondtemperatuur die tenminste 3°C boven het dauwpunt ligt. Zie de dauwpunttabel op de downloadpagina van onze website (http://www.biccs.nl/download>‘Overige’). Zie ook ‘Droging’.
Applicatie : spuiten, rollen en kwasten
Verdunning : voor spuitapplicatie (airless 0,018&CloseCurlyDoubleQuote; – 0,021&CloseCurlyDoubleQuote;, <40°/50°, ca. 160 bar) 5 tot 7 % water toevoegen
Aanbevolen laagdikte : aanbrengen met een verbruik van 800 gr/m2, vereiste droge laagdikte 350 µm (aan te brengen middels 2 lagen airless of minimaal 3 lagen kwast-/rolapplicatie)

Droging (bij 20°C, RV 65 %, DFT 40µm)
stofdroog ca. 3 uur, overschilderbaar vanaf 6 uur na opbrengen

Schoonmaken gereedschap 
Onmiddellijk na applicatie met water spoelen, gevolgd door een spoeling met Biqua reiniger, hierna nogmaals zorgvuldig met leidingwater spoelen.

Droging
De droging van dit product is sterk afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en aangebrachte laagdikte. Een hoge luchtvochtigheid en een te lage temperatuur kan de droging negatief beïnvloeden. Een goede  luchtventilatie langs het substraat kan zeer positief uitwerken op de aan- en doordroging van het product. Ideale omstandigheden worden verkregen bij 18°C - 23°C (objecttemperatuur 12°C - 25°C), en luchtvochtigheid van 45 - 65%.

Opslag
Vorstvrij bewaren. Bevriezing van het product leidt tot onherstelbare aantasting van de kwaliteit. Veiligheidshalve moet dan ook een minimum temperatuur van 5°C en een maximum temperatuur van 40°C worden gehanteerd.