CoatRight Aqua 2K Epoxy Primer Set Bekijk groter

CoatRight Aqua 2K Epoxy Primer Set

Een professionele watergedragen 2 componenten corrosiewerende hechtprimer op basis van een epoxyhars en een polyamide verhardercomponent. Hecht uitstekend op vele ondergronden, is zeer hoog mechanisch als chemisch belastbaar en heeft actief roestwerende eigenschappen. Zeer geschikt als hoogwaardige primer in een duurzaam (2K) laksysteem; als corrosiewerende primer of als hechtlaag op ondergronden waarop men moeilijk hechting krijgt.

(alleen verkrijgbaar in Ral 1013 )

Meer details

Productinformatie

Uitlopend product, informeer voor beschikbaarheid

€ 40,25 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Verwante artikelen

Meer informatie

De standaardkleur is Ral 1013.

Eigenschappen
Een eenvoudig verwerkbare sneldrogende 2K watergedragen epoxy(hecht)primer met een uitstekende hechting en roestwering, zeer slijtvast en een hoge chemische resistentie. Geschikt voor verwerking met de kwast of verfroller, maar ook te verspuiten. Kan toegepast worden op een grote verscheidenheid aan objecten en ondergronden, waar hoge eisen aan gesteld worden en waar de sterkte, de duurzaamheid en de hoge belastbaarheid van een 2K primer gewenst is. Geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Maximaal 3% Coatright BC-W kleurpasta toevoegen om de kleur enigszins aan te passen.

Toepassingsvoorbeelden
COATRIGHT® Aqua 2K Epoxy Primer kan zeer breed ingezet worden als primer voor o.a. staal, ijzer, non-ferro metalen (verzinkt staal, aluminium, koper, RVS, etc.), beton en diverse soorten harde kunststof. Zeer geschikt als hoogwaardige primer in een duurzaam (2K) laksysteem waaraan hoge eisen gesteld worden, als corrosiewerende primer in een agressief klimaat of als hechtlaag op ondergronden waarop men moeilijk hechting krijgt. Zie ook ‘Ondergronden’. 

Technische gegevens (aangemaakt product, bij 20°C)
Afwerking : mat Soortelijk gewicht : 1.45 kg/l (gemengd)
Glansgraad : n.v.t. Hittebestendig : tot 120°C (piekbelasting)
Kleur : ca. Ral 1013  VOS-gehalte : ca. 43 gr/ltr.
Rendement (theoretisch) : 11,6 m²/ltr (DFT 40 μm) Vaste stof gehalte : 62% gewicht / 47% volume
Houdbaarheid : 12 maanden (in gesloten verpakking) Vlampunt : > 65 °C

Voorbehandeling
Het oppervlak moet altijd volkomen schoon, droog en vetvrij zijn. De ondergrond (en/of draagkrachtige oude verflagen) egaal matschuren. Roest en corrosieproducten grondig verwijderen d.m.v. stralen (reinigingsgraad SA 2,5) of mechanisch borstelen (reinigingsgraad ST-3). Daarna stof verwijderen en opnieuw ontvetten. Zie ook ‘Ondergronden’. De voorbehandeling dient zodanig te worden verricht dat voor schilderwerk een goede ondergrond ontstaat.

Applicatie
Tijdens applicatie en droging is een minimale temperatuur van +10°C vereist en een maximale relatieve vochtigheid van 70%. Applicatie van de lak moet veiligheidshalve plaatsvinden bij een ondergrondtemperatuur die tenminste 3°C boven het dauwpunt ligt. Zie de dauwpunttabel op de downloadpagina van onze website (http://www.biccs.nl/download>‘Overige’). Zie ook ‘Droging’.

Applicatie
Kwast en verfroller (verfspuit)
Type verharder 
EV20

Verhouding verharder 
1,2 : 1 in volume (basislak:verharder). Basisverf en verharder goed mengen (zie ook ‘Menginstructies’).

Advies type verfroller 
Viltroller 4 mm

Potlife 
Bij 20°C max. 5 uur. (verwerkingstijd van aangemaakt/gemengd product)


Verdunning 
Leidingwater

Viscositeit 
40 seconden DIN-6 cup (= kleurafhankelijk, minimaal 10% tot maximaal 20%)

Aanbevolen laagdikte 
85 µm nat (is ca. 40 µm droog)
Let op! Ondanks dat het verstrijken van de potlife (= de verwerkingstijd na menging met verharder) niet altijd zichtbaar is door verandering van de viscositeit, dient u het aangemaakt product beslist niet meer te gebruiken zodra de potlife is overschreden.

Applicatie methode & viscositeit
Kwast/verfroller Luchtspuit Airless/airmix
Verdunning (kleurafhankelijk): 0 – 5% 0 - 10 % 0 – 5%
Opening: n.v.t. 1.5 – 2.0 mm 0,011” – 0,013”
Druk: n.v.t. 3 – 4,5 bar 150 – 200 bar

Droging (bij 20°C, RV 65 %, 40µm droog) 
Stofdroog na ca. 45 min, hanteerbaar na ca. 3 uur, volledig uitgehard na 7 dagen.
Overschilderbaar na 12 tot 36 uur. Na 36 uur eerst licht opschuren met korrel 240-400.

Schoonmaken gereedschap 
Onmiddellijk na applicatie met water spoelen, gevolgd door een spoeling met Biqua Reiniger, hierna nogmaals zorgvuldig met leidingwater spoelen.

Menginstructies
Basis en verharder voor gebruik minimaal 3 minuten intensief mechanisch mengen zonder teveel luchtinslag. Hierna het gemengde product 10 minuten laten rusten (inductietijd). Indien noodzakelijk pas daarna afdunnen naar verwerkingsviscositeit.

Droging
De droging van dit product is sterk afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en aangebrachte laagdikte. Een hoge luchtvochtigheid en een te lage temperatuur kan de droging negatief beïnvloeden. Een goede luchtventilatie langs het substraat kan zeer positief uitwerken op de aan- en doordroging van het product. Ideale omstandigheden worden verkregen bij 18°C - 23°C (objecttemperatuur 12°C - 25°C), en luchtvochtigheid van 45 - 65%.

Opslag
Vorstvrij bewaren. Bevriezing van het product leidt tot onherstelbare aantasting van de kwaliteit. Veiligheidshalve moet dan ook een minimum temperatuur van 5°C en een maximum temperatuur van 40°C worden gehanteerd.