Coatright Aqua 2K PU Aflak Hoogglans Bekijk groter

Coatright Aqua 2K PU Aflak Hoogglans

Coatright Aqua 2K PU Aflak Hoogglans is een professionele watergedragen 2 componenten PU aflak hoogglans met een zeer hoge hard- en krasvastheid en een uitstekende chemische resistentie. Deze weerbestendige aflak op basis van hoogwaardig polyurethaan bindmiddel en een isocyanaat verharder, heeft een hoge dekkracht en een uitstekende licht- en kleurechtheid. Voldoet aan de HACCP eisen.

Meer details

Productinformatie Veiligheidsinformatie

Uitlopend product, informeer voor beschikbaarheid

€ 70,85 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Meer informatie

Eigenschappen
Een zeer hoogwaardige niet-vergelende 2 componenten aflak hoogglans voor sterk uiteenlopende toepassingsgebieden waar mechanisch en/of chemisch hoge eisen gesteld worden. Bestand tegen intensief gebruik en resistent tegen vele reinigingsmiddelen en huidvetten. Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. COATRIGHT® Aqua 2K Aflak Hoogglans kan toegepast worden op vele ondergronden waarop een draagkrachtige primerlaag aanwezig is (*). Zie ook ‘Ondergronden’.

Toepassingsvoorbeelden
Openbare ruimtes zoals ziekenhuizen, laboratoria, zorginstellingen, scholen, musea, hotel & horeca, retail, sport en recreatie maar ook kantoren, (voedselverwerkende) industrie, flexibele bouw, gevelelementen, utiliteitsbouw, etc. Voor meer informatie neemt u contact op met de technische dienst van COATRIGHT®.

Technische gegevens (aangemaakt product, kleur wit bij 20°C)
Afwerking : hoogglans 
Soortelijk gewicht : 1.4 kg/l (gemengd)
Glansgraad : ca. 90% (kleurafhankelijk) 
Hittebestendig : tot 120°C (piekbelasting)
Kleur : kleuren vlgs COATRIGHT® KMS 
VOS-gehalte : ca. 70 gr/ltr.
Rendement (theoretisch) : 12 m²/ltr (DFT 40 μm) 
Vaste stof gehalte : 64% gewicht / 50% volume
Houdbaarheid : 12 maanden (in gesloten verpakking) 
Vlampunt : > 65 °C

Voorbehandeling
Het oppervlak moet altijd volkomen schoon, droog en vetvrij zijn. Oude en intacte verflagen eerst goed schuren. Daarna stof verwijderen en opnieuw ontvetten. Afhankelijk van de omstandigheden kan een primer noodzakelijk zijn. Zie ook ‘Ondergronden’. De voorbehandeling dient zodanig te worden verricht dat voor schilderwerk een goede ondergrond ontstaat.

Applicatie
Tijdens applicatie en droging is een minimale temperatuur van +10°C vereist en een maximale relatieve vochtigheid van 70%. Applicatie van de lak moet veiligheidshalve plaatsvinden bij een ondergrondtemperatuur die tenminste 3°C boven het dauwpunt ligt. Zie de dauwpunttabel op de downloadpagina van onze website (http://www.biccs.nl/download>‘Overige’). Zie ook ‘Droging’.

Applicatie : kwast en verfroller (verfspuit)
Type verharder : CR410 (= VH70)
Verhouding verharder : 4 : 1 in volume (basislak:verharder). Basisverf en verharder goed mengen (zie ook ‘Menginstructies’).
Advies type verfroller : viltroller 4 mm
Potlife : bij 15°C 4 uur, bij 20°C 3 uur en bij 25°C 2 uur (verwerkingstijd bij aangemaakt/gemengd product)
Verdunning : leidingwater
Viscositeit : 40 seconden DIN-6 cup (= kleurafhankelijk, minimaal 10% tot maximaal 20% afdunnen, na inductietijd)
Aanbevolen laagdikte : 75 µm nat (is ca. 40 µm droog)
Let op! Ondanks dat het verstrijken van de potlife (= de verwerkingstijd na menging met verharder) niet altijd zichtbaar is door verandering van de viscositeit, dient u het aangemaakt product beslist niet meer te gebruiken zodra de potlife is overschreden.

Droging
De droging van dit product is sterk afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en aangebrachte laagdikte. Een hoge luchtvochtigheid en een te lage temperatuur kan de droging negatief beïnvloeden. Een goede luchtventilatie langs het substraat kan zeer positief uitwerken op de aan- en doordroging van het product. Ideale omstandigheden worden verkregen bij 18°C - 23°C (objecttemperatuur 12°C - 25°C), en luchtvochtigheid van 45 - 65%.

Opslag
Vorstvrij bewaren. Bevriezing van het product leidt tot onherstelbare aantasting van de kwaliteit. Veiligheidshalve moet dan ook een minimum temperatuur van 5°C en een maximum temperatuur van 40°C worden gehanteerd.