Coatright Aqua 1k Aflak Hoogglans Bekijk groter

Coatright Aqua 1k Aflak Hoogglans

COATRIGHT® Aqua 1K Aflak Hoogglans is een sneldrogende watergedragen 1-component aflak op basis van gemodificeerde alkydharsen met een zeer laag VOS gehalte (60 gr./ltr.). Geschikt voor binnen- en buitentoepassingen.

Geschikt voor applicatie met de kwast, verfroller of spuit. 

Meer details

Productinformatie Veiligheidsinformatie

Uitlopend product, informeer voor beschikbaarheid

€ 56,75 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Meer informatie

Coatright Aqua 1K Aflak Hoogglans is een sneldrogende watergedragen 1-component aflak op basis van gemodificeerde alkydharsen met een zeer laag VOS gehalte (60 gr./ltr.). Geschikt voor binnen- en buitentoepassingen. Leverbaar in alle kleuren via KMS (lood- en chromaatvrij). Coatright Aqua 1K Aflak Hoogglans voldoet aan de VOS 2010-richtlijn (2004/42/EG).

Eigenschappen
Een eenvoudig te verwerken sneldrogende één-component aflak met een mooie vloei en een vullend karakter. Waterverdunbaar en reukarm. COATRIGHT® Aqua 1K Aflak Hoogglans is buitenduurzaam en heeft een goed glans- en kleurbehoud. Bevat weinig oplosmiddel.

Toepassingsvoorbeelden
Coatright Aqua 1K Aflak Hoogglans kan toegepast worden op hout, metaal, machines, constructies, diverse harde kunststoffen en vele andere ondergronden waarop een geschikte primerlaag aanwezig is. Zie ook ‘Ondergronden’

Technische gegevens (aangemaakt product, kleur wit bij 20°C)
Afwerking : glanzend Soortelijk gewicht : 1.2 kg/l (gemengd)
Glansgraad : ca. 70-80% (kleurafhankelijk)
Kleur : kleuren vlgs COATRIGHT® KMS VOS-gehalte : 41 gr/ltr.
Rendement (theoretisch) : 8,5 m²/ltr (DFT 40 μm) Vaste stof gehalte : 46% gewicht / 38% volume
Houdbaarheid : 12 maanden (in gesloten verpakking) Vlampunt : > 65 °C

Voorbehandeling
Het oppervlak moet altijd volkomen schoon, droog en vetvrij zijn. Oude en intacte verflagen eerst goed schuren. Daarna stof verwijderen en opnieuw ontvetten. Afhankelijk van de omstandigheden kan een primer noodzakelijk zijn. Zie ook ‘Ondergronden’. De voorbehandeling dient zodanig te worden verricht dat voor schilderwerk een goede ondergrond ontstaat.

Applicatie
Tijdens applicatie en droging is een minimale temperatuur van +10°C vereist en een maximale relatieve vochtigheid van 70%. Applicatie van de lak moet veiligheidshalve plaatsvinden bij een ondergrondtemperatuur die tenminste 3°C boven het dauwpunt ligt. Zie de dauwpunttabel op de downloadpagina van onze website (http://www.biccs.nl/download>‘Overige’). Zie ook ‘Droging’.
Applicatie : kwast en verfroller (verfspuit)
Advies type verfroller : viltroller 4 mm
Verdunning : leidingwater
Viscositeit : 40 seconden DIN-6 cup
Aanbevolen laagdikte : 86 µm nat (is ca. 40 µm droog)

 Applicatie methode & viscositeit Kwast/verfroller Luchtspuit Airless/airmix
 Verdunning (kleurafhankelijk) 5 - 10% 10 - 20 % 5 – 10%
 Opening n.v.t. 1.5 – 1.8 mm 0,009” – 0,011”
 Druk n.v.t. 3 – 4,5 bar 90 – 160 bar

Droging (bij 20°C, RV 65 %, 40µm droog) 
Stofdroog na 1 uur, hanteerbaar en overschilderbaar na 3 uur, volledig uitgehard na 7 dagen.

Schoonmaken gereedschap 
Onmiddellijk na applicatie met water spoelen, gevolgd door een spoeling met Biqua Reiniger, hierna nogmaals zorgvuldig met leidingwater spoelen. 

Droging
De droging van dit product is sterk afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie en aangebrachte laagdikte. Een hoge luchtvochtigheid en een te lage temperatuur kan de droging negatief beïnvloeden. Een goede luchtventilatie langs het substraat kan zeer positief uitwerken op de aan- en doordroging van het product. Ideale omstandigheden worden verkregen bij 18°C - 23°C (objecttemperatuur 12°C - 25°C), en luchtvochtigheid van 45 - 65%.

Opslag
Vorstvrij bewaren. Bevriezing van het product leidt tot onherstelbare aantasting van de kwaliteit. Veiligheidshalve moet dan ook een minimum temperatuur van 5°C en een maximum temperatuur van 40°C worden gehanteerd.