Coatright Aqua 2K PU Blanke Lak Extra Mat Bekijk groter

Coatright Aqua 2K PU Blanke Lak Extra Mat

COATRIGHT® Aqua 2K Blanke Lak Extra Mat is een watergedragen 2 componenten, extreem slijtvaste en chemicaliënbestendige, heldere blanke lak op basis van hoogwaardig acryl-polyurethaan bindmiddel en een isocyanaat verharder. Geschikt voor professioneel gebruik, zowel voor binnen- als buitensituaties. Desinfecterend te reinigen en geschikt voor toepassing in de voedingsindustrie conform HACCP voorschrift.

Geschikt voor applicatie met de kwast, verfroller of spuit. Voldoet aan de VOS 2010-richtlijn (2004/42/EG). 

Meer details

Productinformatie Veiligheidsinformatie

Uitlopend product, informeer voor beschikbaarheid

€ 70,25 incl. BTW

Meer informatie

Eigenschappen

COATRIGHT® Aqua 2K Blanke Lak Extra Mat is een robuuste, zeer stoot- en slijtvaste blanke lak, met uitstekende krasbestendigheid. Vergeelt niet en is in hoge mate bestand tegen water, (huishoud-) chemicaliën, alcohol,
ontsmettingsmiddelen, minerale oliën, vetten en vele verdunde zuren en logen. Coatright Aqua 2K Blanke Lak Extra Mat voldoet aan NEN-EN 71/3 (veiligheid van speelgoed), is vlamvertragend volgens DIN 4102 B1
(brandveiligheidsklasse) en voldoet aan DIN 53160 1/2 (speeksel en transpiratiebestendigheid) en is chemisch bestendig volgens DIN 68861, categorie 1B. Desinfecterend te reinigen en geschikt voor toepassing in de voedingsindustrie conform HACCP voorschrift.

Toepassingsvoorbeelden

Breed inzetbaar als duurzame kras- en slijtvaste blanke lak op hout en houtachtige ondergronden, vele thermohardende kunststoffen, minerale ondergronden en intacte verflagen: (cement- of beton)vloeren, epoxy vloeren, wanden, deuren, tafelbladen, trappen, houten banken, keukenbladen en andere zwaar belaste ondergronden.

In continue vochtige ruimtes en voor buitengebruik (horizontale vlakken waar water op blijft staan) adviseren wij het gebruik van de oplosmiddelhoudende Bichodur 2K Topcoat of Mat [9291]. Zie www.biccs.nl. Zie ook ‘Ondergronden’. Voor meer informatie neemt u contact op met de technische dienst van COATRIGHT®.

Technische gegevens (aangemaakt product bij 20°C)

Afwerking : mat, ca. 6-8% glans 
Soortelijk gewicht : 1.09 kg/l (gemengd)
Kleur : blank, kleurloos VOS-gehalte : ca. 9 gr/ltr.
Rendement (theoretisch) : 7 - 8 m²/ltr (DFT 40 μm) 
Vaste stof gehalte : ca. 34% gewicht
Houdbaarheid : 12 maanden (in gesloten verpakking)

Voorbehandeling

Het oppervlak moet volkomen schoon, droog en vetvrij zijn. Oude en intacte verflagen eerst goed schuren. Daarna stof verwijderen en opnieuw ontvetten. De voorbehandeling dient zodanig te worden verricht dat voor schilderwerk een goede ondergrond ontstaat. De vochtigheidsgraad van hout mag maximaal 15% bedragen om blaasvorming en/of onthechting te voorkomen.

Applicatie

Tijdens applicatie en droging is een minimale temperatuur van +10°C vereist en een maximale relatieve vochtigheid van 70%. Applicatie van de lak moet veiligheidshalve plaatsvinden bij een ondergrondtemperatuur die tenminste 3°C boven het dauwpunt ligt. Zie de dauwpunttabel op de downloadpagina van onze website (http://www.biccs.nl/download>‘Overige’). Zie ook ‘Droging’.
Applicatie : kwast en verfroller (verfspuit)
Type verharder : VH20
Verhouding verharder : 4 : 1 in volume (basislak:verharder). Zie ‘Menginstructies’
Potlife : ca. 2,5 uur bij 20°C (verwerkingstijd bij aangemaakt/gemengd product)
Verdunning : leidingwater
Aanbevolen laagdikte : doorgaans volstaat één grondlaag en twee afwerklagen. Afhankelijk van de porositeit van de ondergrond en ter verhindering van blaasvorming de grondlaag 15-30% verdunnen.