Coatright 2K PU Blanke Lak Hoogglans Bekijk groter

Coatright Aqua 2K PU Blanke Lak Hoogglans Set 1 Liter

H00580

Coatright Aqua 2K Blanke Lak Hoogglans is een watergedragen 2 componenten, extreem slijtvaste en chemicaliënbestendige, heldere blanke lak op basis van hoogwaardig acryl-polyurethaan bindmiddel en een isocyanaat verharder. Geschikt voor professioneel gebruik, zowel voor binnen- als buitensituaties. Desinfecterend te reinigen en geschikt voor toepassing in de voedingsindustrie conform HACCP voorschrift.

Meer details

Veiligheidsinformatie Productinformatie

Uitlopend product, informeer voor beschikbaarheid

€ 66,35 incl. BTW

Meer informatie

Eigenschappen
COATRIGHT® Aqua 2K Blanke Lak Hoogglans is een robuuste, zeer stoot- en slijtvaste blanke lak, met uitstekende krasbestendigheid. Vergeelt niet en is in hoge mate bestand tegen water, (huishoud-) chemicaliën, alcohol, ontsmettingsmiddelen, minerale oliën, vetten en vele verdunde zuren en logen. Coatright Aqua 2K Blanke Lak Hoogglans voldoet aan NEN-EN 71/3 (veiligheid van speelgoed), is vlamvertragend volgens DIN 4102 B1 (brandveiligheidsklasse) en voldoet aan DIN 53160 1/2 (speeksel en transpiratiebestendigheid). Desinfecterend te reinigen en geschikt voor toepassing in de voedingsindustrie conform HACCP voorschrift.

Toepassingsvoorbeelden
Breed inzetbaar als duurzame kras- en slijtvaste blanke lak op hout en houtachtige ondergronden, vele thermohardende kunststoffen, minerale ondergronden en intacte verflagen:

  • houten (parket)vloeren, wanden, deuren, tafelbladen, trappen, banken, keukenbladen
  • als duurzame en slijtvaste blanke afwerklaag op vloerlakken om de kras- en slijtvastheid te verhogen
  • als kleurloze afwerklaag op minerale ondergronden als vloeren en trappen om een stofvrij oppervlak te verkrijgen (alleen voor binnentoepassingen)
  • als watergedragen sealer voor sterk zuigende ondergronden beton/cementvloeren (hiervoor Coatright Aqua 2K Blanke Lak Hoogglans 1:1 met water verdunnen)

In continue vochtige ruimtes en voor buitengebruik (horizontale vlakken waar water op blijft staan) adviseren wij het gebruik van de oplosmiddelhoudende Bichodur 2K Topcoat Zijdeglans [9297] of Mat [9291]. Zie www.biccs.nl. Zie ook ‘Ondergronden. Voor meer informatie neemt u contact op met de technische dienst van COATRIGHT®.

Technische gegevens (aangemaakt product bij 20°C)
Afwerking : hoogglans, ca. 90% glans 
Soortelijk gewicht : 1.01 kg/l (gemengd)
Kleur : blank, kleurloos 
VOS-gehalte : ca. 5 gr/ltr.
Rendement (theoretisch) : 6 - 8 m²/ltr (DFT 40 μm) 
Vaste stof gehalte : ca. 40% gewicht
Houdbaarheid : 12 maanden (in gesloten verpakking)

Voorbehandeling
Het oppervlak moet volkomen schoon, droog en vetvrij zijn. Oude en intacte verflagen eerst goed schuren. Daarna stof verwijderen en opnieuw ontvetten. De voorbehandeling dient zodanig te worden verricht dat voor schilderwerk een goede ondergrond ontstaat. De vochtigheidsgraad van hout mag maximaal 15% bedragen om blaasvorming en/of onthechting te voorkomen.

Applicatie
Tijdens applicatie en droging is een minimale temperatuur van +10°C vereist en een maximale relatieve vochtigheid van 70%. Applicatie van de lak moet veiligheidshalve plaatsvinden bij een ondergrondtemperatuur die tenminste 3°C boven het dauwpunt ligt. Zie de dauwpunttabel op de downloadpagina van onze website (http://www.biccs.nl/download>‘Overige. Zie ook ‘Droging;.

Applicatie : kwast en verfroller (verfspuit)
Type verharder : CR510 (= VH10)
Verhouding verharder : 4 : 1 in volume (basislak:verharder). Zie ‘Menginstructies;
Potlife : ca. 2,5 uur bij 20°C (verwerkingstijd bij aangemaakt/gemengd product)
Verdunning : leidingwater
Aanbevolen laagdikte : doorgaans volstaat één grondlaag en twee afwerklagen. Afhankelijk van de porositeit van de ondergrond en ter verhindering van blaasvorming de grondlaag 15-30% verdunnen.
Let op! Ondanks dat het verstrijken van de potlife (= de verwerkingstijd na menging met verharder) niet altijd zichtbaar is door verandering van de viscositeit, dient u het aangemaakt product beslist niet meer te gebruiken zodra de potlife is overschreden. 

Droging
De droging van dit product is sterk afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en aangebrachte laagdikte. Een hoge luchtvochtigheid en een te lage temperatuur kan de droging negatief beïnvloeden. Een goede luchtventilatie langs het substraat kan zeer positief uitwerken op de aan- en doordroging van het product. Ideale omstandigheden worden verkregen bij 18°C - 23°C (objecttemperatuur 12°C - 25°C), en luchtvochtigheid van 45 - 65%.

Opslag
Vorstvrij bewaren. Bevriezing van het product leidt tot onherstelbare aantasting van de kwaliteit. Veiligheidshalve moet dan ook een minimum temperatuur van 5°C en een maximum temperatuur van 40°C worden gehanteerd.