Caparol IndekoGeo Bekijk groter

Caparol IndekoGeo

Premium binnenmuurverf met een bindmiddel op basis van 100 % herwinbare grondstoffen. Voor zeer matte oppervlakken.

  • bindmiddel op basis van 100% herwinbare grondstoffen
  • verpakking van gerecycled materiaal
  • conserveermiddelvrij
  • reuk- en emissiearm
  • eenvoudig te verwerken
  • zeer goed bij te werken
  • superieure dekking
  • extreem wit 

Meer details

Productinformatie 1 Productinformatie 2 Veiligheidsinformatie Certificaat allergie-patiënten

€ 107,65 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Meer informatie

Toepassing
Voor hoogwaardig schilderwerk op alle binnenmuren en plafonds. Deze oplosmiddelvrije muurverf laat zich bijzonder gemakkelijk verwerken, heeft een hoog rendement en is bovendien vrij van conserveermiddelen. IndekoGeo heeft een bijzonder goede dekking (in de meeste gevallen is één laag voldoende), droogt snel en is neutraal van geur. IndekoGeo is zeer geschikt voor objecten die snel geschilderd of gerenoveerd en weer in gebruik genomen of bewoond moeten worden. Ziekenhuizen, bejaardentehuizen, warenhuizen, hotels, cafe's, kantoren, scholen, dokterspraktijken, overheidsinstellingen en woningen zijn bij voorkeur toepassingsgebieden voor het schilderen met IndekoGeo omdat gebruiker en bewoner geen hinder van verflucht ondervinden.

Materiaalbasis
Dispersie op basis van herwinbare grondstoffen.

Verpakking
5 en 12,5 liter

Kleur
Wit en kleur
IndekoGeo is met het ColorExpress-systeem op kleur te maken in kleuren uit vele kleurenwaaiers. Kleur voor gebruik altijd controleren. IndekoGeo is ook aan te kleuren met CaparolColor of AmphiColor mengkleuren. Om kleurverschillen te voorkomen de totaal benodigde hoeveelheid in één keer mengen. Wanneer IndekoGeo op kleur wordt gemaakt is het niet meer gegarandeerd conserveermiddelvrij. Wordt op kleur gemaakt met Histolith Volltonfarben (max. 20 %) dan blijft de muurverf conserveermiddelvrij.
Bij toepassing van minder dekkende kleuren, zoals rood, oranje en geel, verdient het aanbeveling om een grondlaag aan te brengen in een op de eindkleur afgestemde grondkleur, conform het Caparol-Grondkleursysteem. Eventueel kan een tweede deklaag nodig zijn.

Glansgraad
Extreem mat (volgens DIN EN 13 300)

Opslag
Koel maar vorstvrij bewaren.

Natteslijtage
Klasse 1, is schrobvast volgens DIN 53778

Dekking
Klasse 1, bij een verbruik van 8 m2/l of 125 ml/m2

Geschikte ondergronden
De ondergrond moet schoon, droog en vrij zijn van stoffen die de hechting kunnen verminderen.

Voorbereiding van de ondergrond
Minerale pleisterlagen (drukvasthe minimaal 2 N/mm2 conform DIN EN 998-1).
Draagkrachtige, normaal zuigende pleister- lagen zonder voorbehandeling schilderen. Poreuze, zanderige of zuigende pleisterlagen voorstrijken met CapaTex Fix.

Gips- en spuitpleisters (drukvastheid minimaal 2 N/mm2 conform DIN EN 13279)
Voorstrijken met CapaSil Primer. Eventueel op gipspleister aanwezige sinterhuid en scharen afschuren. Het oppervlak stofvrij maken en voorstrijken met CapaTex Fix.

Gipsbouwplaten
Zuigende platen impregneren met CapaTex Fix. Op sterk verdichte, gladde platen een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer.

