Nieuw Nee Bekijk groter

Coatright Aqua 1K MDF Vulprimer Wit

Coatright Aqua MDF Vulprimer Wit [CR130] is een 1 component watergedragen vullende primer/voorlak voor MDF op basis van een vinyl-copolymeerhars. COATRIGHT® Aqua MDF Vulprimer Wit heeft een zeer snelle droging en een hoge vulkracht waardoor deze snel en goed schuurbaar is. Zeer geschikt als vullende voorlak voor MDF, hout en diverse houtachtige plaatmaterialen.

Geschikt voor applicatie met de kwast, verfroller of spuit.

Meer details

Levertijd 2 tot 4 werkdagen

Informeer een vriend

Array

Array

Ontvanger :

* Verplichte velden

  of  Annuleer

€ 26,55 incl. BTW

Meer informatie

Eigenschappen
Coatright Aqua MDF Vulprimer Wit is standaard leverbaar in de kleur wit en is lood- en chromaatvrij. Beperkt (maximaal 5%) aan te kleuren met BC-W Colourants, 8300 series. COATRIGHT® Aqua MDF Vulprimer
moet afgedekt worden met bijvoorbeeld een geschikte aflak uit het COATRIGHT® assortiment. Kan overspoten worden zowel met diverse watergedragen als oplosmiddelhoudende lakken.

Toepassing
Als vullende primer/voorlak op MDF en hout(achtige materialen). COATRIGHT® Aqua MDF Vulprimer Wit kan toegepast worden op bijvoorbeeld keukens, meubeltoepassingen, kasten, bedden en andere interieurtoepassingen. Zie ook ‘Ondergronden’. Voor meer informatie neemt u contact op met de technische dienst van COATRIGHT®.

Technische gegevens (aangemaakt product, kleur wit bij 20°C)
Afwerking : mat 
Soortelijk gewicht : 1.43 kg/ltr.
Glansgraad : ca. 10% 
Viscositeit : visceus
Kleur (standaard) : wit (beperkt aan te kleuren), neem contact op voor de mogelijkheden.
VOS-gehalte : ca. 47 gr/ltr.
Rendement (theoretisch) : ca. 6,2 m²/ltr (DFT 65 μm) 
Vaste stof gehalte : 60% gewicht / 40% volume
Houdbaarheid : 12 maanden (in gesloten verpakking) 

Voorbehandeling
Het oppervlak moet volkomen schoon, droog, vet- en stofvrij zijn. De ondergrond (of oude verflaag, mits draagkrachtig) altijd eerst egaal matschuren om voldoende oppervlakteverruwing te verkrijgen. Afhankelijk van de ondergrond kan in sommige situaties het gebruik van een geschikte sealer noodzakelijk zijn. Door wateropname vanuit dit watergedragen product kunnen vezels in MDF en houtachtige materialen opzwellen. Na droging deze gladschuren alvorens een volgende laag op te brengen. Zie ook ‘Ondergronden’. De voorbehandeling dient altijd zodanig te worden verricht dat voor schilderwerk een goede ondergrond ontstaat.

Applicatie
Tijdens applicatie en droging is een minimale temperatuur van +5°C vereist en een maximale relatieve vochtigheid van 75%. Applicatie van de lak moet veiligheidshalve plaatsvinden bij een ondergrondtemperatuur die tenminste 3°C boven het dauwpunt ligt. Zie de dauwpunttabel op de downloadpagina van onze website (http://www.biccs.nl/download>‘Overige’). Zie ook ‘Droging’.

Applicatie : kwast en verfroller (verfspuit)
COATRIGHT® Aqua MDF Vulprimer Wit wordt gebruiksklaar geleverd. Afhankelijk van de omstandigheden en applicatiemethode tot 5% leidingwater toevoegen.
Verdunning : leidingwater
Aanbevolen laagdikte : 120 µm nat (is ca. 65 µm droog)
Droging (bij 20°C, RV 65 %, DFT 40µm) : stofdroog na ca. 30 minuten, schuurbaar en overschilderbaar na 1 uur, uitgehard na 12 uur.
N.B. Geforceerd drogen is mogelijk; na flash off: 10 min. bij 70°C.
Schoonmaken gereedschap : onmiddellijk na applicatie met water spoelen, gevolgd door een spoeling met Biqua reiniger, hierna nogmaals zorgvuldig met leidingwater spoelen. 

Droging
De droging van dit product is sterk afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en aangebrachte laagdikte. Een hoge luchtvochtigheid en een te lage temperatuur kan de droging negatief beïnvloeden. Een goede luchtventilatie langs het substraat kan zeer positief uitwerken op de aan- en doordroging van het product. Ideale omstandigheden worden verkregen bij 18°C - 23°C (objecttemperatuur 12°C - 25°C), en luchtvochtigheid van 45 - 65%.

Opslag
Vorstvrij bewaren. Bevriezing van het product leidt tot onherstelbare aantasting van de kwaliteit. Veiligheidshalve moet dan ook een minimum temperatuur van 5°C en een maximum temperatuur van 30°C worden gehanteerd.