Avis Polyurethane Mat Bekijk groter

Avis Polyurethane Mat

Avis Polyurethane is een slijt- en slagvaste blanke lak op basis van een één componenten polyurethane-alkydhars combinatie. De lak is lichtecht, heeft een snelle droging en een zeer goede vloeiing en is bestand tegen normale huishoudchemicaliën en alcoholische dranken. Verder bezit deze lak een grote krasvastheid.

Meer details

Levertijd 3-5 werkdagen

Informeer een vriend

Array

Array

Ontvanger :

* Verplichte velden

  of  Annuleer

€ 10,10 incl. BTW

Datasheet

Rendement 14 m²/l
Afwerking Mat
Geschikt voor spuiten Ja
Geschikt voor binnen Ja
Geschikt voor buiten Nee
Overschilderbaar 24 uur
Droogtijd (stofdroog) 2 uur
Op waterbasis Nee

Meer informatie

Toepassing / ondergrond
Avis Polyurethane is bedoeld als afwerklaag voor binnen. Deze lak is goed toepasbaar op bestaande, goed schoongemaakte en ontvette vernislagen, daar waar eisen worden gesteld met name t.a.v. kras- en slijtvastheid. Avis polyurethane lakken zijn geschikt op vrijwel alle houtsoorten.

Verwerking
Door middel van kwast, roller, luchtspuit en airless spray. De temperatuur tijdens verwerking dient minimaal 15°C te zijn. 

Glansgraad
Mat, zijdeglans en hoogglans

Verdunning
Gebruiksklaar voor kwast en roller. Voor spuiten : wasbenzine. Voor strijken : terpentine

Reiniging gereedschap
Zie bovengenoemde verdunning.

Theoretisch rendement
Bij 30 µm droge laagdikte 14,5 m²/ltr.

Praktisch rendement 
is van diverse factoren afhankelijk. Laagdikte : de gemiddelde droge laagdikte is 30 µm, afhankelijk van ondergrond/ applicatie. Wij raden aan om 2 dunne lagen aan te brengen in plaats van één dikke laag!

Droogtijden 
Stofdroog: na ca. 1 - 2 uur
Kleefvrij : na ca. 6 uur
Overschilderbaar : na ca. 24 uur

Verpakking
250 ml, 500 ml, 1 en 2,5 liter bus

Kleur
blank

Werkwijze voorbehandeling
Alle te behandelen oppervlakken dienen droog, schoon en vetvrij te zijn. Niet intact zijnde verflagen verwijderen. Belangrijk: Avis Polyurethane in de gematteerde
vorm voor iedere bewerking goed oproeren om verschillen in glansgraad te voorkomen. Bij gebruik van Polyurethane lak Mat op onbehandeld hout deze eerst met de Polyurethane lak Hoogglans gronden. 

Opmerking
Om een goede hechting te waarborgen is het nodig om tussen de verschillende lagen te schuren met fijn schuurpapier (korrel 220/240).