Gipskartonplaten
Eventueel aanwezige scharen afslijpen. Het oppervlak stofvrij maken. Zachte gipsreparaties voorstrijken met CapaTex Fix. Voorstrijken met CapaSil Primer. Platen met in water oplosbare bestanddelen die
verkleuren impregneren met IsoGrund Ultra.

Beton
Eventueel aanwezige resten van ontkistingsmiddelen verwijderen.

Cellenbeton
Voorstrijken met CapaTex Fix.

Kalkzandstenen- of bakstenenmetselwerk
Zonder voorbehandeling schilderen.

Goed hechtende verflagen
Matte, matig zuigende oppervlakken zonder voorstrijken schilderen. Glanzende oppervlakken en laklagen opruwen, reinigen en voorstrijken met CapaSil Primer.

Niet goed hechtende verflagen
Niet goed hechtende lak-, dispersieverf- of kunsthars-sierpleisterlagen geheel verwijderen. Op zwak zuigende, gladde oppervlakken een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer. Op zuigende, zanderige of poreuze oppervlakken een voorstrijklaag aanbrengen met CapaTex Fix. Niet goed hechtende minerale verflagen mechanisch verwijderen en het oppervlak stofvrij maken. Voorstrijken met CapaTex Fix.

Lijmverflagen
Lijmverflagen volledig wegwassen. Voorstrijken met CapaTex Fix.

Ongeschilderd rauhfaser-, reliëf of ander behang van papier of glasvezel
Zonder voorbehandeling schilderen.

Niet goed hechtend behang
Volledig verwijderen. Lijm en resten van grondpapier wegwassen. Impregneren met CapaTex Fix.

Oppervlakken met schimmel
Reinigen met een schimmeldodend preparaat, toegelaten door het CTGB. Oppervlak laten drogen en schilderen met Indeko-W of Fungitex-W van Caparol.

Oppervlakken met nicotine, water, roet of vet
Oppervlak reinigen met water waaraan een gebruikelijk schoonmaakmiddel is toegevoegd. Voorstrijken met IsoGrund Ultra. Sterk vervuilde oppervlakken schilderen met IsoDeck of IsoDeck Ultra.

Kleine beschadigingen
Na de vereiste voorbehandeling kleine beschadigingen repareren met Akkordspachtel, volgens verwerkingsvoorschrift. Indien nodig nogmaals voorstrijken.

Verwerkingsmethode
Aanbrengen met kwast, roller of airless spuitapparatuur.

Airless spuitapparatuur
spuithoek: 50°
nozzle: 0,018-0,021”
druk: 150-180 bar
Gereedschap direct na gebruik reinigen met water.

Opbouw van het verfsysteem
Een volle, gelijkmatige laag IndekoGeo aanbrengen, verdund met maximaal 5% water.
Op een contrastrijke ondergrond een grondlaag aanbrengen verdund met maximaal 10 % water. Op een sterk of ongelijkmatig zuigend oppervlak eerst een voorstrijklaag aanbrengen met CapaSil Primer.

Verbruik
Ca. 125 ml/m2 per laag op een gladde ondergrond. Op een ruwe ondergrond naar verhouding meer. Nauwkeurig verbruik vaststellen door een proef op het object.

Verwerkingsomstandigheden
Minimaal 5 °C voor omgeving en ondergrond.

Droogtijd
Bij 20 °C en 65% relatieve luchtvochtigheid stofdroog en over te schilderen na ca. 4-6 uur. Volledig droog en te belasten na ca. 3 dagen. Lagere temperaturen en hogere luchtvochtigheid verlengen de droogtijd.

Attentie
Om aanzetten op grote oppervlakken te voorkomen voldoende personeel inzetten en nat-in-nat zonder onderbreking doorwerken. De verf bij de toepassing van airless spuitapparatuur goed doorroeren. Bij donkere kleuren kunnen mechanische belastingen tot lichte strepen leiden. Op te belasten vlakken in donkere kleuren een extra laag PremiumColor aanbrengen. Reparaties kunnen zichtbaar blijven.