Caparol Capalac TriSystem Gloss Bekijk groter

Caparol Capalac TriSystem Gloss

Hoogglanzende en vochtregulerende systeemverf.

  • uitstekend buitenduurzaam
  • vochtregulerend
  • zeer goed kleur- en glansstabiel
  • hoogglanzend (ca. 75 G.U.)
  • goede kantendekking
  • dekt en vloeit uitstekend
  • met aromaatvrije oplosmiddelen
  • eenvoudig te verwerken
  • bestand tegen huishoudelijke reinigingsmiddelen 

Meer details

Productinformatie 1 Productinformatie 2 Veilighiedsinformatie

€ 41,70 incl. BTW

* verplicht(e) veld(en)

loader

Meer informatie

Toepassing
Vochtregulerende systeemverf, hoogglanzend, met hoge prestaties voor maatvast en beperkt maatvast houtwerk buiten. Ook geschikt voor toepassing op voorbehandeld hard-pvc, staal, aluminium (niet op geëloxeerd aluminium) en oude, draagkrachtige en goed hechtende verflagen.

Materiaalbasis
Gesiliconiseerde alkydhars met aromaatvrije oplosmiddelen.

Verpakking
1 en 2½ liter

Kleur
Wit en kleur
Op kleur te brengen volgens het ColorExpress-systeem naar kleuren uit de Caparol 3D- en vele andere kleurenwaaiers. Bij toepassing van minder dekkende kleuren, zoals rood, oranje en geel, verdient het aanbeveling om een grondlaag aan te brengen in een op de eindkleur afgestemde grondkleur, conform het Caparol-Grondkleursysteem. Bij lichte kleuren en wit kan door het ontbreken van licht (UV-stralen), warmte en chemische invloeden (bijv. ammonia vanuit een schoonmaakmiddel, lijm of kit) de verflaag vergelen. Deze vergeling is normaal bij dit type lak en is geen fout in de productie.

Glansgraad
Hoogglans, ca. 75 G.U.

Opslag
Koel en goed gesloten bewaren. In de orginele gesloten verpakking ten minste 12 maanden houdbaar.

Geschikte ondergronden
Behandeld en onbehandeld hout, buiten

Voorbereiding van de ondergrond
Voorbehandeling hout
Het oppervlak in de richting van de houtnerf schuren, scherpe kanten afronden, harsuitbloedingen en harswellen verwijderen.

Hout, ongeschilderd
Nieuw hout goed reinigen. Bij oud hout de verweerde lagen tot op het gezonde hout verwijderen. Een grondlaag aanbrengen met TriMaXX Primer of TriMaXX Primer-plus. Vette tropische houtsoorten goed ontvetten.

Hout, geschilderd
Het oppervlak goed reinigen. Laklagen grondig opschuren (korrelgrootte 180 of fijner). Niet goed hechtende verflagen volledig verwijderen. Verweerd hout tot op het gezonde hout afschuren.
Let op! Kitvoegen, ook beglazingskit, bij voorkeur niet schilderen. Indien dit toch gewenst is de kitvoegen eerst primeren met Capalac AllGrund of TriMaXX SpeedPrimer.
Bij het schilderen van houten oppervlakken met grove poriën kunnen in de TriSystem Gloss laklaag tijdens het drogen blaasjes ontstaan.
Product kan in meer- of mindere mate onderhevig zijn aan donkervergeling.

Verwerkingsmethode
Spuiten in de geleverde consistentie is door verwarmen van het materiaal (Tempspray) met de Aircoat mogelijk. Afhankelijk van de aard van de ondergrond de daarvoor geschikte voorbehandeling uitvoeren.
TriSystem Gloss is klaar voor gebruik. Aanbrengen met kwast, lakroller of met tegen explosie beveiligde spuitapparatuur.

Verbruik
De verbruikswaarden zijn richtgetallen en kunnen door verschillen in de ondergrond afwijken. Nauwkeurig verbruik vaststellen door een proef op het object.

Verwerkingsomstandigheden
Materiaal-, omgeving- en ondergrondtemperatuur: Minimaal 5 °C

Droogtijd bij 20 °C en 65 % relatieve luchtvochtigheid
Stofdroog: 5-6 uur
Handvast: 8-10 uur
Overschilderbaar: 24 uur
Spuiten: 20 uur

Reinigen gereedschap
Na gebruik met terpentine.