Coatright Aqua 1K Blanke Aflak Halfmat 1 Liter Bekijk groter

Coatright Aqua 1K Blanke Aflak Halfmat 1 Liter

503570

Coatright Aqua 1K Blanke Aflak Halfmat is een ‘all round’ watergedragen 1-component blanke acrylaatpolyurethaan aflak. Door de hoge vernettingsgraad is dit product zeer slijt- en krasvast, zelfs vergelijkbaar met vele reguliere 2K watergedragen lakken, en daardoor ook uitstekend geschikt voor mechanisch zwaar belaste ondergronden. Geschikt als vernis voor professioneel gebruik binnenshuis voor vele nieuwe en reeds behandelde houtsoorten en als robuuste blanke beschermlaag op verfsystemen.

Meer details

Productinformatie Veiligheidsinformatie

Uitlopend product, informeer voor beschikbaarheid

€ 32,25 incl. BTW

Meer informatie

Eigenschappen 
Eenvoudig te verwerken één-component professionele blanke aflak met een mooie vloei, een snelle aandroging en een esthetisch fraaie halfmatte uitstraling. Waterverdunbaar en reukarm. Door de speciale met urethaan versterkte acrylaathars is COATRIGHT® Aqua 1K Blanke Aflak Halfmat duurzaam, zeer slijtvast (DIN 68861 T4), bestand tegen de meeste huishoudelijke reinigingsmiddelen, alcohol en chemicaliën (DIN 68861 T1 B, C) en speeksel en transpiratiebestendig (DIN 53160). 

Toepassingsvoorbeelden 
Geschikt voor mechanisch zwaar belaste houten vloeren (parket) in woon- alswel in een zakelijke omgeving, meubelen, tafels, barblad, trappen, leuningen, speelgoed (voldoet aan DIN 71-3, safety of toys), etc. Voor meer informatie neemt u contact op met de technische dienst van COATRIGHT®. 

Technische gegevens (product bij 20°C) 
Afwerking : halfmat 
Soortelijk gewicht : 1.05 kg/l 
Kleur : blank, helder 
VOS-gehalte : 42 gr/ltr. 
Rendement (theoretisch) : 8 -10 m²/ltr per laag 
Vaste stof gehalte : 32% 
Houdbaarheid : 12 maanden (in gesloten verpakking) 
Vlampunt : > 60 °C 

Voorbehandeling 
De ondergrond moet altijd volkomen schoon, droog en vrij zijn van vet, olie, wax, siliconen en stof. Onbehandeld hout opschuren met korrel 80-120. Het ideale vochtgehalte van hout voor schilderwerk ligt tussen 7 en 12% vocht, maar mag maximaal 17% bedragen. Scherpe kanten afronden tot een afrondingsstraal van 3-5 mm. Oude, niet draagkrachtige verflagen of ondergronden volledig verwijderen. De voorbehandeling dient zodanig te worden verricht dat voor schilderwerk een goede ondergrond ontstaat. 

Applicatie 
Goed oproeren voor gebruik. 
Leveringsvorm: doorgaans gebruiksklaar. 
Tijdens applicatie en droging is een minimale temperatuur van +15°C vereist en een maximale relatieve vochtigheid van 70%. Voor een optimale slijtvastheid bij voorkeur aanbrengen in 3 lagen: Eerste laag enigszins verdund aanbrengen en na 2-3 uur de volgende laag vol aanbrengen. Na 12 uur schuren met korrel 120-150, stofvrij maken en de derde laag vol aanbrengen. 

Applicatie : verfroller (kwast of verfspuit) 
Advies type verfroller : lakviltroller 4 mm 
Verdunning : leidingwater 
Viscositeit : gebruiksklaar 
Aanbevolen laagdikte : aanbrengen in 3 lagen met een rendement van 8 – 10 m2 per laag 

Droging (bij 20°C, RV 65 %, 40µm droog) 
Stofdroog na 30 minuten, hanteerbaar na 60 minuten, beloopbaar na 5-6 uur, volledig uitgehard en belastbaar na 8-10 dagen. 

Schoonmaken gereedschap 
Onmiddellijk na applicatie met water spoelen, gevolgd door een spoeling met Biqua Reiniger, hierna nogmaals zorgvuldig met leidingwater spoelen. 

Ondergronden (*) 
(*) Waarschuwing c.q. voorbehoud – Bovengenoemde toepassingsvoorbeelden zijn indicatief, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Gezien de diversiteit aan beschikbare materiaalsamenstellingen, die afhankelijk van de gestelde eisen aan het materiaal op de markt worden gebracht, is een eenduidig (systeem)advies helaas niet mogelijk. Derhalve adviseren wij u ten alle tijden een proef te zetten wanneer u geen ervaring heeft met de ondergrond. 

Droging 
De droging van dit product is sterk afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en aangebrachte laagdikte. Een hoge luchtvochtigheid en een te lage temperatuur kan de droging negatief beïnvloeden. Een goede luchtventilatie langs het substraat kan zeer positief uitwerken op de aan- en doordroging van het product. Ideale omstandigheden worden verkregen bij 18°C - 23°C (objecttemperatuur 12°C - 25°C), en luchtvochtigheid van 45 - 65%. 

Opslag 
Vorstvrij bewaren. Bevriezing van het product leidt tot onherstelbare aantasting van de kwaliteit. Veiligheidshalve moet dan ook een minimum temperatuur van 5°C en een maximum temperatuur van 40°C worden gehanteerd.